Gönderen Konu: corolla hararet göstergesi  (Okunma sayısı 5260 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
corolla hararet göstergesi
« : Ocak 30, 2016, 22:20:35 »
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. foruma yeni üye oldum.
2011 model dizel corolla sahibiyim. aracı sıfır almıştım. araç 43.000 km'de. şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. ancak son iki haftadır şöyle bir sorunum var. aracın hararet göstergesi daha önce 5. kademede sabitlenirken son iki haftadır 4. kademede sabitleniyor. yine bu süre içerisinde hararet göstergesinin yükselmesi daha uzun süre içerisinde gerçekleşiyor. son iki haftadır üç kere 5. kademeye çıktı. kaloriferin ısıtmasında ise herhangi bir sorun yok. gittiğim mesafe ise aracın ısınması için yeterli.
aracı avcılar\sonkara götürdüm. servis herşeyin normal olduğunu, herhangi bir sıkıntının bulunmadıgını, termostata da baktıklarını, zaten hararet göstergesinin 4. kademede sabitlenmesi gerektiğini söylediler. bu durumda ben bu aracı 5 sene boyunca yuksek hararette kullandıgım manası çıkıyor. servistekiler bu duruma şaşırdı. diğer taraftan corrolla sahibi iki arkadaşımla konuştum onlarda kendi araçlarında hararet göstergesinin 5. kademede yani benim aracı 5 sene kullandıgım düzeyde sabitlendiğini söylediler.
arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa ve kendi aracınızın hangi kademede sabitlendiğini söylerseniz sevinirim. aracı kullanıyorm ama içim rahat değil. servisin herşeyin normal oldugunu söylemesine rağmen ben termostatı değiştiremyi düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım.

https://www.google.com.tr/search?q=toyota+corolla+hararet+g%C3%B6stergesi&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjB7bemvdLKAhWJDSwKHfE0CjUQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=corolla+g%C3%B6sterge&imgrc=a1anpVykRZPUxM%3A

arkadaşlar bu 5. kademe bu arada.

Toyota Club Türkiye

corolla hararet göstergesi
« : Ocak 30, 2016, 22:20:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla hararet göstergesi
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2016, 00:10:36 »
2011 model dizel corolla sahibiyim. aracı sıfır almıştım. araç 43.000 km'de. şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. ancak son iki haftadır şöyle bir sorunum var. aracın hararet göstergesi daha önce 5. kademede sabitlenirken son iki haftadır 4. kademede sabitleniyor. yine bu süre içerisinde hararet göstergesinin yükselmesi daha uzun süre içerisinde gerçekleşiyor. son iki haftadır üç kere 5. kademeye çıktı. kaloriferin ısıtmasında ise herhangi bir sorun yok. gittiğim mesafe ise aracın ısınması için yeterli.
aracı avcılar\sonkara götürdüm. servis herşeyin normal olduğunu, herhangi bir sıkıntının bulunmadıgını, termostata da baktıklarını, zaten hararet göstergesinin 4. kademede sabitlenmesi gerektiğini söylediler. bu durumda ben bu aracı 5 sene boyunca yuksek hararette kullandıgım manası çıkıyor. servistekiler bu duruma şaşırdı. diğer taraftan corrolla sahibi iki arkadaşımla konuştum onlarda kendi araçlarında hararet göstergesinin 5. kademede yani benim aracı 5 sene kullandıgım düzeyde sabitlendiğini söylediler.
arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa ve kendi aracınızın hangi kademede sabitlendiğini söylerseniz sevinirim. aracı kullanıyorm ama içim rahat değil. servisin herşeyin normal oldugunu söylemesine rağmen ben termostatı değiştiremyi düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım.

https://www.google.com.tr/search?q=toyota+corolla+hararet+g%C3%B6stergesi&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjB7bemvdLKAhWJDSwKHfE0CjUQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=corolla+g%C3%B6sterge&imgrc=a1anpVykRZPUxM%3A

Herhangi bir sıkıntı yok rahat olun bu hava şartlarında normal benimde araçta aynı durum var zannedersem vites devir aralıklarınız düşük benim gibi o yüzden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2016, 21:21:13 »

Devirli kullanınca l 5 yıldır kullandığınız seviyeye geliyor mu?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2016, 21:24:09 »
normalde çok düşük devirlerde vites değiştirmiyorum. sorunu ilk farkettiğim zaman özellikle devirli kullandım ancak gösterge 4. kademede kaldı. eski düzeyine çıkmadı. bununla birlikte aradan 1 hafta geçtikten sonra normal düzeyde kullandığım vakit 5. kademeye geldi. ancak bu son iki haftada 3 kere gerçekleşti. sorunu (varsa tabi) farkettikten sonra devirli kullanmaktanda kaçınıyorum açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2016, 00:01:40 »
5. kademe olması gereken yerdir fakat bulundğunuz şehirde hava sıcaklığı -10 lara kadar düşmüşse gece bu aracın 5. seviyeye çıkması zor olucaktır kaldıki çıktı diyelim kalorifer açıksa buda motor suyunu soğutma demektir.artı dış hava sıcaklığı +5 bile olsa bu havalarda 4 de durması anormal değil malum türkiye bu aralar çok soğuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '09
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2016, 11:17:41 »
Sizinki yine 4. kademede iyimiş:))  ben Karsta yaşıyorum. Benim aracım 2.  kademeye yaklaşık 15 dakikada zor çıkıyor. Yaklaşık 1 saatlik kullanımda 5. kademeyi görüyor. Aracın önünü alüminyum folyo ile kapattım. Biraz da olsa ısınması hızlandı.
2009 Toyota Corolla Comfort 1.4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2016, 19:19:01 »
aracın önünü kapatmayın....zira turbo dizel intercooler radyatörüde ön sağda.turboya yük bindirir ykarsınız yapmayın.şayet benzinli ise sorun yok tabiii..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 129000
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2016, 22:22:15 »
Benim aracım corolla 2009 dizel hararet göstergesi her zaman 5. seviyede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2016, 23:05:42 »
Benim aracım corolla 2009 dizel hararet göstergesi her zaman 5. seviyede.

Sizin yer İstanbul ama.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2016, 23:27:59 »
Ben Ankara'da yaşıyorum aracım 2009 1.4 d4d . Her haftasonu düzenli olarak evden çıkıp abimlere gittiğim bir yol var; normal şartlarda bu yolun nerdeyse daha başında 5.kademeye gelip sabitlenirdi hararet, şu son soğuklardan dolayı yolun yarısında ancak sabitleniyor. Soğuklardan dolayı gayet normal aracınızın böyle olması. Yeterli mesafeyi düşük olmayan normal devirlerde giderseniz 5.kademeye geleceğini görürsünüz. Normalde kalörifer olsun klima olsun 5.kademeye bilemedin 4.kademeye gelmeden açmazdım şimdi zaten motorun ısınmasını bekleyene kadar ben donuyorum ondan kalörifer açamıyorum mecbur hararet 2.kademeyi gördü mü klimayı açıyorum otomatik konumunda o motor ısındıkça fan hızını artırarak devam ediyor ısıtmaya.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2016, 14:56:40 »
Sıkıntı yok bence olay hava sıcaklıkları ile ilgi Ankara'da 4-5 arası dönen aracım geçen hafta Uludağ'a çıkarken 40 km sürmüş olmama rağmen ancak 2.kademeye çıktı sıcaklık -16 dereceydi :)
Emre KOÇAK