0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba degerli arkadaslar.kisa zaman once 2014 cool multidrive s ile araniza katildim.araci golcukden aldim sakin kullanım ile bursaya geldim.yakıt ortalamasinin touch ekrandandan bakildigini zannediyordum ki anladigim oyle degilmis.hiz gostergesinin oradan ulaşıyormuşuz ortalama yakit tuketimi degerlerine.bursaya gelince hiz gostergesinin ordaki cubukdan yakiti resetledik.ve su anda 14 lt yakit ortalamam var.manuel 6 ileri vitesli grande punto ile taş catlasin 10 lt gorurdum ayni parkurda.eko ışığınına da dikkat ediyorum.sanirim bu arac incir agacini dikecek benim butceme
Benim de Yaris cvt ile geçen kış ilk aldığım vakit şehir içi 12.5 lt gördüğüm oldu ama ben arabayı çalıştırınca bekler orasına burasına bakar yokuşlu mahalle arası yollardan gideceğim yere vardıktan sonra da aynı şekil bekler motor sesini dinler araçtan iner düzgün park etmişmiyim ona bakar tekrar biner teyple oynar dım. Sonran 9 lt kadar düşürmüştüm tüketimi.
Parkuru şöyle ozetleyeyim.akşam 18 de esimi almaya gidiyorum.sanayi bolgesi ,servislerin çıkış saati ve lambalarin yeşil e dönmesi icin 4-5 kez lambalar kırmızı-yeşil e donusuyor.bu arada milim hareker ediyoruz ve oldukca dik bir rampa.bu esnada yakit tuketimi anlik 20-25 lt lerde gorunuyor.dur kalk seklinde 2 km gidip esim alıp dur kalk seklinde evime geri dönüyorum.bu arada ortalama hiz 7km/h gosteriyor.yani hemen hemen 1.vitesde gidiyor gibiyim.akan sehir ici trafikde ise yakıt tuketimi 8.4lt civarinda.birde otomatik yada manuel modda iken el ile 2. Vitese gecmek istedigimde hizim düşükse 2. vitese gecmeme musade etmiyor arac.belli bir devrin uzerinemi cikmam gerekiyor manuel vites gecisleri icin? Son olarak otomatik vites kutusunun uzerindeki P,D,R ifadelerinin orada aydinlatma varmi acaba?bende herhangi bir ışık yok malesef....