Gönderen Konu: Geri viteste direksiyonu tam kırınca hareket halinde tak tak diye ses geliyor.  (Okunma sayısı 5461 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 77
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
İyi akşamlar. Aracım 2010 otomatik benzinli. Direksiyonu tam kırınca (sağ yada sol farketmiyor) geri harekette tak tak diye önden ses geliyor. Ustaya götürdüm aks dan dedi. Bu modellerde komple degişiyormuş ve 800 lira çifti. Bende fiyatı duyunca vazgeçtim. İstersen bekle biraz ön harekettede ses olmaya başlayınca değiştiririz dedi. Araç 80binde. Ben anlamadım bu işi. Toyota sağlam diyorlar fakat şimdiye kadar kullandığım arabalardan(accent admira+accent era+linea) daha sorunlu geldi. Megan 2 kullandim ondan çektiğim gibi bundada çekiyom. Bide japon derler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
İlk sahibi değilseniz eğer önceki sahibi kimbilir nasıl kullandı? İster Japon olsun ister alman pervasız kullanımda herşey başına gelebilir aracın. Sonuçta insan yapımı makina
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
yeni corolla'da bile var. youtube'da bir vatandaş video çekip paylaşmıştı. herkese denk gelmiyor. garanti extra var mı bilmem. varsa oradan çözmeyi deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
ön viraj denge çubuklarından da olamaz mı bu ses... (Z rot)???
tedavisi daha ucuz çünkü
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
ön viraj denge çubuklarından da olamaz mı bu ses... (Z rot)???
tedavisi daha ucuz çünkü
Malesef. Askı rotu (Z rot) arızası seyir halinde bozuk yolda lokurtu şeklinde ses yapar.
yeni corolla'da bile var. youtube'da bir vatandaş video çekip paylaşmıştı. herkese denk gelmiyor. garanti extra var mı bilmem. varsa oradan çözmeyi deneyin.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Evet araç ikinci el olduğundan benden önceki sahibinin nasıl kullandığını bilmiyorum. Fakat insan kendi aracınada çok hor davranmaz. Belki başkalarına vermişse o başka. Neyse sonuç olarak benim merak ettiğim bu modellerde bu şekilde aks komplemi yoksa sadece başımı değişiyor, bide fiyat bukadar pahalımı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Fiyat konusunu forumdan tem oto ufuk beye sorabilirsiniz.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
güzel türkiyem/istanbulumun dünyada eşi benzeri olmayan sokakları caddeleri var her 50mt de 1 tümset kasis var metal olanı kedi gözü var var oğlu var. dünyada başka hiç bir ülkede bu kadar çok yok... yavaş 10km hızla dahi geçsen bunlar aracın ön takımlarına çok zarar veriyor.. sonra arabadan ses geldi, ön takımdan ses geldi, konsol gıcırtısı diye aranıp duruyoruz.. türkiyede 0 km araç alınca acıyorum, ben de aldım ama araçlar çok zor şartlara maruz kalıyor şehrin en göbeğinde dahil.
neyse celallendim içimi döktüm de bütün sebebi bozuk yollar.. !!! |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
Bugün başka bir ustaya daha gittim. Usta orjinali 2000 liradan bahsetti. Diger yan sanayininde garantili olmayacağını, tavsiyesinin tamir olduğunu söyledi. İstanbulda bu işi iyi yapan bir tanidik ustanın olduğunu belirtti. Eğer en kısa zamanda sorunun çözülmemesi durumunda şanzımana zarar vereceğini belirtti. Kafam iyice karıştı. Bir usta tamir edilmezse şimdilik çok sıkıntı olmayacağını diğer usta hemen yapmamı söyledi. Kim inanayım anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
1.5 yıldır Şanlıurfa'dayım - suruç . sokaklar toros dolu. burda herkesin torosu var olmazsa olmazı...  herkesin 2. bir arabası daha var 2014-2015 jetta pasat focus avensiz corolla citroen c5   ve yeminle konuşuyorum 2015 model sıfır araçlarında koyun keçi buzağı tay inek at taşıyorlar.  bagajda değil ha ! arka koltukta.....
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
aks komple değişmez laleleri bozuksa laleleri değişir veya iç bozuksa iç dış bozuksa dış.hepsi bozuksa tabii ki komple değişir.aks genelde kazalardan dolayı çok bozulur.darbelerde aksa yük biner ve bir yeri muhakkak koparır.ilk zaman anlaşılmaz ama sonradan böle çıkar...normaldir.280 000 km de corollada aks orjinal.olanda var...