0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende ilk alacağım zaman test ettiğimde rampada ( çok fazla değil) kaldırırken aracı zorlandım. Almaktan vazgeçtim. Daha sonra bir arkadaşımın kullandığı arabayla tekrar kullandığımda ben kaldıramadım yine rampada aracı. Ancak kendisi rahat kaldırınca aynı arabayı. benden kaynaklı olduğunu gördüm ve 1.4 dizel 205 tork ve 90 bg olandan aldım. 1 ay sonra araca alıştım ve sorun yaşamadım. Ancak bu tamamen kullanıcı kaynaklı bir durum değil. Araç ilk kalkışta biraz güçsüz. Ancak zamanla alışacaksınız.
En az 3bin devirde el freni ile kalkarsaniz hic sorun cikmaz.bence aracta sorun yok. Alisinca sorun kalmiyor. Bende ilk baslarda benzinli gibi az devirle kalkmaya calistim her seferinde stop etti. Sonra alistim kalkamadigim yokus yok ama zorlaniyormu derseniz kesinlikle zorlaniyor bu kesin. Kokular geliyor cok dik yerlerde bu yuzden ben yokuslarda durmamaya calisiyorum.
Merhabaeylül 2015 te makyajlı dizel manuel auris aldım. sorunum su dik yokuşlarda durduğum zaman hiç bir şekilde arabayı kaldıramıyorum. ne yaptıysam olmadı el freni kullanıyorum ama genede araba gaz yemiyor. Geriye salıp normal bir şekilde geliyorum öyle çıkabiliyorum. sizce sorun nedir? hemen servise mi götürmeliyim ? daha önce başına böyle birşey gelen var mı?bildiğim kadarıyla corolla dizel otomatiklerde mmt dedikleri şanzımanda bu problem var ama benim araba manuel olmasına rağmen yokuşda durduğumda kalkmıyor.yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum..[/quote @Emin Kaya (36882) Emin bey bende aracı almadan bir araştırma yapmıştım,tamda sizin dediğiniz gibi bir olay mahkemelik olmuş,45 derecelik bir yokuşta auris kalkmamış,toyota mühendis göndermiş,denemişler aynı yokuşta kaldıramamışlar.Sonu ne oldu bilmiyorum internette araştırma yaparsanız bulursunuz.Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2016, 14:29:53Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Şubat 05, 2016, 12:42:10Merhabaeylül 2015 te makyajlı dizel manuel auris aldım. sorunum su dik yokuşlarda durduğum zaman hiç bir şekilde arabayı kaldıramıyorum. ne yaptıysam olmadı el freni kullanıyorum ama genede araba gaz yemiyor. Geriye salıp normal bir şekilde geliyorum öyle çıkabiliyorum. sizce sorun nedir? hemen servise mi götürmeliyim ? daha önce başına böyle birşey gelen var mı?bildiğim kadarıyla corolla dizel otomatiklerde mmt dedikleri şanzımanda bu problem var ama benim araba manuel olmasına rağmen yokuşda durduğumda kalkmıyor.yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum..Emin Kaya (36882) Emin bey tamda bununla ilgili bir konu var,45 derecelik yokuşta auris kalkmamış,mahkemelik olmuşlar,toyota mühendis göndermiş,aynı yokuşta araç kalkmamaış.Sonu ne olmuş tam bilmiyorum,internette araştırın.Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2016, 14:33:53Konu( bursa akkoyunlu bayi rezaleti) diye aratın bulup sonuna kadar okuyun.
Merhabaeylül 2015 te makyajlı dizel manuel auris aldım. sorunum su dik yokuşlarda durduğum zaman hiç bir şekilde arabayı kaldıramıyorum. ne yaptıysam olmadı el freni kullanıyorum ama genede araba gaz yemiyor. Geriye salıp normal bir şekilde geliyorum öyle çıkabiliyorum. sizce sorun nedir? hemen servise mi götürmeliyim ? daha önce başına böyle birşey gelen var mı?bildiğim kadarıyla corolla dizel otomatiklerde mmt dedikleri şanzımanda bu problem var ama benim araba manuel olmasına rağmen yokuşda durduğumda kalkmıyor.yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum..
ESP ile ilgili olabilir mi?Kuzenimin 2007 civic manuel aracında ESP var. Bende dik bir yokuşta kalkmak istedim ancak araç dediğiniz gibi gaz yemiyor hemen stop ediyordu, kuzenim dediki ESPyi kapat öyle dene. ESPyi kapatıp deneyince araç biraz patinajla çıktı. Sanırım ESP patinajı önlediği için aracın dik rampalarda kalkmasında sorun oluşturuyor. ESP yi kapatıp öyle deneyin birde.
yokuşta kalkış desteği var mı ? onunla ilgili bir sorun olabilir mi ?
Olur olur olmaz diye birşey yok. Benzer durumdan ötürü 2012 model yeni kasa 1.6 benzinli Focusu 3 kez servise götürdüm. Önceleri klima açıksa normal kalkışta bile stop ediyordu. Ecu güncelleme yaptılar klima açıkken stop etmesi geçti. Sonra harem istikameti akasya avm nin yanından acıbademe ve salı pazarına dönüşdik rampada durduğumda aracın kalkmadığını fark ettim. Araç kalkar gibi yapıp motor sönüp stop ediyordu. Servise gidip söylediğimde Her defasında güncel yazılıp gelecek yakıtı başka bir yerden alıp deyip gönderdiler. Bende çözümü o yokuşu kullanacağım vakit devirli girmeye yokuşta duranlar varsa onları bekleyip öyle çıkmaya başladım. Dizel le yaşadığım bu tarz olaylarda oldu ya kalkış yaptıktan sonra araç gaz yemiyor stop ediyordu yada kalkmaya çalışıp stop ediyordu. Bende bu durumu motorun soğuk ve rampanın çok dik olmasına bağlamıştım.
TRC demek istedin herhalde Selman TRC kapatılıp denenebilir.Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2016, 17:42:40Bence onunla ilgili değildir, devreye sokulması lazım.