Gönderen Konu: App plakaya ceza  (Okunma sayısı 3349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '04
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
App plakaya ceza
« : Ocak 23, 2016, 19:33:01 »
yaklaşık 8 ay önce aldığım toyotama bugün, mühürsüz app plaka cezası 92 Tl kesildi.Plaka benden önceki sahibi tarafından değiştirilmiş.App olduğunu bile bilmiyordum.Üzerinde muayene pulu var.Plakada mühür olduğunu ilk defa bugün öğrendim.Eminim benim gibi bilmeyen çok kişi vardır.Orjinal plakaların bagajda havuzun altında olduğunu bile bilmiyordum tecrübeli Polis bey buldu. Yolun ortasında söküp değiştirmemi söylediler aksi halde aracı bağlayacaklarını söylediler.Biraz çaba ve konuşmadan sonra sadece arkayı kırıp söktüm değiştim.Ceza kağıdını aldım gittim.Mühürsüz olan plaka muayeneden ne diye geçmis orasını anlamadım.(mühürlüde olsa app ,boyalı kabartmalı,bayrak stickerlı vb. plakalarada isteseler ceza kesiyorlarmış.).Aklınızda bulunsun.Not : mühür ve pulu karıştırmayın.

Toyota Club Türkiye

App plakaya ceza
« : Ocak 23, 2016, 19:33:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: App plakaya ceza
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2016, 20:17:24 »
Geçmiş olsun. Şansınız varmış ki orjinaller bagajdaymış. Bu sipariş üzerine hiçbir belge olmadan App plaka basanlar yüzünden bir sürü insan trafik cezası ödemek zorunda kalıyor nasılmı ? Adamda sizin arabanın aynısı var sizin arabanın plakasını bastırıp ogs hds eds ne bulsa geçiyor. Sonra bu cezaları siz ödemek zorunda kalıyorsunuz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '93
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2016, 23:46:33 »
Geçmiş olsun. Şansınız varmış ki orjinaller bagajdaymış. Bu sipariş üzerine hiçbir belge olmadan App plaka basanlar yüzünden bir sürü insan trafik cezası ödemek zorunda kalıyor nasılmı ? Adamda sizin arabanın aynısı var sizin arabanın plakasını bastırıp ogs hds eds ne bulsa geçiyor. Sonra bu cezaları siz ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Kesinlikle abi o yüzden özellikle sosyal medyada aracınız paylaşırken plakayı kapatın alım satımlarda da aynısını yapın piyasa çakal kaynıyo dikkat şart
93 Efsane Ae101...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2016, 07:31:48 »
yaklaşık 8 ay önce aldığım toyotama bugün, mühürsüz app plaka cezası 92 Tl kesildi.Plaka benden önceki sahibi tarafından değiştirilmiş.App olduğunu bile bilmiyordum.Üzerinde muayene pulu var.Plakada mühür olduğunu ilk defa bugün öğrendim.Eminim benim gibi bilmeyen çok kişi vardır.Orjinal plakaların bagajda havuzun altında olduğunu bile bilmiyordum tecrübeli Polis bey buldu. Yolun ortasında söküp değiştirmemi söylediler aksi halde aracı bağlayacaklarını söylediler.Biraz çaba ve konuşmadan sonra sadece arkayı kırıp söktüm değiştim.Ceza kağıdını aldım gittim.Mühürsüz olan plaka muayeneden ne diye geçmis orasını anlamadım.(mühürlüde olsa app ,boyalı kabartmalı,bayrak stickerlı vb. plakalarada isteseler ceza kesiyorlarmış.).Aklınızda bulunsun.Not : mühür ve pulu karıştırmayın.

Doğrudur, plakalarda soğuk damga ile yapılan kabartılı mühür bulunur.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2016, 08:34:01 »
Gecmis olsun Allah'tan memur laf anlayan tipmis işini biliyormuş bagaj da olduğunu tahmin etmiş.  kimisi var ondekini de sokturuyo yada direk aracı bagliyor. Gerçi polis ne yapsın etraf hırsız arsız kaynıyor
İstanbul göztepe de muameleci var adamlarin demesine gore cemiyet ve trafik subeden çift mühür app plaka basıyorlar.
Kendi arabama almıştım o zaman piyasada millet 60 tl ile Max 80 TL isterken ben 150 tl vermiştim.  Kaç kere çevirmeye girdim hiç bi şey olmadı.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2016, 08:53:06 »
Arkadaşlar ayrıca internetten ve tanımadığınız aracılar vasıtasıyla  aldığınız plakaların mühürlerinin sahte olma ihtimali %99 bilginiz olsun. Normalde plaka kaybolduğunda trafiğe başvurursun dilekçe verirsin, sisteme kayıp ( çalındıysa presedür farklı) plaka diye giriş yaparlar kağıt verir onla şb nin önündeki plakacıda bastırırsın. Eskiden ilave olarak plakaya emniyette müdür vuruyordu ancak eskisini teslim alıp kesmek suretiyle şimdi o kalktı.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 model comfort extra 1.4 Dizel
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '11
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2016, 00:51:03 »
Ceza yemicek bi app plaka satin alamiyomuyuz ?? Bende sans eseri biraz once facebookta gordum satan birisi mesaj attim forumdada konusunu gordum
Toyota corolla 2011 1.4 d-4d comfort extra 85.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2016, 01:48:01 »
kesikli yaptirirsaniz veya muhurusz davetiye cikarirsiniz  benimkiler muhurlu besiktas baski bunada yazar ama denk gelmesim allah denk getirmesin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2016, 00:49:27 »
29.10.2016
MADDE 20- 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 23- Araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulması zorunludur.

Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 Türk Lirası idari para cezası verilir. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilir.

Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 Türk Lirası idari para cezası verilir, plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınır. Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilir.

Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye 1.698 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası takılıncaya kadar araç trafikten men edilir.

Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan veya kullananlara 5.000 Türk Lirası idari para cezası verilir ve araç trafikten men edilir. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanununun 204 üncü maddesi hükmüne göre cezalandırılır."

MADDE 21- 2918 sayılı Kanunun 131 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Basılı kağıtlar ve tescil plakalarının yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlara 10.000 Türk Lirası idari para cezası verilir. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanununun 204 üncü maddesi hükmüne göre cezalandırılır."
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2016, 10:20:05 »
29.10.2016
MADDE 20- 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 23- Araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulması zorunludur.

Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 Türk Lirası idari para cezası verilir. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilir.

Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 Türk Lirası idari para cezası verilir, plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınır. Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilir.

Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye 1.698 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası takılıncaya kadar araç trafikten men edilir.

Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan veya kullananlara 5.000 Türk Lirası idari para cezası verilir ve araç trafikten men edilir. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanununun 204 üncü maddesi hükmüne göre cezalandırılır."

MADDE 21- 2918 sayılı Kanunun 131 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Basılı kağıtlar ve tescil plakalarının yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlara 10.000 Türk Lirası idari para cezası verilir. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanununun 204 üncü maddesi hükmüne göre cezalandırılır."
Cam filmi serbet diye sevinenlere icin uzucu bir haber.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2016, 12:24:15 »
Cam filmi serbet diye sevinenlere icin uzucu bir haber.

Mühürlü APP lerin durumu nedir abi?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2016, 13:10:01 »
Kesinlikle abi o yüzden özellikle sosyal medyada aracınız paylaşırken plakayı kapatın alım satımlarda da aynısını yapın piyasa çakal kaynıyo dikkat şart

Nihat bey hassasiyetinizi anlıyorum. Ancak bu kadar da fazla gibi. Bu mantık ile gidecek olursanız sokakta aracınızla giderken de evinizin önünde veya herhangi bir AVM'de park ettiğinizde de plakalarınızı kapatıp gezmeniz gerekir. Plaka çalanlar veya bu tür sahtekarlık yapanlar AVM veya sokaktaki araçları kullanıyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 30, 2016, 13:15:36 »

Mühürlü APP lerin durumu nedir abi?
Kaan normal de arac ilk tescilde tescilden kagit verirler emniyet icin deki yetkili plaka basimi yapan yerde plaka basilir. Yani orjinal plaka varken usulen aynisindan bastiramassin. Kaybolunca da gider dilekce verirsin kayde girer sana basilacak plakanin yazili oldugu kagit verirler gider yenisini bastirirsin. Plaka zaten bos cemiyet muhurlu ama basim kurali denen bir durum var istenen standarta olmasi gerekiyor. Maddeyi okursan basim yapana 10.000 tl cezasi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2016, 13:33:02 »
ensar hocam geçmiş olsun. app plaka zaten yasak. bu gün gibi açık. sıkıntı sizin arabanızdaki plakanın o özellikte olduğunu bilmeyişiniz. oda nasip işi diyelim. aslında polislerin çoğu uyarı verip geçer. hani ben daha önce yakınlarımdan ceza yiyeni hiç girmedim. benim plakalarım da app ama hiç ceza yemedim. beşiktaşta gece uygulamalarından birinde bajayla yakalanmıştım. hpi baja 5b. neyse polis çevirdi benim diğer araçla falan ilgilendi. sonra şöyle bir ful scale aracımın etrafında gezindi plakalar dedi. bunları sökmeniz lazım dedi. bende tamam dedim. ve saldı bizi. istese cezada kesebilirdi. insiyatif kullandı. polisin ruh halide çok önemli tabi cezayı kesip kesmeme konusunda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2016, 14:17:37 »
Hem app hemde cam filmi var daha bişey olmadı allah korusun :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE