Gönderen Konu: E12 d4d yi satıp eski 2 tane civic almak(fikirleriniz neler?)  (Okunma sayısı 1308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ailenin aracını babam bana vermişti 2 yıldır bende ama şöyle bir düşünce oluştu ablamın aracı yok ve onunda aracı olsun istiyorum. Hazır e12 piyasası canlıyken satıp üstüne biraz daha ekleyip 2 tane eski civic almak mantıklı mı? Sürüş keyfi olarak tatmin eder mi temiz oynanmamışı bulunursa. Çünkü e12 nin yol tutuşuna hastayım ve bindiğim çoğu araba aynı tadı vermedi cidden toyota başka dedirtiyor ama zamanında honda cbr 125 kullandım arabalarının da öyle sağlam ve kaliteli sürüş keyfi var mı? Birini ablama verip birini kendim kullansam diye düşünüyorum. Modlamayı da severim aracı, civic bu konuda daha geniş yelpazeli ama bu aracında ilk sahibiyiz çok şükür memnunuz, böy bir fikir mantıklı mı sizce sadece sormak istedim kesinliği yok. Ve 20bin tl civarlarında kaç model arlıklarında civic vardır.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 d4d yi satıp eski 2 tane civic almak(fikirleriniz neler?)
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2016, 14:11:51 »
E12 Corolla için sağlamlık , uzun ömürlülük performans ve konfor konuları tartışılmaz yaş ve sınıfına göre iyilerin arasında fakat .Kesinlikle yol tutuş olayı tartışmaya açık bir konu yan rüzgar alması yerden yüksekliği nedeniyle virajlarda yatması ile meşhurdur . Cıvıc olayına gelince güzel araba cıvıc bir dönemin efsane araçlarından sağlam ve sorunsuz olduklarını duymuştum ihtiyaç doğrultusunda olabilir neden olmasın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2016, 15:31:40 »
ben hem E12 hemde eski civic kullanıcısıyım :D :D

hangi kasa civic almayı düşünüyorsun ? ona göre yorum yapayım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2016, 15:37:00 »
Sendekinin sedanı Mesut abi 2001 modeller gözümde. Bu arada senden yorum gelir diye bekliyordum dualarım kabul oldu ikisini de kullandığın ve bilgilernden dolayı :) Yücel abi dediğin gibi corolladan memnunum ama ablamında aracı olsun istyorum ama pişman olmakta istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2016, 15:52:38 »
Selçuk öncelikle şunu belirteyim, ben aracı 18.000 e aldım ve toparlayana kadar tam 5000TL harcadım, ben alalı 5 6 kadar oluyor ve fiyatlar şuan binilebilecek temizlikte, yinede ufak tefek sorunları ve %90'ı bel altı dedikleri ama tavana kadar boyalı olan araçlardır , fiyatları 23 27 arası değişir, kazasız boyasız istersen 30 35 arası satılıyor, sedanların fiyatları HB ten 2 3 bin tl daha yükseğe gidiyor.  yani elindekini satarsan 2 tane civic üzerine para eklemeden alamazsın.

şimdi 2 araç arasındaki farklara gelirsek

Corolla ile civic malzeme kalitesi olarak kıyaslanamaz sonuçta corolla 2002 2007 arası üretildi  ve doğal olarak malzeme kalitesi 2 tık üstte , civic ise 1996 2001 arası üretildi.

donanım farklarına gelirsek

2005 Corolla HB Sport :

1.6 VVTI 110HP
elektrikli  ve ısıtmalı aynalar
elektrikli tam otomatik 4 cam
6 adet hava yastığı
ABS
EBD
Elektirkli direksiyon
direksiyondan kumandalı müzik sistemi
yol bilgisayarı
4 lastik içinde davlumbaz ve yumuşak kumaş kaplı çakıl sesi sus sesi yağmur sesi almaz

Kişisel yorumum : Konfor ve ergonomi açısından çok iyi bence, malzeme kalitesi çok iyi , kapılar çok tok, koltukların destekleri çok iyi, koltuk kavraması çok iyi.

1998 Honda Civic HB

1.4 Shoch vtec 90HP motor
camlar elektrikli (sadece şoför tarafı aşşağı indirme otomatik :D )
aynalar elektrikli (ısıtmasız)
2 hava yastığı (Sadece Güvenlik paket modellerde )
ABS (Sadece Güvenlik paket modellerde )
hidrolik direksiyon (corolla'nınkinden serttir)
ön 2 lastik içinde davlumbaz düz plastik,  çakıl sesi, sus sesi, yağmur sesi, ne istersen :D

Kişisel yorumum : yaşına göre malzeme kalitesi yeterli ve ergonomik , kapıların yalıtımı zayıf , yol sesi alıyor , yol tutuşu güzel , donanım zayıf , ama sokakta araba çok ilgi görüyor buda bi gerçek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
E12 d4d yi satıp eski 2 tane civic almak(fikirleriniz neler?)
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2016, 16:05:44 »
Mesut abi malum sitede 1.6ları 19binden başlıyor o ayarlarda masrafsızı bulmak zor gibi dediklerine göre. Güvenlik paketi benim için önemli bu yüzden almaya kesin kararlı olursak bunu ararım özellikle. Ablam illa civic istemez zaten eski corsa ya bile razı ama civic olursa dediğin gibi üstüne bir şekilde eklemeyi göze aldım zaten. İlla vtech olsun istemiyorum zaten 120 yasal sınırın üstüne de uzun yolda çıkmam sadece yol tutuşu ve direksiyon rahatlığı önemli benim için. Toyota kadar sessizlik dediğine göre beklememem lazım. Son dediğin caddede dikkat çekmesi ve japon araç olması beni cezbediyor zaten. Babamla konuyu konuşacağım ilk fırsatta onay verirse kararlıyım gibi. Ablam başka şehirde olmasa bu yolu seçmezdim zaten, bu aracı ona versem ben alıştım arabaya arabasızlık zor gelir büyük ihtimal. Yorumun için çok sağol kesinleşince araç bulduğumda mutlaka önce sana danışacağım :) Bu arada güvenlik pakette arka frenlerde disk demi? Kampana fren pek sevmiyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2016, 18:23:31 »
Guvenlik paket ve 1.6 1.4 farketmez kampana , ama aldiris etme buna benim 1.4 onler disk ama 1.6 vtec kadar buyuk diskleri, freni cok iyi zaten asil isi yapan onler. On arka disk sadece Vtec TypeR modelinde var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2016, 18:24:24 »
Tamam abi çok sağol bakalım hakkımızda hayırlısı olsun en kısa zamanda babamla ablama açcam bu konuyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2016, 18:44:36 »
Bence 1997-98 xei veya gli de düşünülebilir hem toyota da devam eder hemde efsane kasaya binmiş olursun guvelik zayıf ama konfor ve serilik çok iyi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 01, 2016, 19:06:22 »
Yücel abi efsane kasalara modlama çok gitmiyor aile aracı o yüzden civic düşündüm gençken binmezsem ilerde zor binerim :) Yoksa dediğin gibi toyota sonuçta çok başımı ağrıtmaz ama 2001 ve üzeri civicler çok hoşuma gidiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2016, 09:16:16 »
Bence 1997-98 xei veya gli de düşünülebilir hem toyota da devam eder hemde efsane kasaya binmiş olursun guvelik zayıf ama konfor ve serilik çok iyi

ben 97 AE101 de kullandım 1,3 XE modeli 1.6 XEİ den daha donanımlı hatta :D ama Civicmi efsanemi dersen kesinlikle civic derim , hem corolla yıl olarak geri planda hemde Civic corolladan üretim yılı itibari ile teknoloji ve dizayn olarak daha iyi (motor kompartımanı yerleşimi , kapı iç malzemeleri vs)