0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sesi video olarak dinletirsen daha yardımcı olabiliriz.
Gayet net geliyor ses kulaklıkla dinledim. Baskı balata kaçırıyor olabilir mi ? yada o an baskıda kalan parça veya bilya bozuk olabilir sanki. Ses ona benziyor.
Gaza yüklenince 2. viteste filan ses geliyor mu?Teker bilyası filan olabilir mi ki.
Araç boşta da bu ses geliyor mu? Boştayken ittirildiğinde ilk harekette. Geliyorsa teker rulmanlarından, fren balatalarının sıkmasından, yürür takımdaki her bir rulmandan kaynaklanabilir. Aracı askıya alıp teker teker denemek lazım. Baskı balata ne durumda? Ondan da kaynaklanabilir.
ilk mesajımda bahsettiğim şeylerin dışında asla hiç bir şekilde gelmiyor,sadece kalkış anında gacırtı geliyor.. ani vaya sert kalkışta da pek gelmiyor ,yarım debriyajda ve sakin kalkışta oluyor.. ustanın birinin dediği gibi balata sertleşmesi olabilir mi peki ?Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2016, 16:02:08tek çare şu gözüküyor: 10 tane ustaya dinletmek ve çoğunluk aynı teşhisi koyarsa ona inanmak.. usta:hmm bu balata sertleşmesi dedi diye balata takımını değiştirirsek öteki usta başka bişey dedi diye o parçayı değiştirirsek vay halime evin yolunu bulamam ses kaydını da koydum ve detaylı bir şekilde tarif ettim bilgisi olan varsa yardımcı olsun boş yere masraf yapmayalım diye..ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Aracın yürür takımında olsa vites boşta ittirildiğinde de ses gelir bu olamaz. Motor kaynaklı olsa devire bağlı olarak gelirdi. Baskı balatadan düşünüyorum ben de. Hatta balata bitmek üzere bile olabilir, metal bir sürtme sesi gibi zira. aracı 4., 5. viteste gaz vererek kaldırmaya çalışın stop edecek mi motor.ilk başta bir duran balata ile, motordan gelen mile bağlı volan dönmekte birbirine sürtünerek aynı devir dönme sayısına ulaşıyorlar. haliyle en fazla ses burada çıkıyordur. hareket halinde vites değişimlerinde hem balata hem volan zaten dönmekte olduğundan devir sayıları birbirine yakın, ve ilk kalkıştaki kadar fazla zorlanma yok. ayrıca bu ses olsa bile motor ve yol sesinin yanında duyamıyor olabilirsiniz. siz el freni çekikken hareket ettirecek gibi yapın (yarım debriyaj) ama kalkış yapmayın. Bu esnada biri tam olarak gelen yeri tespit etmeye çalışsın.
Baskı balata iyice kontrol edilmeli bence.Daha önceden değişmiş mi hiç aldığınız usta bilmiyor mu?
Bana fren balatası sesi gibi geldi, kulaklığım çok küçük ve sesi çok net duyamıyorum, tabii frene hafif dokunulduğunda çıkıyorsa.Öncelikle fren balataları temizlenmeli ve tekrar denenmeli eğer ses kesilirse orjinal balata kullanılmalı.
mutlu bey dediğiniz gibi el freni çekili vaziyette yarım debriyaj denedim ve ses çıktığı anda aracı gitmeye zorladıkça gacırtı hiç kesilmedi...4 ve 5. viteste stop etmedi ama 5.viteste o gacırtı sesi epey bi fazla çıktı...baskı balatalardan kaynaklı gibi gözüküyor sesin sorunu..ustamın dediği gibi balata sertleşmesi galiba.. hiç birşey olmaz kullan dedi.. bir kaç ay daha kullansam sıkıntı olur mu ? balata sertleşmesi nedir,dezavantajları nelerdir ? vites geçişlerinde,frenlemelerde falan hiç sıkıntı yok.Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2016, 23:17:19 al-sat yapan usta..o yüzden detaylı kontrol etmemiştir,8 ay binmişler zaten.. gacırtı sesini dinlettiğimde bana verdiği cevap aynen şuydu: haa sen bu sesi mi diyorsun balata sertleşmiş ondan geliyor dedi,e nolacak peki dediğimde; hiç bişeycik olmaz takım iyi,sıkıntı yok,sertleşmeden bişiy olmaz yaza falan istersen değiştiririz dedi..Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2016, 23:20:24 yok hocam frenle alakalı değil ilk mesajımda detaylı bahsettim, baskı balata takımından kaynaklı duruyor sorun .