Gönderen Konu: 96 gli corolla sibob sıkması çözümü  (Okunma sayısı 3455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 226000
  • Model Yılı: '96
  • 11 kere teşekkür etti
96 gli corolla sibob sıkması çözümü
« : Şubat 03, 2016, 17:54:28 »
96 corolla gli model aracım var bu araçlarda sibob ayarı olurmu  yada sibob sıkması gibi sorun olurmu olursa ne yapmalıyız vereceginiz bilgiler için teşekkür ederim :tamam:

Toyota Club Türkiye

96 gli corolla sibob sıkması çözümü
« : Şubat 03, 2016, 17:54:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BaşTezgahtar
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 157000
  • Model Yılı: '97
  • 44 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 gli corolla sibob sıkması çözümü
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2016, 21:13:52 »
Sorun nedir
Toyata Corolla 1.6GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2016, 00:52:59 »
yani bu araçlarda sibob sıkması olurmu olursa çaresi ne yada ne gibi şeyler yapmalıyız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2016, 22:42:07 »
açıklayıcı bir cevab yazacak arkadaş yokmu bir süre benzinle binsek siboblar eski haline gelırmi yada başka önerileriniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2016, 19:08:23 »
Sürekli lpg de çalışması subapların sıkışmasına neden olmakta.Benzinde kullansanız bir süre subaplar normale döner mi bilmiyorum subapların aşınma şekline varsa eğilme şekline göre değişiklik olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '97
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2016, 20:03:41 »
bu araçlarda supap ayarı yok. supap sıkışması kanaatine nasıl vardınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2016, 21:55:29 »
2 kere subab ayarı yaptırmış biri olarak siz subabların sıkışmayacağı kanaatine nerden vardınız?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2016, 22:13:17 »
AE101 4A-FE Toyota corolla motorunun orjinal motor kaputunu açtığınızda kafanızı kaldırıp kaputun altına yapıştırılmış kağıdın üzerinde yazanları okursanız motor soğukken emme ve egzos subaplarının ayarlanıcağını öğrenmiş olursunuz.

Dakika 22 sanaiye 43 inceleyin.

https://www.youtube.com/watch?v=RqYJHKQ51AU

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2016, 22:57:01 »
motorcunun dedigi bunlarda sibob ayarı olur eline senteyi aldı öylesine bir sibobları kontrol etti iki yada üç aya varmaz sibobların sökülmesi taşlanması lazım dedi ilerde stop etme tekleme baslar dedi tabi bu motorcunun dedigi sibob ayarı olabilir ona bir sey demiyorum ama benzinde motor saat gibi çalıstıgını duyamazsın ama lpg  bildigim kadarıyla tüm araclar da çalısma biraz sesli olur gittigi yere kadar gideriz araçta performans on mumara her motorcunun dedigini yapacak olsak. Ben sadece siz degerli arkadaslardan bilgi paylasım bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2016, 23:08:15 »
motorcunun dedigi bunlarda sibob ayarı olur eline senteyi aldı öylesine bir sibobları kontrol etti iki yada üç aya varmaz sibobların sökülmesi taşlanması lazım dedi ilerde stop etme tekleme baslar dedi tabi bu motorcunun dedigi sibob ayarı olabilir ona bir sey demiyorum ama benzinde motor saat gibi çalıstıgını duyamazsın ama lpg  bildigim kadarıyla tüm araclar da çalısma biraz sesli olur gittigi yere kadar gideriz araçta performans on mumara her motorcunun dedigini yapacak olsak. Ben sadece siz degerli arkadaslardan bilgi paylasım bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.
Subapları sıkı olan araçta subap sesi olmaz.Benzinde saat gibi çalışıyorda lpg de sesli çalışıyorsa lpg enjektör sesi olmasın bu.Aracı benzinde kullan bir de benzine enjentör temizleyci at würth.Motor yağı 10 40 mobil kullan yağ katkısı kesinlikle kullanma bor filan motoru daha çok sıkıyor onlar.İyi bişi olsa zaten mobil castrol kendi motor yağlarının içerisnde kullanır.Sabahları benzinde  zor çalışma ve devir düzensizliği stop etme yok ise subapları elletme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2016, 23:29:50 »
Tolga bey sabahları soguk havalarda tek marş hiç teklemez ama bir dk kadar titreme oluyor o da gayet normal diyorum sizin dediginiz gibi bir enjektör temizleyici depoya dökeyimmm birazda benzinde bıneyim araç yarı otomotik lpg önce benzinde çalısıyor  gaza basınca lpg geciyor

Mesaj Birleştirildi: Şubat 09, 2016, 23:40:32
tolga bey profildeki e200 lerdede hep gözüm kalmıstır tavsiye ederseniz bide varsa temizi tavsiye edeceginiz alabilir tabiki gli yi aratmayaksa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2016, 20:10:09 »
Tolga bey sabahları soguk havalarda tek marş hiç teklemez ama bir dk kadar titreme oluyor o da gayet normal diyorum sizin dediginiz gibi bir enjektör temizleyici depoya dökeyimmm birazda benzinde bıneyim araç yarı otomotik lpg önce benzinde çalısıyor  gaza basınca lpg geciyor

tolga bey profildeki e200 lerdede hep gözüm kalmıstır tavsiye ederseniz bide varsa temizi tavsiye edeceginiz alabilir tabiki gli yi aratmayaksa

W124 kasa temiz Mercedesleri son zamanlarda gerçekten ne istediğini bilen kişiler kullanıyor.Temizini bulmak zor değil sadece madiyata dayanıyor 1994 model temiz bir E200 araca 30 bin TL ile 60 bin TL arası istiyenler var bir de 100 bin TL dahi versenizde satmayanlarda var.Bir w124 bir efsane toyota corolla kadar sorunsuz olacağını sanmıyorum motor olarak.Ama yol tutuşu güvenlik konfor FREN konusunda her zaman büyük farkla mercedes önde gider.Asla bir w124 ün şöför koltuğuna oturma aklında kurduğun tüm hayaller değişir emin ol :) Gökteki yıldızı ALLAH yerdeki yıldızı biz yarattık demiş Mercedes mühendisleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2016, 22:45:25 »
bu arabayı kim kullandıysa diğer tüm arabalar ona teneke hissi verecektir :)