Gönderen Konu: Xenon titremesi  (Okunma sayısı 3810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Xenon titremesi
« : Ocak 13, 2009, 23:13:54 »
Merhaba arkadaşlar,
aracıma 3 ay önce yetkili serviste xenon taktırmıştım. Daha ilk gün gece yola çıktığımda çukurlarda ışığın titrediğini farkettim ama fazla önemsemedim. Sonraları kafaya takıp servise gittim sorun olmadığını herşeyin normal olduğunu söylediler. Gündüz gittiğim için denemeye çıkmamıştık. 3 hafta kadar bu şekilde kullandım ama tekrardan servise gitim kapanmasına yakın bir vakitte ve xenonu takan ustayı alıp bozuk bir yolda denemeye çıktık. Farın titretiğini usta da kabul etti ve tekrar servise döndük. Kontrol ettiğinde yine sorun olmadığını ampülün yerinden oynamadığını farda da sorun olmadığını söyleyerek sorunun ampulden olduğunu belirtti. Ampulün içindeki telin titrediğini söyledi  :huh: ve yeni bir sipariş verdiler, bakalım yeni ampülle değişen bieşy olacak mı.
Böyle bir sorun yaşayan ya da herhangi bir fikri olan arkadaşlar fikirlerini söyleyebilirlerse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Xenon titremesi
« : Ocak 13, 2009, 23:13:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenon titremesi
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2009, 22:56:08 »
Herhangi bir görüşü olan kimse yok mudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2009, 23:13:19 »
İlk defa duydum, sanırım pek karşılaşılan bir durum değil..
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2009, 23:39:35 »
wallahi bende ilk defa duydum xenon nasıl titriyo ya :S benim bildiğim titreme olmaması lazım titreme derken ne demek istediğinizi biraz daha açarmısınız?
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2009, 23:45:36 »
yani nasıl açıklayim tam olarak bilmiyorum çukurlara girdiğimde sanki biri ampulü tutup sallıyormus gibi bir titreme oluyor farda. ama ampul vs vs kontrol edildi sallantı olmadıgı söylendi ve dediğim gibi ampulün içindeki tele bulundu kabahat bende ilk kez böyle birşey duyuyorum... sipariş verip değiştireceklerini düzelmezse yapacak bişey olmadıgını söylediler, bende paraqmı geri alıp başka bi xenon takacam valla ama umarım düzelir :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2009, 21:27:47 »
kardes bende serviste d.bakır kardeelende  350 ytl ye taktılar toyotasanın gönderdıgı  aksesuarmıs ..benımkınde tıtreme falan yok sadeece bı tanesının
beyni(ecusu)bozulmustu...onu deıstıler..cok memnunmusun dıye sorarsan deılım...mercek olmayınca tadı olmuyo..ama  sarıdan gene ıyı..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2009, 21:53:27 »
ya neden olduğunu kesin bilseler rahatlicam, ama teldendir dediler değiştirecekler bi ampulu,2 haftadır ampul bekliyorum ya....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2009, 22:21:46 »
Merhaba.   Bende aracı ilk aldığımda serviste işte orjinal zenon taktırmıştım.  Ona benzer bir sorunu bende aracımda yaşıyorum.  Aracı çalıştırdıktan belirli bir müddet sonra veya baya bir yol aldıktan sonra (gece daha net belli oluyor) ilk önce sol far hızlı bir şekilde göz kırpıyor, daha sonra hemen peşinden sağ far göz kırpıyor. Sonra kesiliyor, arada bir yapıyor. Öle işte.

Önemseyip servise uğramayı düşünmedim. Ama en kısa zamanda uğramayı düşünüyorum.

Büyük bir ihtimal le tanıdıklarına selam veriyodur :)  ;)
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2009, 20:12:19 »
Valla bu tarz şeyleri aşırı takan biri olarak ben çok rahatsız oluyorum sorunu çözene kadar da servisin yakasını bırakmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2009, 00:41:43 »
kardes servıste ellerinde  varsa hemnen takıyolar. yedek parcanın gelemesın dıyarbakıra en fazla 3 iş gunu suruyo..bıde su var. diyarbakırdakı  xenon setı toyotasa nın kendı gonderdıgı aksesuar .. bazı servislerde kendıelrı dısardan temın edıpo takıyo ı ozaman ampulda sorun cıkıyo.. benım xenon seti beyaz bır kutunun ıcınde uzerınde hiçbişey yok sadece yanda toyotas  yazıyodu..farların göz kırpması ıse bence   ampullerın baglandıgı ecu var (beyıN)onda sorun varsa oluyo..benım bıtanesı arızalıydı 2 yıl garantılı oldugu ıcın deıstıler..bır taraf beyaz yanı dıferı mavi yanıyodu ampulu ısıtmıyo  du.yada kesıyodu hafıf...kesınlıkle tıtreme  yok benım ampullerde...ıste servısten getırsınler..bazı yerlere 1 gunde gelıyo istanbula ykın olan yerlere...kutunun üstüne bak monza cyclone bılmem ne yazıyosa orjınal aksesuar deıl kardes
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2009, 19:24:13 »
valla kutuyu görmedim, takılırken basında değildim. ' haftayı geçti tık yok geçen hafta aradığımda gelmedi henüz demişlerdi. İştan kafayı kaldırıp arayamıyorumda, haftasonu mersine gidecem inşallah, Mersin'de olan arkadaşlar varsa otomer e gelsinler cümbüşü izlemeye :) SOnuna kadar sorunlu müşteri profilini sergilicem hehe...