Selçuk öncelikle şunu belirteyim, ben aracı 18.000 e aldım ve toparlayana kadar tam 5000TL harcadım, ben alalı 5 6 kadar oluyor ve fiyatlar şuan binilebilecek temizlikte, yinede ufak tefek sorunları ve %90'ı bel altı dedikleri ama tavana kadar boyalı olan araçlardır , fiyatları 23 27 arası değişir, kazasız boyasız istersen 30 35 arası satılıyor, sedanların fiyatları HB ten 2 3 bin tl daha yükseğe gidiyor. yani elindekini satarsan 2 tane civic üzerine para eklemeden alamazsın.
şimdi 2 araç arasındaki farklara gelirsek
Corolla ile civic malzeme kalitesi olarak kıyaslanamaz sonuçta corolla 2002 2007 arası üretildi ve doğal olarak malzeme kalitesi 2 tık üstte , civic ise 1996 2001 arası üretildi.
donanım farklarına gelirsek
2005 Corolla HB Sport : 1.6 VVTI 110HP
elektrikli ve ısıtmalı aynalar
elektrikli tam otomatik 4 cam
6 adet hava yastığı
ABS
EBD
Elektirkli direksiyon
direksiyondan kumandalı müzik sistemi
yol bilgisayarı
4 lastik içinde davlumbaz ve yumuşak kumaş kaplı çakıl sesi sus sesi yağmur sesi almaz
Kişisel yorumum : Konfor ve ergonomi açısından çok iyi bence, malzeme kalitesi çok iyi , kapılar çok tok, koltukların destekleri çok iyi, koltuk kavraması çok iyi.
1998 Honda Civic HB1.4 Shoch vtec 90HP motor
camlar elektrikli (sadece şoför tarafı aşşağı indirme otomatik

)
aynalar elektrikli (ısıtmasız)
2 hava yastığı (Sadece Güvenlik paket modellerde )
ABS (Sadece Güvenlik paket modellerde )
hidrolik direksiyon (corolla'nınkinden serttir)
ön 2 lastik içinde davlumbaz düz plastik, çakıl sesi, sus sesi, yağmur sesi, ne istersen
Kişisel yorumum : yaşına göre malzeme kalitesi yeterli ve ergonomik , kapıların yalıtımı zayıf , yol sesi alıyor , yol tutuşu güzel , donanım zayıf , ama sokakta araba çok ilgi görüyor buda bi gerçek