Gönderen Konu: BRC'nin YENİLENEN KİTİ  (Okunma sayısı 24121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: BRC\'nin YENİLENEN KİTİ
« Yanıtla #60 : Şubat 12, 2016, 11:40:26 »
Tam anlayamadım burak bizim my 11 lerde obd sistemi var fakat bağlı değilmi.
bizim sistemi my11 adıyla biliyoruz abi. ancak brc italya sitesindeki dokümanlara bakınca tr'de bilinen my 11 ecu (ki my11 orjinal sitede geçmiyor) bağlantıları sadece sequent 24 my 07 ecu ile aynı ve o ecuda da obd bağlantısı yok. yani bizde de yok. plug&drive diyorlar, aslında bambaşka bir sistemmiş ve obd bağlantısı da mevcut görünüyor my10 ve my09 serileri p&d :blink: bu işi tr'de çözemiycez gibi bi italya mı yapsam ne 8-)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 12, 2016, 12:31:20
sequent 24 my 11, sequent 24 my 07'nin gelişmiş haliymiş anladığım kadarıyla. ecular aynı bağlantı tipinde 24 pinli.
sequent 24 24 pinli, sequent 32'de 32 pinliymiş !!! ahanda çözdüm olayı :rofl:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 12, 2016, 11:40:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: BRC'nin YENİLENEN KİTİ
« Yanıtla #61 : Şubat 12, 2016, 13:07:24 »
Bir an var diyeceksin diye heveslenmiştim :P Ayar için yaptığımız kablo bağlantısındaki gibi bunuda burak halleder bana tiyoları verir diyordum. :islik:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 12, 2016, 13:27:18 »
bizim sistemi my11 adıyla biliyoruz abi. ancak brc italya sitesindeki dokümanlara bakınca tr'de bilinen my 11 ecu (ki my11 orjinal sitede geçmiyor) bağlantıları sadece sequent 24 my 07 ecu ile aynı ve o ecuda da obd bağlantısı yok. yani bizde de yok. plug&drive diyorlar, aslında bambaşka bir sistemmiş ve obd bağlantısı da mevcut görünüyor my10 ve my09 serileri p&d :blink: bu işi tr'de çözemiycez gibi bi italya mı yapsam ne 8-)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 12, 2016, 12:31:20
sequent 24 my 11, sequent 24 my 07'nin gelişmiş haliymiş anladığım kadarıyla. ecular aynı bağlantı tipinde 24 pinli.
sequent 24 24 pinli, sequent 32'de 32 pinliymiş !!! ahanda çözdüm olayı :rofl:

Esas soru şu şimdi bu yeni kit OBD limi değil mi? Bence sizinkinden farkı yok  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 12, 2016, 14:05:41 »
ecu özelliklerinde var demiş, kit tanıtımda yok diyor. brc türkiye var diyor :wacko: p&d kitlerde varmış zaten, yeni kitte de vardır herhalde.
artık obd'siz kit taktırmak bu zaman da tüplü tv almaya benzer ;)
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yanlış bir kere yapılır!
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 200
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 12, 2016, 20:59:38 »
Merhabalar, bende dün şu yenilenen kitten taktırdım,şimdilik sorun yok gibi, güncel fiyat bilgisi taktırıp ruhsata işletecekler için  faydalı olur.

1.Brc my 11 seg 32 : 1900tl.
2.Sızdırmazlık         : 35 tl.
3.Ek-1                    : 15 tl.
4.Vize                     : 191 tl.
5.Plaka değişikliği    : 38 tl.
Eksoz muayene tarihi daha gelmemişti, ruhsat için herhangi bir ödeme olmadı, sızdırmazlık ve vize randevuyla olduğundan  tüm işlemler, 13:00 da başlayıp 16:15 te bitmiştir bilginize..
Hayırlı olsun hocam, bende yeni taktirdim,yarin muayeneye gireceğim simdi siz  ruhsat değişikliği için herhangi bir ücret odemeniz mi? Artik boyle mi acaba?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 12, 2016, 21:02:51
Bu arada bende obd bağlantısını yapmadi usta gerek olmadığını söyledi sizce ne yapmalıyım?illa sart midir bu ? Kit brc seq 32.
2015 Toyota Coralla 1.33 Life Inci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 12, 2016, 21:26:15 »
Hayırlı olsun hocam, bende yeni taktirdim,yarin muayeneye gireceğim simdi siz  ruhsat değişikliği için herhangi bir ücret odemeniz mi? Artik boyle mi acaba?

Bu arada bende obd bağlantısını yapmadi usta gerek olmadığını söyledi sizce ne yapmalıyım?illa sart midir bu ? Kit brc seq 32.

Sağol dostum, biz aracı yeni aldığımız için noterde plaka değişikliği deyince farklı tarife aldı noter,sanırım ruhsat parasını noterde kestiler tam emin değilim, trafikte hiç para ödemedim..
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Şubat 12, 2016, 21:34:56 »
Sorun olmaz ama takrirmaniz her açıdan avantajlı.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 81 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Şubat 14, 2016, 04:21:17 »
konu coşmuş. ahahaha.
Arif'in manchester'e attığı golü ararken songül karlı'nın orasını burasını gösterdiği videoya ulaşan adamın dramına dönmüşüz. :D

şaka bi yana son kullanıcı açısından değerlendirecek olursak (sürücüler için) sequent 32 nin obd li olması ; sequent 24 ' e kıyasla avantaj mıdır dezavantaj mıdır.
Bir Türk son nefesini vermeden son söz söylenmemiştir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 14, 2016, 15:56:25 »

BRC nin atiker ile arasinda cok ciddi iktisat farki var. Atiker %27-30 tasarruf sagliyorsa BRC ortalama %40 tasarruf sagliyor. Montaj da iyi olursa BRC çok dayanıklı ce uzun süre aynı seviyede verimle çalışıyor. Önceki iki aracimda BRC MY11 sequent24 kullanmıştım ve çok memnundum.
Hem aradaki 300-400 lira çok büyük bir fark degil. Takriben 5 tank lpg parasi. Titiz insan icin mühim değil.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2016, 10:33:13
Yeni kitin de adı.MY11 hocam. Şöyle
Eskisi MY11 SEQUENT24
Yenisi MY11 SEQUENY32
Bu sadece yazilimla alakalı bi fark gibi düşündürdü beni. Pzt.günü gidip iki kiti inceleyecem nasipse. Enjektör degerlerine falan bakarim herhalde. Başka da ayrim yapacak bişey olmaz galiba.
Bi de yeni kit aracin orjinal elektrik tesisatında hiçbir tahribat, kesme vs yapmadan yapiliyormus. Zannimca yeni sürümde daha ergonomik bi elektrik baglantisi kullandilar. Montaj şemasına da bakarim gitmişken her ikisinin de.
Başka tavsiyesi olan yok mu yav. Forum çok tenha geldi bugun.
Kusura bakmayında saçmalıyorsunuz bu laflar hep pahalıyı satmak içindir. Brc nin nesi az yakıyor? Yazılım mı ? Motora birim zamanda daha az mı gaz gönderiyor ? Daha az gazla aynı güce mi ulaşıyor ? Atiker goldda kullanılan enjektörlerin brc den farkı yoktur. Orjinal prins harici hiçbirinde birbirinden fark yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Şubat 15, 2016, 01:51:01 »
Kusura bakmayında saçmalıyorsunuz bu laflar hep pahalıyı satmak içindir. Brc nin nesi az yakıyor? Yazılım mı ? Motora birim zamanda daha az mı gaz gönderiyor ? Daha az gazla aynı güce mi ulaşıyor ? Atiker goldda kullanılan enjektörlerin brc den farkı yoktur. Orjinal prins harici hiçbirinde birbirinden fark yok

biraz üsturuplu konuşalım lütfen. hem kusura bakmayın deyip hem "saçmalıyorsunuz" denmez. bu kusura bakılır. niyetim kimseyle tartışmak değil.
sen benimle aynı düşünmüyor olabilirsin bu sana bu şekilde ithamda bulunma hakkını vermez.
 brc nin bayiisi de değilim atikerin düşmanı da değilim. benim tecrübelerim bu doğrultuda.
bi defa atiker gold enjektörün ohm değeri ile brc ninkini kıyasla, üstelik herşey enjektörün çalışma hızıyla alakalı değil, yazılımın aracın anlık ecu değeriyle hızlı veri iletişimi de mühim bir detay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Şubat 15, 2016, 02:11:20 »
Atiker obd kullandım, şimdi de prins silverline kullanıyorum. Yakıt tüketimi aynı oranda.
Kitten kite yakıt tüketimi değişiyorsa, o kitin gaz ayarı iyi yapılamamıştır. Onu diyen kişi, motoru fakir çalıştığını anlamayıp tasarruf yapıyorum zannediyordur.
Yarisimde benzin göstergesi 5 lt gösterdiğinde, depoda 6 lt yaktığımı hesaplıyordum. Mazdam'da da uzun yolda 6 lt yaktığım zaman depoda 7.2 lt yaktığımı hesaplıyorum. Lpg yoğunluğu sebebiyle her zaman aracın benzinle yaktığının %20'si fazla kullanılır.

Tasarruf oranı değişik çıkan gitsin aracının stft, ltft haritasına baksın.

Lpg hakkında soru cevap, Torque programının kullanımı, Kendi ayarını kendin yap konu başlıklarında sayfalarca detaylıca işlendi.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 02:14:42

Bir üstteki mesajımda da söyledim konu başlıklarını. Obd hakkında detaylı bilgileri alabilirsiniz. Aracınızın her koşulda en düzgün gaz ayarında çalışması için gereklidir. Öteki türlü sorun çıkmaz ama belirli bir süre sonra ayar bozulur.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Şubat 15, 2016, 03:06:19 »
Atiker obd kullandım, şimdi de prins silverline kullanıyorum. Yakıt tüketimi aynı oranda.
Kitten kite yakıt tüketimi değişiyorsa, o kitin gaz ayarı iyi yapılamamıştır. Onu diyen kişi, motoru fakir çalıştığını anlamayıp tasarruf yapıyorum zannediyordur.
Yarisimde benzin göstergesi 5 lt gösterdiğinde, depoda 6 lt yaktığımı hesaplıyordum. Mazdam'da da uzun yolda 6 lt yaktığım zaman depoda 7.2 lt yaktığımı hesaplıyorum. Lpg yoğunluğu sebebiyle her zaman aracın benzinle yaktığının %20'si fazla kullanılır.

Tasarruf oranı değişik çıkan gitsin aracının stft, ltft haritasına baksın.

Lpg hakkında soru cevap, Torque programının kullanımı, Kendi ayarını kendin yap konu başlıklarında sayfalarca detaylıca işlendi.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 02:14:42
Bir üstteki mesajımda da söyledim konu başlıklarını. Obd hakkında detaylı bilgileri alabilirsiniz. Aracınızın her koşulda en düzgün gaz ayarında çalışması için gereklidir. Öteki türlü sorun çıkmaz ama belirli bir süre sonra ayar bozulur.

atikerin standart kitinden çıkan enjektörle brc nin enjektörünü bir inceleyin. bütün devir aralıklarında alınan anlık cevap aynı mı onu bir araştırın, lpg ecu su nun işlem hızları aynı mı onu bi gözlemleyin. bunlar sonucu değiştirecek unsurlar. yüksek hacimli veya silindir sayısı 6+ olan araçlara standart atikerin takılamaması  bu nedenledir. atikerin standart kiti bahse konu motorların istediği basıncı ve hızı sağlamaz.
atiker ürün gamına ultra hızlı-dayanıklı-verimli aparatlar ekler, ar-gesini geliştirir ve dünyaya kendini ispatlar (inşaAllah) o zaman elbette kullanırız. 
ayrıca ya Allah aşkına konunun başında atiker ile brc kıyaslaması yapmadım ki ben. bizim millet kısır tartışmalara çok hazır. zaten senelerdir bu konu forumlarda bulgur kazanı olmuş durumda, atikerinden veya brc sinden memnun olan da var hayatından bezip söktrüp atan da,
ben şahsen 3 aracımda tercihimi brc den yana kullandım. ve hala iddia ediyorum iyi montajlanmış ve ayarı yapılmış bir brc kit aynı şekilde kaliteli işçilikle montajlanıp ayarlanmış bir atikerden daha az tüketim değeri sunar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 15, 2016, 07:18:34 »
ve hala iddia ediyorum iyi montajlanmış ve ayarı yapılmış bir brc kit aynı şekilde kaliteli işçilikle montajlanıp ayarlanmış bir atikerden daha az tüketim değeri sunar.
Hocam, peki ne kadar bir tasarruf sağlar? Günümüz son model arabalarında ne kadarlık bir tasarruf sağlar bunun bir verisi var mı elinizde? 100 km de atıyorum .1lt lpg mi yada 10 lt gibi mi? Bu değeride söylerseniz iki kit arasında kararsız kalan arkadaşlara aradaki fiyat farkını görmemelerini sağlayabilirsiniz :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #73 : Şubat 15, 2016, 14:22:11 »
atikerin standart kitinden çıkan enjektörle brc nin enjektörünü bir inceleyin. bütün devir aralıklarında alınan anlık cevap aynı mı onu bir araştırın, lpg ecu su nun işlem hızları aynı mı onu bi gözlemleyin. bunlar sonucu değiştirecek unsurlar. yüksek hacimli veya silindir sayısı 6+ olan araçlara standart atikerin takılamaması  bu nedenledir. atikerin standart kiti bahse konu motorların istediği basıncı ve hızı sağlamaz.
atiker ürün gamına ultra hızlı-dayanıklı-verimli aparatlar ekler, ar-gesini geliştirir ve dünyaya kendini ispatlar (inşaAllah) o zaman elbette kullanırız. 
ayrıca ya Allah aşkına konunun başında atiker ile brc kıyaslaması yapmadım ki ben. bizim millet kısır tartışmalara çok hazır. zaten senelerdir bu konu forumlarda bulgur kazanı olmuş durumda, atikerinden veya brc sinden memnun olan da var hayatından bezip söktrüp atan da,
ben şahsen 3 aracımda tercihimi brc den yana kullandım. ve hala iddia ediyorum iyi montajlanmış ve ayarı yapılmış bir brc kit aynı şekilde kaliteli işçilikle montajlanıp ayarlanmış bir atikerden daha az tüketim değeri sunar.

Lafı nasıl da yanlış anlamayı beceriyorsunuz anlamıyorum. Ben brc ile atiker i karşılaştırmadım. Kite göre tüketimin farklılığı düşüncenizin yanlış olduğunu geçerli sebeplerle kanıtladım, üstteki mesajda söylediğim konularda da kanıtlanıyor zaten. İlla karşılaştırma olarak algılıyorsanız verdiğim örnekler atiker ve prins hakkındaydı.

Atiker lpg yi 6 silindir araçlara takılamaması kitten değil ustadandır. Ankara Şaşmazlar Quattro Garage gayet de takıyor.

Karşılaştırma konusuna gelirsek ben de aynı şekilde iddia ediyorum, iyi montajı yapılmış ve yolda düzgün ayarı yapılmış bir Atiker hiç bir sorun çıkarmaz. Tüketim değerleri farklılık sunmaz, sunarsa da o brc nin ayarının fakir yapıldığının göstergesidir.

Ayarı tam olan bir araç, benzinde yaktığının %20 si fazla yakar, kite göre değişmez.

----------------------------------------------------------

Madem öyle iddia ediliyor. Ayarı düzgün yapmış forumdaşlar benzine göre tüketim değerlerini yazabilirler mi?
Ben açıkladım.

Yaris fabrika tüketimi uzun yolda 5 lt, depoda yaktığım 6 lt idi. 90 km hızla. Atiker OBD
Aynı şekilde mazdamda da fabrika değeri 5.8, göstergede 6 lt yazdığında, depoda yaktığım 7.2-7.5 lt idi. Aynı şekilde 90 km hızla. Prins Silverline

Siz de fabrika ve lpg de yaktığınız değerleri yazın ama ltft nizi de söyleyin.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 16, 2016, 11:46:58 »
konu sonuçsuz. arkadaş brc'nin enjektör sürelerinin kısalığı ecu ile haberleşmesinden dolayı az yaktığı görüşünde .
 biz ise afr ayarı stft, ltft haritalarındaki değerlerle yani gerçeklik payı olan durumlarla konuşuyoruz.
aynı model marka kullanım şartlarında farklı lpg kitlerinde bir araç diğerinden daha az yakıyorsa bu kitle alakalı değil. ya fazla yakan zengin karışımda ya da az yakan fakir karışımdadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Şubat 16, 2016, 23:31:13 »
konu sonuçsuz. arkadaş brc'nin enjektör sürelerinin kısalığı ecu ile haberleşmesinden dolayı az yaktığı görüşünde .
 biz ise afr ayarı stft, ltft haritalarındaki değerlerle yani gerçeklik payı olan durumlarla konuşuyoruz.
aynı model marka kullanım şartlarında farklı lpg kitlerinde bir araç diğerinden daha az yakıyorsa bu kitle alakalı değil. ya fazla yakan zengin karışımda ya da az yakan fakir karışımdadır.

Aracim 2011 corolla a/t (tam otomatik)
Atiker kit takılmış aynı araćla aynı yolda aynı mesafede aynı hız vs koşullarda test etmeye hazırım. Darıca'da ikamet ediyorum buyrun deneyelim. Ltft-stft dengelemesini de aynı ustaya (sizin istediginiz bir serviste olabilir mesela) yaptıralım. Sonucu burada paylaşalım. Elbette yanılıyor olabilirim haliyle önyargimdan kurtulurum sayenizde ne belli.
 :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 17, 2016, 07:11:53 »
Erkek dayıya kız halaya çeker , kırılsaydı yerınde duramazdın , damar damar ustune binmiş gibi ezberlenmiş gerçekliği olmayan mahalle arası ustalarının sözleri gibi brc nin atikerden daha az yaktırdığını iddia edenler var diyorum. Tekrar ediyorum orjinal prins yani prins enjektörlü kitlerdeki dünyanın en hızlı enjektörleri hariç hepsinin birbirinden farkı yok
Yahu brc sabah akşam reklam yapıyo daha az yaksalar bunun reklamını yaparlar değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 17, 2016, 12:07:09 »
Yeni kitte obd ayar kolayligi için var. Otomatik ayar veya duzeltme yapmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Şubat 17, 2016, 12:41:28 »
Bizim 2001 model kartal 1.6 ie vardı sıfır almıştık fabrika çıkışı tüplü olan Enjeksiyonlu ( tek nokta  :D )  modellerden. Tüp markası BRC idi simit depo. Bagaj kapağında uyarı etiketi vardı depoda  en az  bilmem kaç litre benzin bulundurun diye. O zamanlar parasızlıktan gaz bitince sahile gidim gelim benzinle bi şey olmaz vs. Derken depoda yeterli benzin kalmadığı için  sürekli benzin pompası yanardı. En sonunda sinir oldum düğmeyi sürekli gaza çektim araba ilk marş dahil sürekli gazda çalışıyordu. 2 senden fazla öyle bindim bi kere gaz beyni dediler yuvarlak metal bi parca o buz tutuyordu onu değiştirdik. Araba Bi kere tık demedi gazda Ne rolantide dusukluk nede Egsoz dan gaz kokusu falan gelmedi. O zamanlarda devirli sürüyorum arabayı ehliyeti yeni almışım :)
Yani diyeceğim o ki brc markasından çok memnun kaldım
Eğerki Nasip olursa tüp taktırmak brc taktiririm.
Atiker markasını pek duymadım kurtlar vadisi ile meşhur oldu. Kullandigi bazi parcalar Kendi üretimi değil diyorlar Ama prins veya brc yılların markası kendini kanıtlamış.
Adıyaman'da bi gaz markası vardı esnafin biri toplama parçalar ile kendi markasını yaratmıştı onun içinde çok iyi diyorlar ama sonuçta toplama ürünler.  Brc ve prins kendi ürettiği malzemeleri kullanıyorlar yanılmıyorsam.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #79 : Şubat 17, 2016, 12:58:48 »
Erkek dayıya kız halaya çeker , kırılsaydı yerınde duramazdın , damar damar ustune binmiş gibi ezberlenmiş gerçekliği olmayan mahalle arası ustalarının sözleri gibi brc nin atikerden daha az yaktırdığını iddia edenler var diyorum. Tekrar ediyorum orjinal prins yani prins enjektörlü kitlerdeki dünyanın en hızlı enjektörleri hariç hepsinin birbirinden farkı yok
Yahu brc sabah akşam reklam yapıyo daha az yaksalar bunun reklamını yaparlar değil mi ?

Kesinlikle. Prins Silverline kullanıyorum. Düz mantık ile en kaliteli kitlerden benzine göre %20 fazla yakıyorum, değişmedi de..