Gönderen Konu: 2015 MAKYAJLI AURİS YOKUŞTA KALKMAMA SORUNU  (Okunma sayısı 5681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12500
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
2015 MAKYAJLI AURİS YOKUŞTA KALKMAMA SORUNU
« : Şubat 05, 2016, 12:42:10 »
Merhaba
eylül 2015 te makyajlı dizel manuel auris aldım. sorunum su dik yokuşlarda durduğum zaman hiç bir şekilde arabayı kaldıramıyorum. ne yaptıysam olmadı el freni kullanıyorum ama genede araba gaz yemiyor. Geriye salıp normal bir şekilde geliyorum öyle çıkabiliyorum. sizce sorun nedir? hemen servise mi götürmeliyim ? daha önce başına böyle birşey gelen var mı?
bildiğim kadarıyla corolla dizel otomatiklerde mmt dedikleri şanzımanda bu problem var ama benim araba manuel olmasına rağmen yokuşda durduğumda kalkmıyor.

yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum..

Toyota Club Türkiye

2015 MAKYAJLI AURİS YOKUŞTA KALKMAMA SORUNU
« : Şubat 05, 2016, 12:42:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 MAKYAJLI AURİS YOKUŞTA KALKMAMA SORUNU
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2016, 13:34:25 »
İlginç, kalmıyor derken dik yokuşlardaki sıfırdan kalkışta her araç zorlanır, gaza yüklenmeniz gerekmesi normal, bir sorun olduğunu sanmıyorum sıfır araba sonuçta.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2016, 13:49:24 »
Bende ilk alacağım zaman test ettiğimde rampada ( çok fazla değil) kaldırırken aracı zorlandım. Almaktan vazgeçtim. Daha sonra bir arkadaşımın kullandığı arabayla tekrar kullandığımda ben kaldıramadım yine rampada aracı. Ancak kendisi rahat kaldırınca aynı arabayı. benden kaynaklı olduğunu gördüm ve 1.4 dizel 205 tork ve 90 bg olandan aldım. 1 ay sonra araca alıştım ve sorun yaşamadım. Ancak bu tamamen kullanıcı kaynaklı bir durum değil. Araç ilk kalkışta biraz güçsüz. Ancak zamanla alışacaksınız.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2016, 13:54:15 »
ilk başlarda 1-2 kez daha başıma geldi ama debriyaja alışamadığımdandır diye pek takmamıştım ama dün tekrar başıma geldi ve debriyajla alakası yok mesela düz yolda el freni çekikken arabaya yüklendiğinde araç bi yükselme yaşarya el freni çekik deniyorum hiç indirmeden araç ileriye doğru atılmıyor bile yokulta. araç boştayken gaza basıyormuş gibi oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2016, 13:58:34 »
En az 3bin devirde el freni ile kalkarsaniz hic sorun cikmaz.bence aracta sorun yok. Alisinca sorun kalmiyor. Bende ilk baslarda benzinli gibi az devirle kalkmaya calistim her seferinde stop etti. Sonra alistim kalkamadigim yokus yok ama  zorlaniyormu derseniz kesinlikle zorlaniyor bu kesin. Kokular geliyor cok dik yerlerde bu yuzden ben yokuslarda durmamaya calisiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2016, 13:58:52 »
Bende ilk alacağım zaman test ettiğimde rampada ( çok fazla değil) kaldırırken aracı zorlandım. Almaktan vazgeçtim. Daha sonra bir arkadaşımın kullandığı arabayla tekrar kullandığımda ben kaldıramadım yine rampada aracı. Ancak kendisi rahat kaldırınca aynı arabayı. benden kaynaklı olduğunu gördüm ve 1.4 dizel 205 tork ve 90 bg olandan aldım. 1 ay sonra araca alıştım ve sorun yaşamadım. Ancak bu tamamen kullanıcı kaynaklı bir durum değil. Araç ilk kalkışta biraz güçsüz. Ancak zamanla alışacaksınız.
ilk başlarda 1-2 kez daha başıma geldi ama debriyaja alışamadığımdandır diye pek takmamıştım ama dün tekrar başıma geldi ve debriyajla alakası yok mesela düz yolda el freni çekikken arabaya yüklendiğinde araç bi yükselme yaşarya el freni çekik deniyorum hiç indirmeden araç ileriye doğru atılmıyor bile yokulta. araç boştayken gaza basıyormuş gibi oluyor.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2016, 14:06:42
En az 3bin devirde el freni ile kalkarsaniz hic sorun cikmaz.bence aracta sorun yok. Alisinca sorun kalmiyor. Bende ilk baslarda benzinli gibi az devirle kalkmaya calistim her seferinde stop etti. Sonra alistim kalkamadigim yokus yok ama  zorlaniyormu derseniz kesinlikle zorlaniyor bu kesin. Kokular geliyor cok dik yerlerde bu yuzden ben yokuslarda durmamaya calisiyorum.
Emrah bey dün gerçekten çok denedim yüksek devirde ama bi türlü kaldıramadım bunun bir sorun olabileceğini  amcamın dizel otomatik corollasından çıkardım
geçen yaz yokuşta yerinden kıpırdamadı hiç bir şekilde araç gitmedi ve mecbur geri salıp öyle çıkabildik ben otomatiklerde olduğunu sanmıştım kendi aracım manuel olunca biraz garipsedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2016, 14:26:52 »
Merhaba
eylül 2015 te makyajlı dizel manuel auris aldım. sorunum su dik yokuşlarda durduğum zaman hiç bir şekilde arabayı kaldıramıyorum. ne yaptıysam olmadı el freni kullanıyorum ama genede araba gaz yemiyor. Geriye salıp normal bir şekilde geliyorum öyle çıkabiliyorum. sizce sorun nedir? hemen servise mi götürmeliyim ? daha önce başına böyle birşey gelen var mı?
bildiğim kadarıyla corolla dizel otomatiklerde mmt dedikleri şanzımanda bu problem var ama benim araba manuel olmasına rağmen yokuşda durduğumda kalkmıyor.

[/quote

@Emin Kaya (36882) Emin bey bende aracı almadan bir araştırma yapmıştım,tamda sizin dediğiniz gibi bir olay mahkemelik olmuş,45 derecelik bir yokuşta auris kalkmamış,toyota mühendis göndermiş,denemişler aynı yokuşta kaldıramamışlar.Sonu ne oldu bilmiyorum internette araştırma yaparsanız bulursunuz.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2016, 14:29:53
Merhaba

Emin Kaya (36882) Emin bey tamda bununla ilgili bir konu var,45 derecelik yokuşta auris kalkmamış,mahkemelik olmuşlar,toyota mühendis göndermiş,aynı yokuşta araç kalkmamaış.Sonu ne olmuş tam bilmiyorum,internette araştırın.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2016, 14:33:53
Konu( bursa akkoyunlu bayi rezaleti) diye aratın bulup sonuna kadar okuyun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2016, 14:41:37 »
Bende de 2012 Auris dizel var, bugüne dek derecesi, eğimi ne olursa olsun; araç yüklü ya da değil hiçbir bayırda kalkmamazlık ettiğini, nazlandığını görmedim. Hatta Edirneli olanlar bilir, Ayşekadın Semti'nde Ecinli Bayırı diye bir sokak vardır, (BİM'in yan sokağı) oradaki dimdik bayırda dahi nazlandığını görmedim aracın.
Araca ve debriyaja alıştıktan sonra tekrar deneyin, herhangi bir arıza durumu yoksa kalkışın sorunsuz olması lazım.
İyi günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2016, 15:34:09 »
yokuşta kalkış desteği var mı ? onunla ilgili bir sorun olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2016, 16:19:57 »
ESP ile ilgili olabilir mi?

Kuzenimin 2007 civic manuel aracında ESP var. Bende dik bir yokuşta kalkmak istedim ancak araç dediğiniz gibi gaz yemiyor hemen stop ediyordu, kuzenim dediki ESPyi kapat öyle dene. ESPyi kapatıp deneyince araç biraz patinajla çıktı. Sanırım ESP patinajı önlediği için aracın dik rampalarda kalkmasında sorun oluşturuyor. ESP yi kapatıp öyle deneyin birde.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2016, 17:40:30 »
ESP ile ilgili olabilir mi?

Kuzenimin 2007 civic manuel aracında ESP var. Bende dik bir yokuşta kalkmak istedim ancak araç dediğiniz gibi gaz yemiyor hemen stop ediyordu, kuzenim dediki ESPyi kapat öyle dene. ESPyi kapatıp deneyince araç biraz patinajla çıktı. Sanırım ESP patinajı önlediği için aracın dik rampalarda kalkmasında sorun oluşturuyor. ESP yi kapatıp öyle deneyin birde.

TRC demek istedin herhalde Selman :) TRC kapatılıp denenebilir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2016, 17:42:40
yokuşta kalkış desteği var mı ? onunla ilgili bir sorun olabilir mi ?

Bence onunla ilgili değildir, devreye sokulması lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2016, 17:44:58 »
Bursa akkoyunlu Toyota rezaleti konusunu okudum, harbiden ilginç bir olay. Bende de 2012 model 1.33 Auris var zaman zaman yokuşta kaçırma olunca artık el frenini kullanıyorum, çok dik yokuşlarda tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2016, 17:56:00 »
Olur olur olmaz diye birşey yok. Benzer durumdan ötürü 2012 model yeni kasa 1.6 benzinli Focusu 3 kez servise götürdüm. Önceleri klima açıksa normal kalkışta bile stop ediyordu. Ecu güncelleme yaptılar klima açıkken stop etmesi geçti. Sonra harem istikameti akasya avm nin yanından acıbademe ve salı pazarına dönüşdik rampada durduğumda aracın kalkmadığını fark ettim. Araç kalkar gibi yapıp motor sönüp stop ediyordu. Servise gidip söylediğimde  Her defasında güncel yazılıp gelecek yakıtı başka bir yerden alıp deyip gönderdiler. Bende çözümü o yokuşu kullanacağım vakit devirli girmeye yokuşta duranlar varsa onları bekleyip öyle çıkmaya başladım.
Dizel le yaşadığım bu tarz olaylarda  oldu ya kalkış yaptıktan sonra araç gaz yemiyor stop ediyordu yada kalkmaya çalışıp stop ediyordu. Bende bu durumu  motorun soğuk ve rampanın çok dik olmasına bağlamıştım.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2016, 18:22:56 »
Olur olur olmaz diye birşey yok. Benzer durumdan ötürü 2012 model yeni kasa 1.6 benzinli Focusu 3 kez servise götürdüm. Önceleri klima açıksa normal kalkışta bile stop ediyordu. Ecu güncelleme yaptılar klima açıkken stop etmesi geçti. Sonra harem istikameti akasya avm nin yanından acıbademe ve salı pazarına dönüşdik rampada durduğumda aracın kalkmadığını fark ettim. Araç kalkar gibi yapıp motor sönüp stop ediyordu. Servise gidip söylediğimde  Her defasında güncel yazılıp gelecek yakıtı başka bir yerden alıp deyip gönderdiler. Bende çözümü o yokuşu kullanacağım vakit devirli girmeye yokuşta duranlar varsa onları bekleyip öyle çıkmaya başladım.
Dizel le yaşadığım bu tarz olaylarda  oldu ya kalkış yaptıktan sonra araç gaz yemiyor stop ediyordu yada kalkmaya çalışıp stop ediyordu. Bende bu durumu  motorun soğuk ve rampanın çok dik olmasına bağlamıştım.
Evet sıcakken bir şekilde kalktım 1-2 denemede ama soğukken kesinlikle kalkmıyor.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2016, 18:24:52

bide öyle denicem bakalım öylede olmazsa servis yolu gözüktü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2016, 20:24:56 »
Merhaba

25000 km dir 2015 mmt corolla kullanıyorum dediğiniz sorunu en dik yokuşta bile yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 05, 2016, 20:57:00 »
Yokuşta genelde ya patinaj önleme devreye girdiği için kalkmaz yada turbo basıncı yetersiz olduğu için kalkmaz.  Turbo basıncını artırmak için ayagınızı debriyajdan çekmeden biraz gaz verin çünkü gaza basar basmaz turbo dolmaz.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyata var ise sorun yoktur.
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2016, 21:37:09 »
Bence servise gösterin. Ben 2 yıldır kullanıyorum 1.33 aracı gayet rahatım. Zonguldak da yaşıyorum. Burası oldukça diktir. 1.33 aracı devirli kullanmak gerekir biraz. Ama okuduğum kadarı ile el frenini çekip gaza yüklendiğinizde araba ileri atılmıyor demişsiniz. Bu normal değil.
Toyotanın olduğu yerde sorun, sadece anlamsız bir kelimedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2016, 23:17:48 »

Abi bende öyle bir özellik olmadığı için tam adını bilmiyorum artık :) ama olmadığı için midir bilmem aracın yol tutması için ekstra  bir özellikararamadım :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2016, 23:18:35 »
emin bey,yokuş kalkış desteğini devreye sokun.bu sistem el freninden çok daha verimli oluyor.hiç zorlanmadan rahatça kalkış yaparsınız.ben öyle yapıyorum.araba hiç zorlanmıyor balatalara da fazla yük binmiyor.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2016, 23:21:57
ve çok dik yerlerde rahatça kalkış yapabiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 18, 2016, 22:06:36 »
Kia Rio 1.4 CRDI araçla Trabzonun yaylalarında kalkış yapamadığımız durumlarda aynı şekilde sıkıntı çekiyorduk. Anti patinaj sistemini kapatınca rahatça çıkıyorduk. Ondan olması mümkün.

Direksiyonun solundaki lastik izli araç düğmesine basın ekranda TRC Off yanması lazım. Ondan sonra kontrollü bir şekilde kökleyerek hafif patinajlı bir şekilde kalabilirsiniz.
2013 Auris Premium Multidrive S