Toyata'nın dizel motorları Türkiye'ye geç getirmesinin kaynağını, bizim güzide akaryakıt şirketlerimizin denetimsiz, kaçak ve bol kükürtlü dizel yakıt kullanmaları oluşturuyordu. Ardından artan benzin fiyatları, dizellerde alman hakimiyeti ve pırtlak gibi euro dizel çeşitlerinin her benzincide ortaya çıkmasıyla Toyata'da dizel pazarında yer aldı, hatta bana göre multi şanzımanlı dizel modellerle alman kalesini de golleriyle baya bir havalandırdı.
Öte yandan geçen bir forumda normal dizel benzin kullandığımı ve bir avantaj-dezavantajını görmediğimi belirtmiştim. Ancak Toyota'ma dün bindiğimde vites koluna takılı uyarı kitapçıklarıyla karşılaştım. Uyarıda bana Euro Diesel kullanmam ve farklı akaryakıt firmalarının bunu karşılayan modellerinden aşağısını kullanmamam konusunda kibar bir uyarı vardı. Uyarıda yakıt sistemlerinin nasıl eridiği, kükürtle ne hallere geldiği resimlerle de anlatılarak görsel bir "sıkıysa alma" durumu anlatılmaya çalışılmıştı.
Dolayısıyla ilk benzinimi euro almak zorunda hissettim.
Yani eski araca normal dizel koyarken, yeni göz ağrısını eurodizelle beslemeye başladık. Benim polo yakında protesto gösterisine başlıyabilir.
Böylece forum konusu şöyle oluyor,
Benzininizi hangi akaryakıt firmasından alıyorsunuz ? Hiç problemin yakıttan kaynaklandığını düşündüğünüz bir olay başınıza geldi mi ? Geldiyse ipliğini pazara çıkarmak için buyrun klavyelere.