Gönderen Konu: Makyajlı Auris Balata Sesi  (Okunma sayısı 2694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3400
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Makyajlı Auris Balata Sesi
« : Ocak 23, 2016, 21:00:06 »
Arkadaşlar Merhaba;

Kasım ayı başında teslim aldığım makyajlı yeni kasa Auris aracımda balata sesi var.

Camlar kapalı olduğunda dahi içeri kadar gelen sürtünme sesi gerçekten çok rahatsız edici. Türkiye çapında muadil yedek parça dağıtımı yapan bir firmada ithalat uzmanıyım. Biz de balata getiriyoruz ve benzer bir şikayet direkt iade nedeni olabiliyor. Aralık ayı ortasında 1000km bakımında bu şikayetimi Toyota Gürses' de belirtim. Onlarda balataları temizleyip tekrar montajını yaptılar. Balatalar yeni olduğunda bu sesi yapar biliyorum ancak araba 3500km oldu ve seste herhangi bir azalma olmadan aynen devam ediyor.

Gerçekten bir balata problemimidir yoksa 3500 km olmasına rağmen balata halen alışma sürecinde mi çözemedim.

0km araç alan arkadaşlar da aynı sıkıntı ile karşılaştılar mı, merak etmekteyim.

Yorumlarını bekliyorum...

Saygılar...
Ozzy#

Toyota Club Türkiye

Makyajlı Auris Balata Sesi
« : Ocak 23, 2016, 21:00:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
Ynt: Makyajlı Auris Balata Sesi
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2016, 21:11:55 »
asbest maddesi kansoren olduğundan 2000 li yllardan beri balatalar ses yapar çabuk biter.bu her arabada aynıdır üzülmeyin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2016, 21:18:01 »
asbestten kaynaklı yasaklamalardan dolayı sektör içerisinde ve balata ithal ve ihrac eden birisi olarak fazlasıyla bilgim mevcut.

İlk kez 0km bir araca da binmiyorum.

Aynı sesi 0km Golf7'de, 116d' de, Corolla'da, Yaris ' de alamadığımdan dolayı konuyu açtım.

Asbest haricinde başka bir görüşünüz var ise paylaşmanızı rica ederim.

Ozzy#

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Kişisel Blog
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 1500
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2016, 21:20:24 »
2012 auris'im 40.000 km özellikle geri geri gelirken frene bastığımda otuyordu. Öyle ki ben arabayı parkederken herkes dışarı fırlıyordu. Şuan 2015 corolla kullanıyorum, böyle bir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2016, 14:48:52 »
Merhaba bende 2014 Aralık ta sıfır km almıştım. Belli bir süre ara ara balatadan ses geldi.Çeşitli forumlarda v.s. aynı şikayetin çokça olduğunu gördüm.Kimisi sizin gibi temizlettirmiş kimisi deldirip hava kanalı açtırmış.Bunlardan da bazıları sesin kesildiğini bazılarıda sonra yine yaptığını söylüyordu.Ben ise hiç birşey yaptımadım.4-5 bin km ye kadar ara ara ama daha düşük hızlardaki fren yapmalarda ses geliyordu.Aracım şu an 11 bin km nin üzerinde uzun zamandır hiç ses yok.Yani birşey tavsiye edemeyeceğim ama dediğim gibi ben hiç birşey yaptırmadım ve ses kendiliğinden kesildi.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2016, 16:11:17 »
Merhaba Ozan Bey,

Aynı durumu ilk frene bastığımda bende fark etmiştim ve halen devam ediyor. Bana da ses olarak pek normal gibi gelmedi ama frenleme mesafesi veya tepki süresinde herhangi bir problem var gibi görünmüyor.
1000km kontrolünde servise bahsedeceğim bir konu eğer alışma dönemi cevabından farklı bir yanıt olursa sizi de bilgilendiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2016, 16:23:32 »
asbest maddesi kansoren olduğundan 2000 li yllardan beri balatalar ses yapar çabuk biter.bu her arabada aynıdır üzülmeyin...

Oldukça iddialı bir söyleyiş..

2014 model aurisimizde hiç böyle bi ses duymadım.2004 model astra aracımdada böyle bi ses yok.Her araçta bu sesin var olduğunu iddia etmeniz oldukça ilginç ve gerçeklikten uzak
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2016, 17:49:11 »
dostum merhaba bende 4 ay önce makyajlı auris sıfır aldım..aynı sorun bende var..bu bayiye 3.götürüşüm fren yaptıgım zaman acayip balata sesi geliyor..sende frene basıncamı oluyor bu ses?..ayrıca bayi bana sıfır araç oldugu ıçın zamanla aşınarak bu sesin gıdecegını söyledı..her göturdugumde servıse sprey sıkıyorlar bir süre ses gelmiyor balatalardan fakat 15 günlük kullanımdan sonra aynı sese ayar oluyorum..geçen yoldan geçen yayanın birine ani fren yaptım adam arkamdan bağrarak "balataların ölmüş  diye laf etti..düşün yani dışardan bile o ses duyuluyor sende de öylemi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2016, 17:54:57 »
dostum merhaba bende 4 ay önce makyajlı auris sıfır aldım..aynı sorun bende var..bu bayiye 3.götürüşüm fren yaptıgım zaman acayip balata sesi geliyor..sende frene basıncamı oluyor bu ses?..ayrıca bayi bana sıfır araç oldugu ıçın zamanla aşınarak bu sesin gıdecegını söyledı..her göturdugumde servıse sprey sıkıyorlar bir süre ses gelmiyor balatalardan fakat 15 günlük kullanımdan sonra aynı sese ayar oluyorum..geçen yoldan geçen yayanın birine ani fren yaptım adam arkamdan bağrarak "balataların ölmüş é diye laf etti..düşün yani dışardan bile o ses duyuluyor sende de öylemi?

Biraz daha kullanın geçmez ise servisten değişim talep edin, benim araca pah kırma yapmışlardı düzelmişti. Bu arada yaya canını düşüneceğine sizin balataları düşünmüş :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2016, 19:44:51 »
Biraz daha kullanın geçmez ise servisten değişim talep edin, benim araca pah kırma yapmışlardı düzelmişti. Bu arada yaya canını düşüneceğine sizin balataları düşünmüş :)
aynen :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2016, 21:04:57 »
dostum merhaba bende 4 ay önce makyajlı auris sıfır aldım..aynı sorun bende var..bu bayiye 3.götürüşüm fren yaptıgım zaman acayip balata sesi geliyor..sende frene basıncamı oluyor bu ses?..ayrıca bayi bana sıfır araç oldugu ıçın zamanla aşınarak bu sesin gıdecegını söyledı..her göturdugumde servıse sprey sıkıyorlar bir süre ses gelmiyor balatalardan fakat 15 günlük kullanımdan sonra aynı sese ayar oluyorum..geçen yoldan geçen yayanın birine ani fren yaptım adam arkamdan bağrarak "balataların ölmüş  diye laf etti..düşün yani dışardan bile o ses duyuluyor sende de öylemi?

Aracım 4500km oldu. eskiye nazaran ses biraz daha hafiflemiş durumda. Ayrıca bu ses bir ciyaklamadan ziyade tamamen sürtünme sesi. Ancak kullanmaya başladığımdan bu yana fren mesafesi ile alakalı hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bana sorarsan frenleme mesafende herhangibir sorunun yok ise artık balataya müdahale ettirme. Balata temizleme spreyleri güçlü kimyasallar. Disk ve balatanın ömrünü kısaltabiliyor. Aracın kaç km. de bilmiyorum ama balataların aşınmasını biraz daha beklemende fayda var diyebilirim.
Ozzy#

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 28, 2016, 10:50:13 »
 Corolla kullanan arkadaşlarda yolda giderken islik sesi tarzinda frenlerden ses geldiginden şikayet ediyorlardi. Balatanin ucunu hafiften taşlayıp sesi öyle kesmisler.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu