Gönderen Konu: BRC'nin YENİLENEN KİTİ  (Okunma sayısı 24119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 81 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: BRC'nin YENİLENEN KİTİ
« Yanıtla #80 : Şubat 17, 2016, 21:59:48 »
Erkek dayıya kız halaya çeker , kırılsaydı yerınde duramazdın , damar damar ustune binmiş gibi ezberlenmiş gerçekliği olmayan mahalle arası ustalarının sözleri gibi brc nin atikerden daha az yaktırdığını iddia edenler var diyorum. Tekrar ediyorum orjinal prins yani prins enjektörlü kitlerdeki dünyanın en hızlı enjektörleri hariç hepsinin birbirinden farkı yok
Yahu brc sabah akşam reklam yapıyo daha az yaksalar bunun reklamını yaparlar değil mi ?
Bu ne şimdi. Erkek dayıya kiz halaya bilmem ne... ne alaka. Bu nasıl bir teşbih.
Neyse laf kalabalığı yapmayacağım tekrarlıyorum ayni arabandan lpg kiti atiker veya yakın ayar bi markayla tasarruf konusunu denemek- teste çıkmak isterim. varsa lütfen iletişelim. inanın yanılıyorsam da yazacağım buraya. 
Bir Türk son nefesini vermeden son söz söylenmemiştir!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Şubat 17, 2016, 21:59:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Şubat 17, 2016, 22:41:38 »
Kesinlikle. Prins Silverline kullanıyorum. Düz mantık ile en kaliteli kitlerden benzine göre %20 fazla yakıyorum, değişmedi de..
ben de bir daha ki sefere obd'li prins taktırıcam  :asikadam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Şubat 17, 2016, 22:58:09 »
ben de bir daha ki sefere obd'li prins taktırıcam  :asikadam:

Keşke olsa abi, dükkan senin. Brc ile az yakılıyorsa Prins ile lpg yi koklatırdık  :rofl:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Şubat 17, 2016, 23:03:53 »
brc bile obd diye tutturmaya başladıysa, prins te yakında kırar zincirlerini :D
kulağa hoş geliyor ama, obd'li prins  :asikadam: kalitenin yeni adı  :islik:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Şubat 18, 2016, 19:01:15 »
Keşke olsa abi, dükkan senin. Brc ile az yakılıyorsa Prins ile lpg yi koklatırdık  :rofl:
Gardaş dalga gecmenizi gerektirecek bir durum yok. Biraz ciddi olun, saygılı olun. efendiliğimizi bozmayalım. Kendinizi duayen zannetmenin bir manası da yok. Herkes yanılabilir zira ben denedigim icin iddialı konuşuyorum ama aksi ispatlanırsa eyvallah diyecegimi de ekliyorum. Gelin deneyelim beraber ispatlayalım diyorum Bunun nesini (afbuyurun) daşşak mevzusu yapıyorsunuz.böyle uzatınca neyi kanıtladıgınızı sanıyorsunuz. Valla Siz hayatınızın geri kalanında da böyleyseniz üzülürüm halinize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Şubat 18, 2016, 19:26:44 »
Gardaş dalga gecmenizi gerektirecek bir durum yok. Biraz ciddi olun, saygılı olun. efendiliğimizi bozmayalım. Kendinizi duayen zannetmenin bir manası da yok. Herkes yanılabilir zira ben denedigim icin iddialı konuşuyorum ama aksi ispatlanırsa eyvallah diyecegimi de ekliyorum. Gelin deneyelim beraber ispatlayalım diyorum Bunun nesini (afbuyurun) daşşak mevzusu yapıyorsunuz.böyle uzatınca neyi kanıtladıgınızı sanıyorsunuz. Valla Siz hayatınızın geri kalanında da böyleyseniz üzülürüm halinize.
Veli abi arkadaşların sizin şahsınıza bineyen söyledikleri birşey yok. Arkadaklar makineler üzerine ihtisas yapmış ve konularında bilgili insanlar. Arkadaşların demek istediği yakıtı tüketen motor ve yakacağı yakıt belli. Benzinde 5 yakıyorsa lpg kiti farketmeksizin lpg de yakacağı yakıtta + %20 dir.  Benzinli olarak belirdiyorun Eğer sadece ecu ve enjektör ile az tüketim sağlansaydı bütün motorlar az yakardı. Ha sağlamlık güvenirlik konusunda Brc derseniz ona eyvallah.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Şubat 18, 2016, 19:38:48 »
Velican hocam sizin dediğiniz testi yapmak neredeyse imkansız, aynı model aynı arabalar bile yolda farklı farklı yakarlar. Anca laboratuar ortamı olması lazım ki bir sonuç çıksın. Bunu da herhalde koskoca firmalar bu testleri yapmışlardır. Zaten bir lpg firması böyle bir iddiada bulunuyorsa kesin testi vardır elinde. Brc firmasına böyle bir email atabilirsiniz mesela, sizin kitiniz ile bilmem ne marka lpg kiti arasında yakıt tüketim farkı varmı diye. Zaten onaylı bir testi varsa kesin yollarlar. :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Şubat 18, 2016, 21:08:03 »
Velican hocam sizin dediğiniz testi yapmak neredeyse imkansız, aynı model aynı arabalar bile yolda farklı farklı yakarlar. Anca laboratuar ortamı olması lazım ki bir sonuç çıksın. Bunu da herhalde koskoca firmalar bu testleri yapmışlardır. Zaten bir lpg firması böyle bir iddiada bulunuyorsa kesin testi vardır elinde. Brc firmasına böyle bir email atabilirsiniz mesela, sizin kitiniz ile bilmem ne marka lpg kiti arasında yakıt tüketim farkı varmı diye. Zaten onaylı bir testi varsa kesin yollarlar. :saygi:

Eyvallah hocam sağolun. İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yanlış bir kere yapılır!
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200
  • 11 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Şubat 18, 2016, 21:23:43 »
Konya'dayım, yaklaşık 10 gün önce brc kiti 1.33 motor aracima taktirmistim. 1.83 lpg fiyati ile 72 tlye depo doldu arkadaşlar sehir icinde kullanıyorum yalnizca işe gidip geliyorum 500 km'ye an itibari ile yaklastim.gostergede son sari isik yanip sonmeye basladi. Performans olarak ben herhangi bir eksiklik farketdemedim. deneme surecindeyim bu depoyu sonuna kadar kullanip ikinci depo ile tekrar deneyeceğim. Şimdilik oldukça memnunum.
2015 Toyota Coralla 1.33 Life Inci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Şubat 19, 2016, 12:06:16 »

Yaşınıza hürmeten en ufak saygısızlık yapmadım. Ama siz kendi kelimelerinizi seçerken daha dikkatli olabilirsiniz.

Denediğiniz kitler ayarsız olabilir dedim, çoğu brc ustası rölantide ayar yaptığını sanıp programda iki tıklıyor oldu deyip gönderiyor. Yolda ayar yapılmış olsa bile motorun ayarları sürekli değişiyor, obd li kitler gibi iyi tutmuyor. sadece brc kullanmışınız, subjektif görüşlerinizi körü körüne savunmanız asıl kendinizi duayen zannetmenizdendir.

Evet her insan hata yapabilir, ben de yapabilirim, işim gereği herşeye kuşkulu olabilir diyerek bakmam gerekir. Ama size gerekli başlıkları okumanızı tavsiye ettim. Bu işler hissettim, sadece brc yi denedim oldu diyerek olmuyor ve böyle diyen birine de olabilir diyerek sorgulamam imkansız. Örneğimi de verdim hem atiker de hem prinsde. Siz bunu da gittiniz brc yi kıyaslıyorsunuz diye algıladınız.

Hal böyleyken ve doktora yapmakta olan bir makine mühendisi ve derslerinin yarısını otomotiv üstüne almış biri olarak elbette hata yapabilirim ama bu konuda da eminim.

Derseniz ki 4-5 bin devir sonrası için dediğim geçerli, amenna. Ama lpg nin 4000-4500 devir üstünde kullanılmaması gerektiğini her yerde belirtiyorum, ekonomi amaçlı takılmış lpg ile yüksek süratler nasıl anlamsız ise düşük devirlerde kitler arasındaki enjektörlerin kaliteleri  enjeksiyon zamanları da anlamsız hale gelir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Şubat 19, 2016, 13:56:38 »
Defalarca test ettim, neredeyse virgülden sonra ikinci basamağa kadar doğru olacak şekilde benzin tüketiminin %20 fazlası kadar lpg tüketiyorum (lt/100km bazında, ₺ bazında değil).
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Şubat 19, 2016, 15:48:50 »
Yaşınıza hürmeten en ufak saygısızlık yapmadım. Ama siz kendi kelimelerinizi seçerken daha dikkatli olabilirsiniz.

Denediğiniz kitler ayarsız olabilir dedim, çoğu brc ustası rölantide ayar yaptığını sanıp programda iki tıklıyor oldu deyip gönderiyor. Yolda ayar yapılmış olsa bile motorun ayarları sürekli değişiyor, obd li kitler gibi iyi tutmuyor. sadece brc kullanmışınız, subjektif görüşlerinizi körü körüne savunmanız asıl kendinizi duayen zannetmenizdendir.

Evet her insan hata yapabilir, ben de yapabilirim, işim gereği herşeye kuşkulu olabilir diyerek bakmam gerekir. Ama size gerekli başlıkları okumanızı tavsiye ettim. Bu işler hissettim, sadece brc yi denedim oldu diyerek olmuyor ve böyle diyen birine de olabilir diyerek sorgulamam imkansız. Örneğimi de verdim hem atiker de hem prinsde. Siz bunu da gittiniz brc yi kıyaslıyorsunuz diye algıladınız.

Hal böyleyken ve doktora yapmakta olan bir makine mühendisi ve derslerinin yarısını otomotiv üstüne almış biri olarak elbette hata yapabilirim ama bu konuda da eminim.

Derseniz ki 4-5 bin devir sonrası için dediğim geçerli, amenna. Ama lpg nin 4000-4500 devir üstünde kullanılmaması gerektiğini her yerde belirtiyorum, ekonomi amaçlı takılmış lpg ile yüksek süratler nasıl anlamsız ise düşük devirlerde kitler arasındaki enjektörlerin kaliteleri  enjeksiyon zamanları da anlamsız hale gelir.

tamam kardeşim. teşekkür ederim. sizin kendi aranızda konuyu geyiğe çevirdiğiniz fikrine kapılmışım ama bir dahaki sefere fikirlerimi beyan ederken kelimelerimi daha dikkatli seçerim. tavsiyelerin için de (yüksek devirlerde lpg ile kullanmamak) ayrıca sağol.8 senedir öyle yapıyorum, canım adrenalin çektiğinde benzine alır öyle gazlarım.
insanları kırmak bozmak -ne sanal alemde; ne de gerçek dünyada- asla adetim değildir. emin ol bunun olmaması için fazladan itina gösteririm, buna rağmen "insanız neticede" bana kırıldıysan kusurumu bağışla.
akademik hayatında başarılar dilerim. Rabbim emeklerinizin karşılığını verir inşaAllah.
selametle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Şubat 19, 2016, 18:30:53 »
Forumlar tartışmak için var arkadaşlar, önemli olan seviyeli olması. Forumdaki herkes aynı fikirde olsa ne anlamı kalır bu işin. Ben de bu konudaki tartışmada alınılacak birşey görmedim herkes kendi tecrübesini aktarsın birbirimizden faydalanalım.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '16
  • 6 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Nisan 09, 2016, 09:58:19 »
Herkese selamlar.
 Aracım 2016 Toyota Corolla 1.33 Life Lpg taktırmayı düşünüyorum fakat sormak ve bilgilenmek istediğim bazı şeyler var aydınlatırsanız beni çok sevinirim.

1 ) Aracım henüz 1300km  ' de lpg taktırmadan önce 2000-3000 km yapın sonra taktırın diyorlar.Böyle birşeye gerek varmı ?

2 ) Aracıma brc taktırmak istiyorum fiyatı ne kadardır

3 ) Brc taktırırsam eğer montaj esnasında manifolt deliniyormu bunun aracım için artısı yada eksisi varmı ?

4 ) Aracım şuan garantide Lpg taktırısam eğer garantiden düşermi yada Brc benim aracımın motorunu garantiye alıyormu ?

5 ) Öğrendiğim kadarıyla bu işte önemli olan marka olduğu kadar işçilik.Balıkesir ' de veya yakın çevrede tanıdığınız önerebileceğiniz bir usta varmıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Nisan 09, 2016, 10:45:31 »
1.6.si oda multidrives i alan bazi arkadaslar şehir icin 6 ltre yakanlar varken 1.33 lpg ne diye..lpg taktiracaksaniz ne kadar erken takip okadar gec starsanız sizin kariniza.
Yani siz bu araca lpg taktirip 10 bin sonra satarsanız alacak adama iyilik yaptirirsiniz.
Çoğunda manifoltta delik açılıyor.Hyundai renault gibi bazi araclarda pipolu farkli bir sistem uyguluyorlar.
Aracin motor kısmı Toyotadan garanti disi kalir.Ama buna klima motoru fiskiye motoru veya baska birsey girmez.Lpg li diye direksiyon kolonu bozulmaz.Brc 25 binliraua kadar garanti veriyordu.
Bironceki sayfada 72 tl ile şehirci 500 km yapan 1.33 kullanici arkadas var.buda yaklaisk 15 kuruş yakiyor.Dizeller bukadar yakmiyor.Iyi değer bedavadan azcik pahali.
iyi bir usta ile o motora hersey takilir hocam
Yeterki ustaniz iyi olsun

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Nisan 09, 2016, 11:07:12 »
1.6 ile 6 litre Nasıl yakıyorlar şehir içi benim şehir içi ortalamam 7.8 ben arabayı 5 yıl kullanmayı düşünüyorum yıllık en az 10000 yaparım fazlası olur azı olmaz.15 kuruş gibi değerleri görünce cazip geliyor ama iyi bir usta şart

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Nisan 09, 2016, 11:13:50 »
Herkese selamlar.
 Aracım 2016 Toyota Corolla 1.33 Life Lpg taktırmayı düşünüyorum fakat sormak ve bilgilenmek istediğim bazı şeyler var aydınlatırsanız beni çok sevinirim.

1 ) Aracım henüz 1300km  ' de lpg taktırmadan önce 2000-3000 km yapın sonra taktırın diyorlar.Böyle birşeye gerek varmı ?

3 ) Brc taktırırsam eğer montaj esnasında manifolt deliniyormu bunun aracım için artısı yada eksisi varmı ?

4 ) Aracım şuan garantide Lpg taktırısam eğer garantiden düşermi yada Brc benim aracımın motorunu garantiye alıyormu ?

5 ) Öğrendiğim kadarıyla bu işte önemli olan marka olduğu kadar işçilik.Balıkesir ' de veya yakın çevrede tanıdığınız önerebileceğiniz bir usta varmıdır ?

1)Onu demelerinin sebebi biraz aracı tanıma ne kadar yakıyor onu anlaman bende 1000 km de taktım aracıma bi + sı- yok sadece mesela bi yokuşta bayılınca araba bunu lpg den bulmak gibi bi olay oluyo erken taktırınca aslında benzinleykende aynı.

2)BAyiiden bayiiye fiyat değişir ama ortalama 2 bin civarıdır.Aracınız yeni olduğundan lpg yi takıp ruhsata işletmek istediğinizde komple muyane ettirmeniz gerekecek buda gereksiz yere havaya 300 500 tll para demek yaptırırken onu konuşun araca lpg yi taktırın ama 2 yıl sonra muayene zamanında lpg yi işletin ruhsata yasal değil ama yapan çok.

3)ufacık delikler açılıyor bildiğim kadarıyla ama hiçbir zararı yok onun emin olabilirsiniz

4)Önceki mesajlardada olduğu gibi kısmi olarak garantiden çıkar ama ek bi ücretle lpg cide motoru kasgolayabilirsiniz ama bence hiçbir gerek yok bazı servislerde kendileri lpg takınca garantiden çıkartmıyolar ben ankara efe plazada taktırdım onların garantisinde araba ama öğrendimki normal piyasafiyatından pahalıya yapmışlar yani kasgolamak olmuş bi nevi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Nisan 09, 2016, 11:18:28 »
Herkese selamlar.

Hasan Bey'in sorusuna ilave olarak,
-2016 model yeni araca 3000 km sonunda lpg kiti montajı yaptırılıp  ruhsata işletilmeden kullanılsa, aracın kasko ve zts açısından değerlendirilmesi nasıl olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Nisan 09, 2016, 12:16:30 »
brc bile obd diye tutturmaya başladıysa, prins te yakında kırar zincirlerini :D
kulağa hoş geliyor ama, obd'li prins  :asikadam: kalitenin yeni adı  :islik:
Hocam brc de obd sadece parametreleri gösteriyor. Once kitlerinin bir kisminda da vardi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4900
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Nisan 09, 2016, 12:28:09 »
Arkadaşlar,kit taktırıp sonra ruhsata işletmek hatasına düşmeyiniz.Sigorta firmaları ki özellikle kasko da kesinlikle oluşacak sıkıntıyı tüpe bağlamaya meyilli oluyor.Tüp değişikliği bildirilmediği için de poliçe tamamen onların insiyatifine giriyor.Kasko poliçesinde tüp bildirimi yapıldığında poliçeye artı 30-40 Tl ek artış oluyor.O da risk artışı demek.Hele ki sıfır araç alıp bu riske girmeyiniz.Yaşanmış örnek var dilerseniz anlatırım.