Bu ulkenin batisinda yasiyorum ama dogdugum yer bu ulkenin en dogusu. 32 yaşındayım daha milli gelirden payıma düşen 1 doları almadım. Ne yaptıysam Kendi alın terim. Afganistanla kıyaslamayane gerek var. Hepimiz cevremizde görüyoruz biliyoruz az çok. Paylaştığınız listedeki ilk 15 ülkeyi toplasanız nüfus olarak 1 türkiye etmiyor.
Ülkemizin ürettiği bisey yok. Ekonomi vergiye dayalı bu yüzden vatandaşın alım gücü düşüyor.
Devletin kendi içinde de kara delikler çok olunca sonuç bu
Kimsenin boburlendigi yok ama sizde Bu kadar karamsar olmayın türkiye sandığınız kadar da kötü değil. En azından bence öyle.
Sanırım aynı şeyleri düşünüyoruz aslında. Devletin içinde kara delikler demişsiniz ve çok güzel özetlemişsiniz. Ben karamsar değilim, sadece olabilecek kolaylıkların, olabilcek düzenlemelerin neden bize uygulanmayışının arayışındayım. Bu zamana kadar sadece vergilerle ayakta durulmaya çalışılmış fakat söylemlere gelince sanayimiz gelişti, onu bunu üretiyoruz, öyle büyüdük, böyle büyüdük. Maşallah büyüdük de bu büyümeyi bahsettiğim açlık sınırında yaşayan ülkemin alt kesimi de görse keşke.
Esas büyüyenler büyük olanlar. Sen ben siz hepimiz aynı yerdeyiz büyüme söz konusu değil.
Biraz borç harç hanıma bir temizlik şirketi açtık KOSGEB destekli. O zaman evli değilken, eşim üniversite mezunu olduğu için üniversite mezunu genç bayan girişimci adı altında kosgeb desteği başvurusunda bulunduk ve kabul ettiler. Bizi soktukları bu renkli rüyalar aleminde ödemeler hemen yapılıyormuş, üniversite mezunu girişimci olduğu içinde 70 bin TL'ye kadar karşılıksız kredi verilecekti. Yaptığımız yatırıma göre verecekleri destek ödemesi tam 10 ay kadar sonra gerçekleşti. Yok damga vergisi, şunun kesintisi bunun ödemesi diye diye elimize tutuşturdular 4 bin lira

Büyütecekleri yerde iyice batırdılar bizi. Kredi ödemelerimiz gecikti, sicilimiz bozuldu vs. Ama iş zengine gelince ödemeler tıkır tıkır işliyor yengeye o paralarla yeni arabalar alınır gibi usulsüz bir sürü iş yapılıyor. Koç, Sabancı, Zorlu ve diğerleri çok ciddi şekilde büyümeye devam ediyor. Daha dün Ağaoğlu orta sınıf bir toki müteahhitiyken şimdi ülkemizin sayılı iş adamlarından.
Maalesef ortadirek kavramı günümüzde artık yok. Direğin ortadan yukarda olanlar zirveye cıktı,altta düşenlerde düşmekle kalmadı tabiri caizsse yerin dibine girdi
Ben de Ekim ayında gideceğim nasipse. Daha önce de gittim ve o gün bu gün ülkemin trafiğinden ve trafikte sabırsız, saygısız, kural bilmez insanlarından nefret ediyorum.
Trafikte sıkıntı yaratan tipler dünyanın her yerinde olduğu gibi Almanya'da da var maalesef.
https://www.youtube.com/watch?v=h9wI-kwXV-0https://www.youtube.com/watch?v=B4sabD9PicIİkinci videodaki o kadar değil de ilk videodaki adam intihara teşebbüs etmiş resmen.
İlk videoda ekrandaki hız 242 yi gösteriyordu

Arabada tık yok mermi gibi
İlk videoda ekrandaki hız 242 yi gösteriyordu 
Arabada tık yok mermi gibi
Daha da enteresanı o kadar kısa mesafede 40 km birden yavaşlaması.

Almanya'da trafik nasıl işler, hız limitsiz otobanlar nasıldır diye merak edenler mutlaka takip etmeli.
https://www.youtube.com/user/Laserfrankie
Belki konu disi gibi gelecek ama aslinda konunun kendisi. Bir cogumuzun fikri vardir, Kurtulus Mucadelesi (bunun sadece bir kismi isgal gucleri ile savasti) merkezi neden Ankara idi? Ilk sebebi herkes ortaya koyabilir, peki ikinci sebep dusundunuz mu?
ankara misakı millinin orta noktası.
gelişmişlik yol mudur , su mudur bilemedim bende..
Bozuk para gibi harcanan cihan imparatorluğu Osmanlı'ya zamaninda baskentlik eden iller bursa istanbul ve Edirne idi.
M.kemal yeni bir cumhuriyet kurmak icin dolayısı ile yeni hükümet yeni meclis binası ve komuta merkezi olarak Anadolu'ya da yakın olması en onemlisi baskent İstanbul'a ve sultan'dan uzak olması nedeniyle o zamanlar etrafi daglarla cevrili çorak topraklara sahip ankaraya başkent yapmıştır.
ankara misakı millinin orta noktası.
gelişmişlik yol mudur , su mudur bilemedim bende..
Gelişmişlik tabii ki yol da değil, su da değil, teknoloji de değil. Asıl gelişmişlik insanların birbirlerine saygı ve sevgi ile yaklaşması. Bunu gösteren de İslamiyetin ta kendisidir. Siz sanıyormusunuz ki bu modern avrupa ülkeleri dediğimiz yerler tamamen kendi düşünceleriyle buraya geldi? Tabi ki de hayır. Onlar biz müslümanları ( sözüm meclisten dışarı) ötekileştirerek bizim okuyup anlamadığımız kutsal kitabımızdaki bilim ve yol gösterici ayetlerden faydalanarak yaptılar. Keşke "Oku" emrini tüm müslüman alemi çok güzel idrak edip uygulayabilse.
Denilenlerin hepsi çok doğru.
Maalesef 17. Yüzyıl sonrasında gerilemeye başlayan Müslüman alemi bilimde de liderliği kaybetti, hoşgörüyü, saygı da. 17-18. Yüzyıla kadar dünyaya yön veren Müslüman alemi, Batı ise kendi pisliğinde boğulur iken. Sonrasında tam tersi olması çok üzücü. Öyle ki 100 yıl gibi kısa bir sürede iskandinavya ülkelerinin dünyanın en refah ülkesi olması da şaşırtıcı.