Gönderen Konu: EDS Kırmızı Işık İhlali Ankara  (Okunma sayısı 1392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
EDS Kırmızı Işık İhlali Ankara
« : Şubat 02, 2016, 20:57:03 »
 Değerli arkadaşlar bundan 4-5 gün önce Ankara'da EDS kameralarının da bulunduğu Kızılay'a yakın bir kavşakta ne yazık ki yaya geçidi üzerinde kırmızıda  yakalandım. Yaya çizgisine yaklaşırken en son 5-4-3  gördüm. Ancak önümdeki araç birden durunca ben de durmak zorunda kaldım, aynı  araç 1-2 saniye içinde tekrar hareket ederek kavşağı geçerek uzaklaştı. Solumdaki araç aniden  önüme kırarak hareket etmeme izin vermeden sağa dönüş yaptı. Bunlar olurken kavşakta bekleyen sol ve sağ yöndeki araçlara yeşil yanmış olduğundan hiçbir yere kımıldayamadım. 1 yaya vardı. Çokiyi biliyorum yaya şeridinde durduğumda ışık yeşildi. Ancak yukarıda anlattığım nedenlerden dolayı hareket edemedim. Cezanın maddi yükünden çok bir öğretmenin kırmızı ışık ihlali yapmış kaydı bana utanç verici. Araç içi kamera kaydım mevcut. Önümde aniden  duran araçla önüme kıran aracı plakaları bile okunabiliyor. Henüz trafik ceza sorgulmasında bir ceza kaydı yok. Ceza gelirse Sulh Ceza Mahkemesine delillerle  gidersem cezayı sildirme olanağım var mı? Herkese kazasız sürüşler dilerim. Cevap verecek arkadaşlar teşekkürü borç bilirim.

Toyota Club Türkiye

EDS Kırmızı Işık İhlali Ankara
« : Şubat 02, 2016, 20:57:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: EDS Kırmızı Işık İhlali Ankara
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2016, 21:19:42 »
Değerli arkadaşlar bundan 4-5 gün önce Ankara'da EDS kameralarının da bulunduğu Kızılay'a yakın bir kavşakta ne yazık ki yaya geçidi üzerinde kırmızıda  yakalandım. Yaya çizgisine yaklaşırken en son 5-4-3  gördüm. Ancak önümdeki araç birden durunca ben de durmak zorunda kaldım, aynı  araç 1-2 saniye içinde tekrar hareket ederek kavşağı geçerek uzaklaştı. Solumdaki araç aniden  önüme kırarak hareket etmeme izin vermeden sağa dönüş yaptı. Bunlar olurken kavşakta bekleyen sol ve sağ yöndeki araçlara yeşil yanmış olduğundan hiçbir yere kımıldayamadım. 1 yaya vardı. Çokiyi biliyorum yaya şeridinde durduğumda ışık yeşildi. Ancak yukarıda anlattığım nedenlerden dolayı hareket edemedim. Cezanın maddi yükünden çok bir öğretmenin kırmızı ışık ihlali yapmış kaydı bana utanç verici. Araç içi kamera kaydım mevcut. Önümde aniden  duran araçla önüme kıran aracı plakaları bile okunabiliyor. Henüz trafik ceza sorgulmasında bir ceza kaydı yok. Ceza gelirse Sulh Ceza Mahkemesine delillerle  gidersem cezayı sildirme olanağım var mı? Herkese kazasız sürüşler dilerim. Cevap verecek arkadaşlar teşekkürü borç bilirim.
hocam gecmıs olsun. oyle dusunmeyın hocam sonucta kasıtlı bı sey yapmamıssınız. herkes hata yapabılır ogretmen ornek olması gereken bır sahsıyet ama sonucta ogretmenlerde ınsan hata yapabılır :)
sorunuza cevap vereyım eger kı ceza teblıgatı elınıze ulasırsa once gıdın cezanızı yatırın faıze bınmesın ve erken odeme ındırımınden yararlanın. daha sonra elınızdekı makbuzlarla ve kanıtlar ıle vıdeo kaydı vs. mahkemeye basvurun. cezayı yatırmadan mahkemeye verırsenız eger haksız cıkarsanız bu sefer faızı ıle odemek zorunda kalıyorsunuz.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2016, 21:32:34 »
hocam gecmıs olsun. oyle dusunmeyın hocam sonucta kasıtlı bı sey yapmamıssınız. herkes hata yapabılır ogretmen ornek olması gereken bır sahsıyet ama sonucta ogretmenlerde ınsan hata yapabılır :)
sorunuza cevap vereyım eger kı ceza teblıgatı elınıze ulasırsa once gıdın cezanızı yatırın faıze bınmesın ve erken odeme ındırımınden yararlanın. daha sonra elınızdekı makbuzlarla ve kanıtlar ıle vıdeo kaydı vs. mahkemeye basvurun. cezayı yatırmadan mahkemeye verırsenız eger haksız cıkarsanız bu sefer faızı ıle odemek zorunda kalıyorsunuz.
Teşekkür ederim. Elbette öğretmen de hata yapabilir ama bence kırmızı ışık ihlali hatadan daha ağır bir olaydır bana göre. Eğer ceza gelirse ilk olacak. Sizce anlattıklarımı kamera kaydıyla Mahkemey sunarsam cezanın  iptal olasılığı yüksek mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2016, 22:53:35 »
Hocam kırmızı ışık ihlali için ışık yandıktan sonra geçmeniz gerekiyor. Otopark bariyerleri Otoban gişeleri gibi. Yol üzerinde ki okuyucuların sizin geçtiğinizi alğılaması gerek. Eğer sabit siz beklerken yanmışsa caze geleceğini sanmıyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2016, 00:27:30 »
Hocam kırmızı ışık ihlali için ışık yandıktan sonra geçmeniz gerekiyor. Otopark bariyerleri Otoban gişeleri gibi. Yol üzerinde ki okuyucuların sizin geçtiğinizi alğılaması gerek. Eğer sabit siz beklerken yanmışsa caze geleceğini sanmıyorum.
Bekleyip göreceğiz bakalım. Hepsi 5-10 saniyelik olay. Elbette ucunda ölüm yok , kaza yok. Ama bir sürücünün geçmişinde kırmızı ışık ihlali hoş  bir durum olmasa gerek. Sildirmek gerekir. Ha kasıtlı bir hareketim olsa kendime bile "oh olsun" derdim.  15 günde gelirse gelir, gelmezse sorun yok deniliyor. İyi geceler. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2016, 00:37:33 »
basima geldi yesil yanarken trafik vardi kirmizinin ustundeydim  isik yandi kirmizi orda kaldim ceza geldi 142 lira :(
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE