Gönderen Konu: Toyota Corolla Detay Çalışmaları  (Okunma sayısı 23536 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla Detay Çalışmaları
« Yanıtla #80 : Aralık 03, 2016, 21:37:45 »
bu Auto finesse spritz  i kullandım. çok kötü kokuyor (arabanın içinde nemli bez kalmış gibi). benim ki bozuk mu acaba?

birde 3D HD Nitro Seal Boya Koruma aldım . daha uygulamadım. uygulayan ve bilen var mı?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Aralık 03, 2016, 21:37:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50900
  • Model Yılı: '20
  • 94 kere teşekkür etti
  • 95 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Şubat 04, 2017, 21:38:19 »
bu Auto finesse spritz  i kullandım. çok kötü kokuyor (arabanın içinde nemli bez kalmış gibi). benim ki bozuk mu acaba?

birde 3D HD Nitro Seal Boya Koruma aldım . daha uygulamadım. uygulayan ve bilen var mı?
Mesajı görmemişim kusura bakmayın.Auto finesse spritz'in kokusunu bende pek beğenmedim ama çokta rahatsız etmiyor.
Nitro seal kullanmadığım için uygulamasını bilemeyeceğim ama video biraz fikir verir sanırım.
https://www.youtube.com/watch?v=DEfOFxRtsNU

Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2017, 21:38:32
Meguiars Merter'de yıkattık.Babam genel olarak beğensede benim gözüme takılan detaylar oldu.
- Yıkama eldiveni hiç kovada durulanmadı.Paçalıklara ve kapı altlarına sürülen eldiven tekrar üst kısımlara kullanıldı.
- Jantlar yanlış görmediysem bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla temizlendi ve buna rağmen kenar köşelerde balata tozları kaldı.
- Her yıkamacıda olduğu gibi burada da kurulama bezi yerde basınçlı suyla yıkandı :)
- Kapı eşiklerine basınçlı su tutuldu.
- Suyun kabası silikon çekçekle alındı.

+ İç temizliği beğendim.Ön konsol ve kapı içleri sarı bir sıvı ile silindi(apc sanırım).Görüntü gayet mat ve yağsız.İçerisi mis gibi kavun kokuyor.
+ Camlarda çok güzel silinmiş.Ben şuana kadar hiç bu kadar güzel silemedim :D

Tavan lambalarını photon ledlerle değiştirdim.

Plakalara led dayanmıyor.Sök tak yapmaktan lambalardan birini kırdım.11 Kasım'da linkteki ürünü sipariş ettim dün geldi :) Fotoğrafta çok parlak çıkmış ama normalde bu kadar değil.Bakalım ne kadar dayanacaklar.
https://tr.aliexpress.com/item/Error-Free-2pcs-12V-18-LED-6000k-License-Number-Plate-Lights-Lamp-for-Toyota-Camry-Yaris/32475536052.html?spm=2114.13010608.0.0.Y0SkDT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
Ynt: Çok çok acil !!! Ekspertiz raporu öneri ?
« Yanıtla #82 : Şubat 04, 2017, 21:51:26 »
Emre Mert Bey, bu yıkama işlemi için sizden ne kadar ücret talep edildi ? Bilgi için soruyorum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
Ynt: Çok çok acil !!! Ekspertiz raporu öneri ?
« Yanıtla #83 : Şubat 05, 2017, 00:00:50 »
Emre Mert Bey, bu yıkama işlemi için sizden ne kadar ücret talep edildi ? Bilgi için soruyorum.
Yukarıda yazmayı unutmuşum.35 lira.Yıkamaları çok çok kötü değil aslında ama benim gibi titiz,detaylara gereksiz takılan birini kesmiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Şubat 05, 2017, 00:43:13 »
En sevdiğim rengin böyle titiz birinde olması çok güzel ama bu kadar da bir araba çizilmez ki  :DUR:

R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Şubat 05, 2017, 01:00:35 »
En sevdiğim rengin böyle titiz birinde olması çok güzel ama bu kadar da bir araba çizilmez ki  :DUR:
Her ne kadar uğraştırıcı da olsa kendim yıkayacağım artık.Yıkamacıya düzenli olarak gitmek hem boyaya zarar hem cebe zarar olur :)
Renk güzel ama bakımı çok zor.Yıkadıktan birkaç saat sonra tozlanmış oluyor.Çocuklar yaslanıyorlar,top atıyorlar malesef çiziliyor.Diğer aracımız beyaz renk.1 yıkama 15 gün idare ediyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Şubat 05, 2017, 10:24:12 »
Her ne kadar uğraştırıcı da olsa kendim yıkayacağım artık.Yıkamacıya düzenli olarak gitmek hem boyaya zarar hem cebe zarar olur :)
Renk güzel ama bakımı çok zor.Yıkadıktan birkaç saat sonra tozlanmış oluyor.Çocuklar yaslanıyorlar,top atıyorlar malesef çiziliyor.Diğer aracımız beyaz renk.1 yıkama 15 gün idare ediyor :)
Olsun bunu ykamak da başka zevk verir şimdi. 5 dk bile olsa koyu rengin yıkama sonrası güzelliği yeter bana.(beyaz araba kullanıyor :rofl: )
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Nisan 26, 2017, 19:22:14 »
Arka tampondaki sürtme izini kapatmaya çalıştım.
Öncesi

Çizikleri tümsek olacak şekilde boyayla doldurup fazlasını 2000 grit zımparayla düzelttim.S3 ile zımpara izlerini,s30 ile makine izlerini giderdim ve s40 ile parlaklığı olabildiğince arttırdım.Son olarak c2v3 uyguladım.Çizik plastiği kazıdığı için tam pürüzsüz olmadı ama göze batmayacak şekle geldi en azından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Nisan 26, 2017, 21:18:27 »
Çizik mi vardi ki? Hic belli degil. Ayrica hersey tamam da cek cek le suyun kabasini almak mi kaldi.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Nisan 26, 2017, 22:17:59 »
Çizik mi vardi ki? Hic belli degil. Ayrica hersey tamam da cek cek le suyun kabasini almak mi kaldi.
Sol arka köşeyi halam otoparkta duvara sürtmüştü.İlk fotoğraflarda bayağı belli oluyor.
Yıkamacılar işin kolayına kaçıyor.Kılcal çizikler falan umurlarında değil.Kendim gece geç saatlerde benzinlikte yıkıyorum artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Nisan 27, 2017, 11:07:12 »
Emre kardeşim ben aracımı yeni aldım inci beyaz,  2003 terrada  sonax süper parlatıcı cila kullanıyordum daha önceki aracımda sonra sonax turuncu şampuanla yıkayıp  üç dört yıkamada da sonax hızlı cila sıkıp siliyordum. Satasıya kadar aracım hep canlı parlak renkteydi(granit gri) Şimdi ben aynı ürünlerle devam edecem. Ayrıca iç plastikler için Auto Finesse Spritz Interior Detailer Spray - 500ml ve dış plastik yani paçalık, silgilerin altındaki siyah bölge ve ön panjurun siyah yerleri için ise Auto Finesse Revive Trim Dressing kullanmayı düşünüyorum benim için parlaklık değil koruma ve sadelik önemli. Davlumbazlar kalıyor ama onlarada daha önce aldığım kullandığım elimde kalan autokit torpido bakım seti denilen spreyli ürünü kullanacam (sanırım 8-10 tl ye almıştım) acaba bunlar yeterli olurmu.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Nisan 27, 2017, 13:31:57 »
Emre kardeşim ben aracımı yeni aldım inci beyaz,  2003 terrada  sonax süper parlatıcı cila kullanıyordum daha önceki aracımda sonra sonax turuncu şampuanla yıkayıp  üç dört yıkamada da sonax hızlı cila sıkıp siliyordum. Satasıya kadar aracım hep canlı parlak renkteydi(granit gri) Şimdi ben aynı ürünlerle devam edecem. Ayrıca iç plastikler için Auto Finesse Spritz Interior Detailer Spray - 500ml ve dış plastik yani paçalık, silgilerin altındaki siyah bölge ve ön panjurun siyah yerleri için ise Auto Finesse Revive Trim Dressing kullanmayı düşünüyorum benim için parlaklık değil koruma ve sadelik önemli. Davlumbazlar kalıyor ama onlarada daha önce aldığım kullandığım elimde kalan autokit torpido bakım seti denilen spreyli ürünü kullanacam (sanırım 8-10 tl ye almıştım) acaba bunlar yeterli olurmu.
Hayırlı olsun aracınız.Eğer ürünleri daha almadıysanız koruma olarak sonax protect and shine hybrid veya gtechniq c2v3, şampuan olarak sonax turuncu yerine sonax red summer,hızlı cila olarak kırmızı şişe yerine sonax brilliant shine detailer tavsiye ederim.Turuncu şampuan ve kırmızı hızlı cila da güzel ürünler ama red summer şampuan cilaya daha az zarar veriyor ve brilliant shine detailer kırmızı renkli hızlı ciladan hem daha az toz çekiyor,hem daha iyi su iticilik sağlıyor hem de daha uzun ömürlü.Spritz iç plastiklerde çok başarılı.Dış plastiklerde revive yerine daha uygun fiyatlı auto glym 39b plastic conditioner öneririm.Revive ile aynı sonucu veriyor ve daha ucuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Nisan 27, 2017, 14:22:22 »
Ürünler elimde olan ürünler fakat iç ve dış plastik için ürün almak zorundayım iç plastik için kararımı verdim. Dış için  Auto glym 39b plastic conditioner yazınca bir slikonlu olanı var birde slikonsuz olanı, sanırım dış plastikte slikonlu olan daha çok işe yarar.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Nisan 27, 2017, 17:49:56 »
Ürünler elimde olan ürünler fakat iç ve dış plastik için ürün almak zorundayım iç plastik için kararımı verdim. Dış için  Auto glym 39b plastic conditioner yazınca bir slikonlu olanı var birde slikonsuz olanı, sanırım dış plastikte slikonlu olan daha çok işe yarar.
Benim kullandığım ürün bundandı.Rengi,kıvamı ve kokusu revive ile çok benziyor.
http://www.hepsiburada.com/auto-glym-11171-plastik-besleyici-39b-1000ml-pm-otcsi11171

Bu da sanırım yeni formülasyonu
http://www.detailingdukkani.com/urun/autoglym-silicone-free-plastic-conditioner-plastik-koruyucu---1lt_8536.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Nisan 27, 2017, 22:56:49 »
Verdim siparişleri, Autoglym Silicone Free Plastic  ve Auto Finesse Spritz Interior Detailer adlı ürünleri. İşallah birde jant temizleyici değilde jant koruyucu alacam yani jantın üzerinde bir katman oluştıuracak bir ürün. sonuçta zaten jantlar yeni parlak üstünü kaplasak haftalıkta yıkayınca pek kirlenmez ve çözücü kimyasalla jantları aşındırmayız. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Nisan 28, 2017, 00:02:56 »
Verdim siparişleri, Autoglym Silicone Free Plastic  ve Auto Finesse Spritz Interior Detailer adlı ürünleri. İşallah birde jant temizleyici değilde jant koruyucu alacam yani jantın üzerinde bir katman oluştıuracak bir ürün. sonuçta zaten jantlar yeni parlak üstünü kaplasak haftalıkta yıkayınca pek kirlenmez ve çözücü kimyasalla jantları aşındırmayız.
Özellikle ön jantlarda çok balata tozu birikiyor.Ben hızlı cila uyguluyorum 1 yıkama bile dayanmıyor :) Detaylı bir temizlik ardından gyeon rim uygulamayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Nisan 28, 2017, 02:29:22 »
Özellikle ön jantlarda çok balata tozu birikiyor.Ben hızlı cila uyguluyorum 1 yıkama bile dayanmıyor :) Detaylı bir temizlik ardından gyeon rim uygulamayı düşünüyorum.

aynı jantların siyahı var bende 2015'ten beri geçen şubatta sildim bezle tertemiz oldu. siyah jant bundan sonra favorim. bıkmıştım arabayı yıkayıp karşısında çay sigara keyfi yaparken jantın tersini silmeyi unuttuğumu görünce çayın burnumdan gelmesinden.  :D size tavsiyem siyaha boyayın sıvı kauçukla 2 3 senelik cila parasına bari kiri gözükmüyor.
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Nisan 28, 2017, 10:20:39 »
aynı jantların siyahı var bende 2015'ten beri geçen şubatta sildim bezle tertemiz oldu. siyah jant bundan sonra favorim. bıkmıştım arabayı yıkayıp karşısında çay sigara keyfi yaparken jantın tersini silmeyi unuttuğumu görünce çayın burnumdan gelmesinden.  :D size tavsiyem siyaha boyayın sıvı kauçukla 2 3 senelik cila parasına bari kiri gözükmüyor.
Kahverengi araçta siyah jant çok boğar ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mayıs 04, 2017, 14:40:51 »
Kahverengi araçta siyah jant çok boğar ya :)

bir tane siyahta gördüm kara şimşek gibiydi sis farı kromlarıyla savaşa girecek asker gibiydi :D
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Temmuz 16, 2017, 10:56:53 »
Bu aralar pek ilgilenmiyorum arabayla.Bugün küçük bir yıkama yaptım.