Gönderen Konu: Yanlış plakaya trafik cezasının iptali  (Okunma sayısı 16460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '98
  • 2 kere teşekkür etti
Yanlış plakaya trafik cezasının iptali
« : Ocak 31, 2016, 09:26:33 »
Merhaba forum sakinleri

2 hafta önce hiç gitmediğim, bulunmadığım bi yerde benim aracın plakasına hatalı park cezası kesilmiş. Tebligat yeni geldi. Belliki fahri trafik müşaviri kafasına göre millete ceza yazıyor, yada plaka okumasını bile beceremeyen biri. Gelen tebligatta fotoğraf da yok.

Bu durum nasıl düzeltilir? Bilen tecrübesi olan var mı?

Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Yanlış plakaya trafik cezasının iptali
« : Ocak 31, 2016, 09:26:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Yanlış plakaya trafik cezasının iptali
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2016, 09:50:57 »
Yasal yoldan trafik cezanıza itiraz edin. Genel de hatalı park cezalarında cezayı yazan kişi daha sonraki problemler için kendini garantiiye almak için fotograf çekiyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2016, 10:43:18 »
Teşekkürler, tam olarak nasıl bir itiraz prosedürü var?

Mahkemeyle falan mı uğraşmak gerekiyor? Daha önce böyle bir cezaya itiraz edip cezanın iptalini sağlayabilen var mı? Ve itiraz etmeyi düşünsem bile öncelikle cezayı şu an ödemem gerekiyormu indirim için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2016, 10:47:33 »
Arkadaşıma geldi. Kendi ve aracı İzmiri hiç görmemiş. Adama İzmir kordonda park cezası geldi. İtiraz için aradi.izmir egm ye gelmeden çözülmez demişler. Adam yanlış yazılan 80 lira cezayı ödedi. Bimerden falan yaz dedim. Bir şey çıkmaz onunla dedi. Biraz araştırdı ama ceza yazılan yerdeki. Egm ye gitmek gerekirmiş dedi. Bilmiyorum ama bana saçma geldi. Kesinlikle bimere yazin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2016, 11:29:29 »
Bu ne saçma iş ya :

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2016, 11:38:09 »
Adam Kars şehrinde İstabul sahte plakasıyla ceza yiyecek. Hiç suçu olmayan garibim İstanbullu vatandaş bu ceza için ya taaa Kars`a gidecek ya da paşa paşa cezayı ödeyecek.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2016, 12:15:33 »
Arkadaşlar eğer cezanın yazılma tarihinden kaynaklı bir hata varsa o vakit ceza makbuzunun ilgili trafik şubesine götürmek yada aps ile göndermeniz gerekiyor. (Misal ceza tebliği 01.01.2016 yerine - 01.01.2015 yazılmışsa ) Sizin yapacağınız cezayı ödeyip oturduğunuz yerdeki adliyeye gidip trafik mahkemesi yoksa nöbetçi sulh ceza mahkemesine  cezanın yazıldığı ilin sulh ceza mahkemesine havale edilmesi için itiraz dilekçesi vermeniz. Hazır matbu şeklinde bu dilekçeler. İnternette aratırsanız bulabilirsiniz
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2016, 14:11:42 »
Arkadaşlar eğer cezanın yazılma tarihinden kaynaklı bir hata varsa o vakit ceza makbuzunun ilgili trafik şubesine götürmek yada aps ile göndermeniz gerekiyor. (Misal ceza tebliği 01.01.2016 yerine - 01.01.2015 yazılmışsa ) Sizin yapacağınız cezayı ödeyip oturduğunuz yerdeki adliyeye gidip trafik mahkemesi yoksa nöbetçi sulh ceza mahkemesine  cezanın yazıldığı ilin sulh ceza mahkemesine havale edilmesi için itiraz dilekçesi vermeniz. Hazır matbu şeklinde bu dilekçeler. İnternette aratırsanız bulabilirsiniz

Mehmet 'in de belirttiği gibi bulunduğunuz yerde ki sulh ceza veya trafik mahkemesine gidip bir dilekçe ile başvuruda bulunuyorsunuz.  Dava lehinize sonuçlanırsa ceza iptal ediliyor, aleyhinize olursa cezayı indirimsiz olarak ödüyorsunuz.
Bana radar cezası geldi. Sözde Merter'de radara yakalanmışım. Hem ispatının olmayışından (fotoğraf/video) hem de 15 günlük tebligat zamanının geçmiş olması maddelerinden itirazda bulunup dava açtım. 8 ay sonra dava lehime sonuçlandı ve 360-390 liralık ceza iptal edildi
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2016, 14:37:34 »
Teşekkürler. Özcan bey, 8 ay boyunca mahkeme, dava masrafları ne kadar tuttu. 90 TL'lik park cezası için bi okadar dava masrafı olacaksa hiç uğraşmam, haram olsun trafiğe, emniyete, ve yanlış ceza yazan embesile der geçerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2016, 14:45:41 »
Her hangi bir ödeme yapmıyorsunuz. Meram'ınızı anlatan bir dilekçe ile başvuruda bulunuyorsunuz o kadar. Başvuru evraklarından sizde olmasını istedikleriniz varsa birer de kopya hazırlayıp ilgili mahkemenin kalemine başvuruyorsunuz sonra sizi ilgili savcıya sevk ediyorlar. Savcı yaparsa eğer kısa bir bilgilendirme yapıyor işleminizi tamamlıyor ve gidiyorsunuz. Sonra bir çağrı gelecek o davaya katılsanız da olur katılmasanızda olur. Savcılık ilgili trafik şubesinden cezayı kesen memurun görevlendirme yazısını, varsa çekmiş olduğu fotoğraf/videoyu, radar cezası ise radar cihazının kalibrasyon raporunu gibi delil niteliğinde bir çok evrak istiyor. Bu doğrultuda karar veriliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 31, 2016, 15:50:32 »
Teşekkürler. Özcan bey, 8 ay boyunca mahkeme, dava masrafları ne kadar tuttu. 90 TL'lik park cezası için bi okadar dava masrafı olacaksa hiç uğraşmam, haram olsun trafiğe, emniyete, ve yanlış ceza yazan embesile der geçerim.
Mahkeme masrafı eğer kaybederseniz max 10 tl civarı birşey tutar. Davayı kaybedip faizi ile cezayı ödemek istemiyorsanız ödeyip itiraz etmenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 31, 2016, 17:03:01 »
Dava kaybedilirse ceza tutarına faizde mi işliyordu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 31, 2016, 17:17:16 »
Dava kaybedilirse ceza tutarına faizde mi işliyordu?
Normal de itiraz edilirse indirim için geçerli yasal süre donar abi. Malum kararı takip etmez kaybeder gıyapta tebliğ olur vs indirim süresi yalan olur  [emoji23]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 31, 2016, 19:35:32 »
Normal de itiraz edilirse indirim için geçerli yasal süre donar abi. Malum kararı takip etmez kaybeder gıyapta tebliğ olur vs indirim süresi yalan olur  [emoji23]
O zaman kötü işte. Ben de itiraz edilince duruyor diye biliyordum fakat bir önceki mesajında farklı anlamışım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 31, 2016, 20:16:52 »
Trafik Müfettişleri ve Polisleri plakanın tam olarak okunmasına ve ceza tutanaklarında doğru yazılmasına özellikle dikkat ederler.
Ancak bazı araçlar trafik cezasından kurtulmak için sahte plaka kullanabiliyorlar.
Bu plaka sizin aracınızın plakası olması da ihtimal dahilindedir. Bu ihtimali de gözönünde bulundurarak yerleşim yerinizdeki Trafik Tescil vr Denetleme Şube Müdürlüğüne başvurup bilgi vermekte yarar olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2016, 15:06:12 »
Bugün gittim haksız yere yediğim cezayı ödedim. Önce paramı geri almak için itiraz etmeyi düşündüm ama sonra vazgectim.

Adamın biri 88tl 'lik haksız yazılan cezayi iptal edebilmek için 150tl harcamıs.
https://www.cihan.com.tr/tr/hatali-trafik-cezasini-iptal-ettirmek-icin-iki-kat-para-odedi-ozel-1396926.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 03, 2016, 15:13:51 »
Aslında 15 günlük süre içinde indirimli ödemeyi yapıp, daha sonra itirazınızı yapacaksınız.  Zaten mahkeme lehinize sonuçlanırsa  ödediğiniz miktarı geri alırsınız. Aleyhinize sonuçlanırsa da indirimli ödemiş olacaksınız.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 03, 2016, 15:27:05 »
Aslında 15 günlük süre içinde indirimli ödemeyi yapıp, daha sonra itirazınızı yapacaksınız.  Zaten mahkeme lehinize sonuçlanırsa  ödediğiniz miktarı geri alırsınız. Aleyhinize sonuçlanırsa da indirimli ödemiş olacaksınız.
Osman bey indirimli ödedim zaten ama, iade için uğraşmak istemiyorum, birsürü zaman kaybı ve ziraat bankasında hesap açmam gerekecek. Saçma sapan işler.

Bu arada bu cezayı bana kesen plaka okumaktan aciz yada kötü niyetli fahri trafik müfettişi kim bilmiyorum ama düzenleyen: Serdar Aytar (Sicil: 264350)

Sakarya / Sapanca'da yaşayanlar dikkat hepiniz bu şahsın sıradaki kurbanı olabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 03, 2016, 15:29:36 »
Bugün gittim haksız yere yediğim cezayı ödedim. Önce paramı geri almak için itiraz etmeyi düşündüm ama sonra vazgectim.

Adamın biri 88tl 'lik haksız yazılan cezayi iptal edebilmek için 150tl harcamıs.
https://www.cihan.com.tr/tr/hatali-trafik-cezasini-iptal-ettirmek-icin-iki-kat-para-odedi-ozel-1396926.htm

Ben de vergi dairesi çalışanıyım. Her ne kadar bizim dairemizde motorlu taşıtlar kütüğü olmasa da  geri iade prosedürü haberdeki olay kadar abartılı değil. Doğru olan bir şey var ama; örneğin 01 plakalı aracınıza ait cezayı İstanbul'da ödediniz. Eğerki cezayı geri iade hakkınız doğarsa başvuracağınız  yer haklı olarak cezayı yatırdığınız yer değil, plakanın bağlı olduğu vergi dairesidir. Ama kendinizin gitmesine gerek yok, Yatırdığınız makbuzun aslını, cezanın iptal edildiğine dair mahkeme kararını, adınıza olan herhangi bir banka hesap numarasını ve durumunuzu anlatan bir dilekçeyi  iadeli taahhütlü olarak gönderin  vergi dairesinin iş yoğunluğuna göre bir hafta 10 gün içinde işleminiz yapılır.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -