Gönderen Konu: Benzinde Stop Etme Sorunu  (Okunma sayısı 20268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 265000
  • Model Yılı: '93
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Benzinde Stop Etme Sorunu
« : Şubat 05, 2016, 18:47:30 »
Arkadaslar herkeze iyi aksamlar, aracim 93 model 1.6 XL corolla lpg li, aracimi yeni aldigim icin gecenlerde benzinde denemek istedim uzun bir yolda 70le giderken lpgden benzine aldim baktim sorun yok gayet guzel gidiyodu, isiklara yaklasirken ayagimi gazdan cektim, ceker cekmez hizla devir dustu ve stop etti, hemen calistirip gaza yuklendim biraz daha gittim ama ayagimi gazdan cekmemle stop etmesi bir oldu yani gaza basmassam surekli stop ediyor.. Lpgde hic bi problemim yok saat gibi. Sizce sorunumuz nedir ?

Toyota Club Türkiye

Benzinde Stop Etme Sorunu
« : Şubat 05, 2016, 18:47:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinde Stop Etme Sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2016, 18:58:10 »
lpg ye göre rölanti yapılmış. karbüratörlü ise, bant yapıştırılıp hava girişi kısılmıştır, benzinde hava yetmez ve rölanti düşüklüğünden dolayı stop eder. uzun süre benzin görmeyen araçların benzin hortumlarında çatlaklar oluşur ve benzinle tanışınca çatlaktan benzin sızdırır. trafikte yanan araçların çoğu lpg den benzine alıp sürmekten dolayı olmaktadır. benzin hortumlarınızı da kontrol ettirin.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 265000
  • Model Yılı: '93
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2016, 19:38:38 »
lpg ye göre rölanti yapılmış. karbüratörlü ise, bant yapıştırılıp hava girişi kısılmıştır, benzinde hava yetmez ve rölanti düşüklüğünden dolayı stop eder. uzun süre benzin görmeyen araçların benzin hortumlarında çatlaklar oluşur ve benzinle tanışınca çatlaktan benzin sızdırır. trafikte yanan araçların çoğu lpg den benzine alıp sürmekten dolayı olmaktadır. benzin hortumlarınızı da kontrol ettirin.

Yorumunuz icin tesekkurler, arac karburatorlu aldigim arkadas benzin otomatigini yeni degistirmis parliyo hala:) aldiktan sonra bakima goturmustum araci hava filtresi yagi vs herseyine baktilar hava girisini kesmek icin bant yapistirilsaydi soylerlerdi diye dusunuyorum benimde hic gozume carpmadi?, rolantiden oldugunu dusunmuyorum cunku rolantiyi goremiyorum, devir direk dusuyor hani 300 400lerde teklemede yapmiyor. rolanti ayarini kendim yapabilirmiyim zor bisey mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2016, 18:51:10 »
Motorunuzun hava filtresi girişine bakın lpgye göre ayarlandıysa hava girişi bantla kapatılmış olabilir araç hava almıyor olabilir. Benzin filtreniz ne zaman değişti ? Uzun süre benzinde kullanmama sonucunda benzin pompası ve şamandıra arıza yapmış olabilir.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2016, 21:57:18 »
Arkadaşlar aynı sorun benim 93 gl aracimda da var ateşleme sistemi ni komple yeniledim ama benzinde tekleyerek calisiyor stop etme yok tupte sıkıntı yok yardımlarınızı bekliyorum