0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar dün komşunun ww minübüsünün aküsü boşalmış. Bi takviye yapalım dedi.araç biliyosunuz 97 xei. yav benim akü 45 amper olurmu dedim olur olu deditakviye kablosunu yanlış bağladı + - kutupları. benim araba birden stop ettitekrar marşa bastım ve aldı.yalnız aklıma takılan benim akü zaten zayıftı . acaba Ecu yabişey olmuş mudur.bide 1. viteste dün farkettim bu olaydan sonra gaza basarken sanki tutukluk yapıyoda birden fırlıyormuş hissi veriyor. bu olayla bir alakası olabilir mi?arkadaşlar bir soru daha eğer ecu arızalanırsa nereden anlarız yani motor ikaz lambası felan yanar mı? yoksa diognostic denen aletle arızaları resetlemek mümkünmüteşekkür ederim
ecu bir sorun yapar mı bilmiyorum ama aküyü söküp 1-2 saat bekletip takarsanız ecu resetler ve baştan öğrenmeye başlar diye biliyorum, bir deneyin olmazsa..
çalışırken sökerseniz motor stop eder. Ama sorun olmaz. Zaten bahsettiğim EFI sigortasını söktüğünüzde aküden Ecu'ya giden elektriği kesiyosunuz, bu sayede de Ecu resetlenmiş oluyor.