0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. foruma yeni üye oldum.2011 model dizel corolla sahibiyim. aracı sıfır almıştım. araç 43.000 km'de. şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. ancak son iki haftadır şöyle bir sorunum var. aracın hararet göstergesi daha önce 5. kademede sabitlenirken son iki haftadır 4. kademede sabitleniyor. yine bu süre içerisinde hararet göstergesinin yükselmesi daha uzun süre içerisinde gerçekleşiyor. son iki haftadır üç kere 5. kademeye çıktı. kaloriferin ısıtmasında ise herhangi bir sorun yok. gittiğim mesafe ise aracın ısınması için yeterli.aracı avcılar\sonkara götürdüm. servis herşeyin normal olduğunu, herhangi bir sıkıntının bulunmadıgını, termostata da baktıklarını, zaten hararet göstergesinin 4. kademede sabitlenmesi gerektiğini söylediler. bu durumda ben bu aracı 5 sene boyunca yuksek hararette kullandıgım manası çıkıyor. servistekiler bu duruma şaşırdı. diğer taraftan corrolla sahibi iki arkadaşımla konuştum onlarda kendi araçlarında hararet göstergesinin 5. kademede yani benim aracı 5 sene kullandıgım düzeyde sabitlendiğini söylediler. arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa ve kendi aracınızın hangi kademede sabitlendiğini söylerseniz sevinirim. aracı kullanıyorm ama içim rahat değil. servisin herşeyin normal oldugunu söylemesine rağmen ben termostatı değiştiremyi düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım.https://www.google.com.tr/search?q=toyota+corolla+hararet+g%C3%B6stergesi&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjB7bemvdLKAhWJDSwKHfE0CjUQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=corolla+g%C3%B6sterge&imgrc=a1anpVykRZPUxM%3Aarkadaşlar bu 5. kademe bu arada.
Benim aracım corolla 2009 dizel hararet göstergesi her zaman 5. seviyede.