Gönderen Konu: Ses sistemi tavsiyenize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 3635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ses sistemi tavsiyenize ihtiyacım var
« : Ocak 24, 2016, 00:07:40 »
Merhaba arkadaşlar eskiden  bir samaram vardı, şimdi 99 Corollam için setimi tekrardan ayarlamam gerek. Sorun şu;

Eski araçta arkada pandizota döşeli 4 adet pioneer oval hoparlör (samarada kapılarda hoparlör olmadığı için sadece arkada vardı)
Bir adet eversonic anfi
Bir adet 1000lik piooner buffer
Piooner teyp

3 ay seti bu şekilde kullandım ve yeni aracıma bu seti aktarmak istiyorum. Ama corolladaki tüm hoparlörler patlak.

1) Arkaya pandizot yatırıp eski aracımdaki oval hoparlörleri mi taşımalıyım?
2) Orjinalliği bozmayıp sadece yuvalara hoparlör mü almalıyım? (Ayrıca hoparlör boyutları hakkında bir fikrim de yok)

Ne yapmam gerektiğini bilemedim birkaç setçi ile görüştüm. Bana bu iki yolu sundular. Hangisinden daha iyi verim alırım. Tavsiyelerinizi bekliyorum .
(Bufferden verim alamadığını iddia edenler var doğru mudur?)

Toyota Club Türkiye

Ses sistemi tavsiyenize ihtiyacım var
« : Ocak 24, 2016, 00:07:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 168000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses sistemi tavsiyenize ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2016, 01:07:04 »
en güzeli orjinali bozmamak olur bence yuvalara yeni kolon alıp tesisatı bağlamak daha mantıklı
Bize Her Yer Trabzon..!
Vatan 61 , Mekan 41..
61 FF 613

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2016, 01:09:20 »
en güzeli orjinali bozmamak olur bence yuvalara yeni kolon alıp tesisatı bağlamak daha mantıklı

Hocam ben de aslında öyle düşünüyorum lakin hoparlör boyutları ve hangi hoparlör olması gerektiğini bilemedim. Setçilere kalırsa ne dersen onu takarım diyor  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2016, 09:46:50 »
Bence kapılara 2 takım Mid bas alın ön kapılar ve arka kapılara. Kapılardaki orjinal hoparlör yerlerine göre mid başlar mevcut 13 cm ve ve 16 cm çapında.  Görüntü olarak kesme delme olmayacağı icin Aracın orjinalliği bozulmaz ses olarak ta elinizdeki oval hoparlörlerden daha kaliteli ses verir. Bagaja da Buffer ile anfiyi baglarsınız çok da temiz bi ses alırsınız.
Diğer bi seçenek elinizdeki malzemeleri değerlendirmek adina pandizota 4 tane oval hoparlöru baglarsınız Bagaja da bas ile anfiyi koyarsınız ama bu seferde ses hep arkadan gelecek rahatsız edici kalitesiz bi ses olcak. Bu sefer de On kapılara da hoparlör baglamanız gerekli.
Fotoğraf yukleseydiniz elinizdeki buffer icin verimli olup olmayacağı hakkinda  yorumda bulunurdum.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2016, 19:20:44 »
Bence kapılara 2 takım Mid bas alın ön kapılar ve arka kapılara. Kapılardaki orjinal hoparlör yerlerine göre mid başlar mevcut 13 cm ve ve 16 cm çapında.  Görüntü olarak kesme delme olmayacağı icin Aracın orjinalliği bozulmaz ses olarak ta elinizdeki oval hoparlörlerden daha kaliteli ses verir. Bagaja da Buffer ile anfiyi baglarsınız çok da temiz bi ses alırsınız.
Diğer bi seçenek elinizdeki malzemeleri değerlendirmek adina pandizota 4 tane oval hoparlöru baglarsınız Bagaja da bas ile anfiyi koyarsınız ama bu seferde ses hep arkadan gelecek rahatsız edici kalitesiz bi ses olcak. Bu sefer de On kapılara da hoparlör baglamanız gerekli.
Fotoğraf yukleseydiniz elinizdeki buffer icin verimli olup olmayacağı hakkinda  yorumda bulunurdum.

1000lik ..

Hocam arka kapılarda hoparlör yok diye biliyorum  :blink:

4 adet 16lık pioneer koysam
örn 1: http://www.hepsiburada.com/sony-xs-gtf1638-16cm-3-yollu-260-watt-oto-hoparlor-p-OTBLCXSGTF1638F
örn 2: http://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-g1615r-16-cm-230-watt-hoparlor-pm-otpiotsg1615

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2016, 20:07:42 »
gosterdıgınız 16 cm hoparloru on kapılara baglayın arka cam onune  mdf den guzelce bı pandızot oval hoparlorler ıcın bagaja da bası baglarsan ıs yapar tatmın edıcı bı ses olur. mdf yaptırırken hava kanalı bıraktırmayı unutma araba sedan oldugu ıcın bass sesı bagajda kaybolup gıtmesın.
resımdekı bass ısını gorur. arac sedan oldugu ıcın  bass sesını fazla kabın ıcınde duyamayabılırsın ama resımdekı bass kabını uzerındekı hava kanalından en az 2 tane arka cam pandızotun onune koyarsan hem sekıl durur hemde bagajdakı bass sesı daha cok ıcerı gelır.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2016, 20:16:38 »
gosterdıgınız 16 cm hoparloru on kapılara baglayın arka cam onune  mdf den guzelce bı pandızot oval hoparlorler ıcın bagaja da bası baglarsan ıs yapar tatmın edıcı bı ses olur. mdf yaptırırken hava kanalı bıraktırmayı unutma araba sedan oldugu ıcın bass sesı bagajda kaybolup gıtmesın.
resımdekı bass ısını gorur. arac sedan oldugu ıcın  bass sesını fazla kabın ıcınde duyamayabılırsın ama resımdekı bass kabını uzerındekı hava kanalından en az 2 tane arka cam pandızotun onune koyarsan hem sekıl durur hemde bagajdakı bass sesı daha cok ıcerı gelır.

Yani hocam o zaman delikli pandizot yaptırıp 4 oval hoparörümü arkaya koymamı ve önlere 16cmlik hoparlör takmamı öneriyorsunuz. Setçi pandizot taktıranlar tekrardan söktürdüğünü söyledi o kafamı allak bullak etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2016, 20:35:59 »
ben elınızdekı malzemelerı kullanıp en ucuza en ıyı sekılde nasıl ses alabılırsınız bunun ıcın fıkrımı soyledım.
nıye sokturmus pandızot taktıranlar ?
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2016, 22:23:32 »
ben elınızdekı malzemelerı kullanıp en ucuza en ıyı sekılde nasıl ses alabılırsınız bunun ıcın fıkrımı soyledım.
nıye sokturmus pandızot taktıranlar ?
Eğilme bükülme yaşanmış sanırım. Ben de anlamadım. Belki de setçi kendi karına göre yönlendiriyordur beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 25, 2016, 08:25:02 »
Hocam pandizot dediğin mdf den yapılıyor ve üzerini de kumaş benzeri şeylerle kapliyorsun. Öyle kolay kolay yamulmaz. Hele ki arka camda film varsa direk güneşi görmediği sürece  hayatta bi şey olmaz.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2016, 09:48:48 »
Arka cam altına yeni pandizot yaptırıp 4 oval hoparlörü koy, bagaja da subwooferi koy mi gibi devam et :).

Detaya girersen işler karışır :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2016, 13:35:29 »
Arka cam altına yeni pandizot yaptırıp 4 oval hoparlörü koy, bagaja da subwooferi koy mi gibi devam et :).

Detaya girersen işler karışır :).

Sanırım öyle olacak.. Eyüp arkadaşın da dediği gibi pandizotları delikli yapmakta fayda var. Önlere de ilerde elime hoparlör geçerse  takayım gitsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2016, 14:17:51 »
Teskoyu baglayınca resim yüklemeyi unutma.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2016, 21:57:31 »
Teskoyu baglayınca resim yüklemeyi unutma.
Eyvallah. Bir bağlansın da insallah:) Kafa allak bullak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 27, 2016, 23:31:59 »
Arkadaşlar ses sitem işini öteledim. Yerine şimdilik sadece pioneer teybimi koydum ve arkaya 17cm pioneer hoparlör koydum. Bilmeyenseler için söylüyorum ön kapılardaki hoparlör boyutu 16 cm.