Gönderen Konu: Akü durduk yere boşalmış...  (Okunma sayısı 31535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Akü durduk yere boşalmış...
« : Ocak 12, 2009, 21:57:14 »
Arkadaşlar az önce arabaya bindim ve birde baktımki elektrik diye birşey yok arabada. Hiçbir hayat belirtisi yok. Kontağı çeviriyorum ışıklar yanmıyor. Marş hiç basmıyor tabi. Tık bile yok. Akü boşalmış, yeşil ışığı yanmıyor :(

Yarın usta gelecek takviye yapıp çalıştırcaz. Sonra da elektrikçiye gidecem. Bakalım derdi neymiş.
Açık birşey mi unutmuşum diye baktım yok öyle bişey. Sizce neden olmuştur arkadaşlar. Niye boşalır bu akü durduk yere... :-\
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

Akü durduk yere boşalmış...
« : Ocak 12, 2009, 21:57:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü durduk yere boşalmış...
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2009, 22:48:41 »
araç çok uzun süredir yatıyor mu erhan bey? ya da bi yerde kaçak vardır oradan yemiştir aküyü. bunlar aklıma gelen bazı ihtimaller.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2009, 22:50:57 »
Akü bitmemişte; ne diyorlardı ya aklıma gelmedi. Akünün içindeki kurşun plakalardan yada gözlerden biri ölmüş. Yani akünün değişmesi lazım. İyi kapıyı açabilmişsiniz yine. Geçimiş olsun Erhan.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2009, 23:05:02 »
kapı açılıyor :) sadece merkezi kilit çalışmıyor, çok başıma geldi, biraz unutkanım da :) muhtemelen kısa devre gibi birşey vardır, + ve - kutupları birbirine değse boşaltır aküyü ama sigorta var o teori yatar..amfi varsa amfinin kablolarında sorun olabilir, bir kere başıma geldi, artı kablosundan uzanan küçücük bir tel kıl kadar bir tel eksiye değip boşaltmıştı aküyü, üstelik sigorta falan da atmamıştı..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2009, 23:23:29 »
Türkay dediğinde olabilir ama, o incecik telin kısa devre yapınca erimesi lazım. Bir nevi sigorta görevi :). Benim eski araç renault 9, sisler açık kalmıştı kapıları açamamıştım. KApıyı açan mekanik parça kopmuş düşmüş.Bagajdaki anfiden destekledimki kapıları açayım.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2009, 23:24:42 »
Türkay dediğinde olabilir ama, o incecik telin kısa devre yapınca erimesi lazım. Bir nevi sigorta görevi :). Benim eski araç renault 9, sisler açık kalmıştı kapıları açamamıştım. KApıyı açan mekanik parça kopmuş düşmüş.Bagajdaki anfiden destekledimki kapıları açayım.
erimemiş sağolsun :) kapıyı açamamanıza çok şaşırdım, mekanik kol nasıl düşer :S
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2009, 23:25:57 »
Yok arkadaşlar daha 24 saat bile olmamıştı arabayı park edeli. Uzun süredir yatmıyor yani.
Amfi var arka koltuğun arada. Belki dediğiniz olabilir. Bir baktırayım yarın.
Sonuç olarak aküyü değiştircek miyim yani :)

Ha bi de arkadaşlar. Ben otomatik cam sisteminden şüpheleniyorum. Malum orijinal değil. Sonradan takılmıştı. Son günlerde nadiren de olsa tutukluk yapıyor. Ne bileyim sistemde bi kaçak olabilir miki?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2009, 23:27:43 »
Yok arkadaşlar daha 24 saat bile olmamıştı arabayı park edeli. Uzun süredir yatmıyor yani.
Amfi var arka koltuğun arada. Belki dediğiniz olabilir. Bir baktırayım yarın.
Sonuç olarak aküyü değiştircek miyim yani :)
takviye kablon ve takviye yapacak akü araba vs varsa takviyeyle çalıştır aracı, amfinin de bağlantısını kontrol et gözle kablolardan birbirine değen var mı, biraz da çalışsın araç, şarj etsin biraz aküyü sanırım değiştirmen gerekmez ama çok çabuk boşalmış amfi o kadar çeker mi bilemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2009, 23:29:44 »
Gece gece iş yapmayalım diye sabahı bekliyoruz. Ustamı aradım yarın sabahtan gelecek. Takviye yapacak. Sonra doğru elektrikçiye. Kaçak falan var mı bi baktırayım...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2009, 23:31:22 »
Merkezi kilit, akü olmayınca, anahtardaki mekanik parça olmayınca. Kapı açılmıyor.  Söz konusu renault olunca düşüyor Türkayım :). Eğer kısa devre olmamışsa akü kesmiş tabirini duyacaksın ve değişmesi gerekecek.:(
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2009, 00:03:32 »
inşallah önemli bir durum değildir sadece küçük bir kısa devre veya basit bir kaçaktır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2009, 00:11:46 »
İnşallah o küçük kaçak veya kısa devreyi bulmak zahmetli olmaz arkadaşlar ya :(
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2009, 08:28:43 »
Erhan, benim Hilux'ta dev gibi kamyon aküsü var, geçen sabah devri düşerek marş bastı, ki vinci falan da beslesin diye kapasitesi çok yüksek. Ankara'nın gece soğuğunda aküler çok yeni değil ise bayılıyor. Şarja bağlatıp yazın falan biraz daha idare edebiliyor ama bence elektrikçiye ölçtürdüğünde akü ölmüş diyecekler. Özetle motora kaçan 100 YTLyi çekip çıkarınca araban düzelecek:)))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2009, 09:10:47 »
benimki de şu anda boş :) geçen gün bagaj düğmesine bastım ama açılmadı, 2 haftadır kullanmıyorum çünkü. Söküp şarj etmem gerekecek yine ::)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2009, 09:33:24 »
Hemen aküden şüphelenmeyin. Şarj dinamosuna da baktırın, sorun olabilir. Sorun bir kaçaktan kaynaklanıyorsa bulunması biraz da elektrikçinin maharetine kalmış.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2009, 10:06:01 »
  Evet, her yerden kaçak olmuş olabilir, akü ömrünü tamamlamış olabilir (içindeki metaller zamanla eriyor), görünmeyen bir yerde (eğe son zamanalrda cam kaldrıma motorları işlemi yapıldı ise oradan ilk şüphelenmeke lazım) şase olabilir, Hakkı'nın söylediği gibi şarj olmuyor olabilir eğer şarj dinamosu ya da bağlantılarında sorun varsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2009, 10:37:45 »
Arkadaşlar az önce arabayı bıraktım. Aküyü kontrol etti akücü. Aküde sorun olmadığını, şarj edildikten sonra kullanılmaya devam edilebileceğini söyledi. Akü şu an akücüde şarjda. Yedek akü verdi bana...
Tesisatta kaçak olabilirmiş. Aküyü almaya gidince kontrol edecekler. Benim aklıma cam kaldırma sistemi geliyor. Sonradan taktırmıştık. Son zamanlarda da arada sırada çalışmamazlık ediyordu. Bir süre sonra düzeliyordu. Sanırım ondan olabilir...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2009, 10:54:56 »
Arkadaşlar az önce arabayı bıraktım. Aküyü kontrol etti akücü. Aküde sorun olmadığını, şarj edildikten sonra kullanılmaya devam edilebileceğini söyledi. Akü şu an akücüde şarjda. Yedek akü verdi bana...
Tesisatta kaçak olabilirmiş. Aküyü almaya gidince kontrol edecekler. Benim aklıma cam kaldırma sistemi geliyor. Sonradan taktırmıştık. Son zamanlarda da arada sırada çalışmamazlık ediyordu. Bir süre sonra düzeliyordu. Sanırım ondan olabilir...

otomatik cam kaldırma modülü mü taktırdın yoksa elektrikli cam mı? yani kapıları kilitleyince kendisi kapanan camlardan mı yoksa bildiğimiz elektrikli cam mı? cam kaldırma modüllerinde kaçak çok oluyor ondan taktırdıysan o yapabilir, elektrikli cam taktırdıysan nerde kaça taktırdın benim xlide de kolu çeviriyorum da :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2009, 10:58:42 »
Yok dostum normal bildiğimiz elektrikli cam. Yani kapılar kapanınca kendiliğinden kapananlardan değil. Malum bi kaza yapmıştık. Hazır o ara araba yapılırken taktırmıştık. Ne kadar olduğunu bilmiyorum inan. Para vermedik çünkü...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2009, 19:59:33 »
Erhan bey. benimde elektrik ile çok başım ağırdı. başta akü nün ömrü bitti diye yenisini aldım. fakat oda 3 gün içinde bitirdi kendini. 5-6 ustaya götürdüm hepsinin elinden geçti bulamadılar. en basit kontrolünüde şöyle yapıyorlar; artı kutbu söküp araya ortasında ampül olan iki kablo ile seri bağlantı yapıyorlar. eğer lambada ufak bir kızarıklık veya parlaklık olursa kaçak var demektir. burdan yola çıkıp diğer tarafları kontrole başlıyorlar. Benim elektrik sorunum ise en son götürdüğüm elektrikçi buldu(allah bin kere razı olsun) :alkis: bagaj lambasıymış   :alkis:  Bagaj ışığını açıp kapatan düğme ters çalışıyormuş. (o nasıl bir montajsa) Yani bagajı kapatınca ışık yanıyor bagajı açınca ışık sönüyormuş.  :D