0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar eğer cezanın yazılma tarihinden kaynaklı bir hata varsa o vakit ceza makbuzunun ilgili trafik şubesine götürmek yada aps ile göndermeniz gerekiyor. (Misal ceza tebliği 01.01.2016 yerine - 01.01.2015 yazılmışsa ) Sizin yapacağınız cezayı ödeyip oturduğunuz yerdeki adliyeye gidip trafik mahkemesi yoksa nöbetçi sulh ceza mahkemesine cezanın yazıldığı ilin sulh ceza mahkemesine havale edilmesi için itiraz dilekçesi vermeniz. Hazır matbu şeklinde bu dilekçeler. İnternette aratırsanız bulabilirsiniz
Teşekkürler. Özcan bey, 8 ay boyunca mahkeme, dava masrafları ne kadar tuttu. 90 TL'lik park cezası için bi okadar dava masrafı olacaksa hiç uğraşmam, haram olsun trafiğe, emniyete, ve yanlış ceza yazan embesile der geçerim.
Dava kaybedilirse ceza tutarına faizde mi işliyordu?
Normal de itiraz edilirse indirim için geçerli yasal süre donar abi. Malum kararı takip etmez kaybeder gıyapta tebliğ olur vs indirim süresi yalan olur [emoji23]
Aslında 15 günlük süre içinde indirimli ödemeyi yapıp, daha sonra itirazınızı yapacaksınız. Zaten mahkeme lehinize sonuçlanırsa ödediğiniz miktarı geri alırsınız. Aleyhinize sonuçlanırsa da indirimli ödemiş olacaksınız.
Bugün gittim haksız yere yediğim cezayı ödedim. Önce paramı geri almak için itiraz etmeyi düşündüm ama sonra vazgectim.Adamın biri 88tl 'lik haksız yazılan cezayi iptal edebilmek için 150tl harcamıs. https://www.cihan.com.tr/tr/hatali-trafik-cezasini-iptal-ettirmek-icin-iki-kat-para-odedi-ozel-1396926.htm