Gönderen Konu: Ne kadar su eksilmesi normal?  (Okunma sayısı 10353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ne kadar su eksilmesi normal?
« : Ocak 22, 2016, 18:24:33 »
Arkadaslar iyi akşamlar herkese. aracım 2005 lpg li. Aracımda cok az da olsa su eksiltme problemi var. aracın 3 hafta önce kabındakı su maximumdaydı. daha sonra bugun baktığımda maximum un bir parmak aşağisında. bu kadar bi su eksiltme normal mi acaba. benim bildiğim su eksiltmenin hiç olmaması gerekir(yanlıs da biliyor olabilirim) Acaba ufak tefek eksiltmeler olabilir mi bunu merak ediyorum. (aracın gözlemlediğim kadarıyla su kaçıran bir yeri yok) şimdiden teşekkur ederim.
2005 Corolla Sol

Toyota Club Türkiye

Ne kadar su eksilmesi normal?
« : Ocak 22, 2016, 18:24:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Ne kadar su eksilmesi normal?
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2016, 19:18:50 »
Hiç eksiltmemesi lazım. Bu eksiltme lpg regülatöründen olabilir birçok defa başımıza geldi göstermenizde fazda var
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2016, 19:32:07 »
Benimde başıma geldi lpg regületörü ve sıcak su hortumlarını değiştirdim aracın yakıt safiyatı ve lpg de çekişi dahi değişti.Zamanla sıcak soğuk lpg regületörü içerisindeki diyaframı sertleştirip görevini yerine getirmesini zorlaştırıyor ve su kaçaklarına neden oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2016, 19:56:35 »
Çok teskkur ederim bu lpg regulatoru değiştirilmesi zor bi parça midir ve fiyatı hakkında bi bilginiz var mi
2005 Corolla Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2016, 20:20:51 »
Max çizgisinin  altında araç sıcak iken mi gördün?Çünkü motor soğuk iken min,sıcak iken max çizgisinde olabilir seviye.İdeal olanın ise soğuk iken min ile max

arasında olamsı tavsiye ediliyor.Ekteki dökümanada bak işine yarayabilir.

2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2016, 21:02:06 »
Dediğim durum motor sogukken olan durum Mehmet abi. Yani hep motor sogukken kontrol ederim o yüzden 1 parmak kadar eksimis dedim abi
2005 Corolla Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 22, 2016, 21:14:13 »
Dediğim durum motor sogukken olan durum Mehmet abi. Yani hep motor sogukken kontrol ederim o yüzden 1 parmak kadar eksimis dedim abi

Soğuk iken max çizgisinde,  motor ısınınca genleşen sıvı kaptan taşar. Bu şekilde yani max çizgisinin altındaki miktarı birkaç gün kontrol et bence,yine eksilme

olursa ona göre hareket edersin.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 22, 2016, 21:18:17 »
Çok teskkur ederim bu lpg regulatoru değiştirilmesi zor bi parça midir ve fiyatı hakkında bi bilginiz var mi
Regülatör değişimi kolay bir malzeme ortalama 250 tl civarı. tahmin bu sadece sorun regülatör dışında bir yerdende olabilir.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 22, 2016, 21:48:27 »
Tesekkur ederim Seckin be.
Mehmet abi senin dediğinden anladığım su ; önceki seviye max da oldugu için genleşen sıvı taşıp eksilmiş olabilir. Yani max ile min arasında olsaydı sıvı genleşse de bile kabın içerisinde kalacaktı. Yanlış anlamamısımdır umarım  :D
2005 Corolla Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 22, 2016, 22:19:11 »
Tesekkur ederim Seckin be.
Mehmet abi senin dediğinden anladığım su ; önceki seviye max da oldugu için genleşen sıvı taşıp eksilmiş olabilir. Yani max ile min arasında olsaydı sıvı genleşse de bile kabın içerisinde kalacaktı. Yanlış anlamamısımdır umarım  :D

Doğrudur Okan.Bikaç gün takip et bence.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2016, 17:35:49 »
Son durum ne Okan?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2016, 01:03:51 »
Mehmet Abi bugun sorunu çözdüm buraya yazmak için girdim sen de durumu sormussun :) Abi bugun lpg regulatöründen kaçak yaptıgını anladık. Regülatöre giren borulardan alttakinde antifreeze kalntıları oldugunu gördük. regülatör söküldü dirsekleri, kelepçeleri değişti, içi güzel bi şekilde temizlendi. Bakalım bundan sonra bi sıkıntı çıkamayack gibi duruyor.
2005 Corolla Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2016, 16:46:53 »
Mehmet Abi bugun sorunu çözdüm buraya yazmak için girdim sen de durumu sormussun :) Abi bugun lpg regulatöründen kaçak yaptıgını anladık. Regülatöre giren borulardan alttakinde antifreeze kalntıları oldugunu gördük. regülatör söküldü dirsekleri, kelepçeleri değişti, içi güzel bi şekilde temizlendi. Bakalım bundan sonra bi sıkıntı çıkamayack gibi duruyor.

LPG 50 bin bakımında tüm boruların değişmesi gerektiğini söylerler.Sorunun çözülmesine sevindim.Yinede arar ara takip etmek gerek.

2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2016, 11:44:51 »
Genelde lpg cilere sorunla gittiginizde eger ki 3-5 senelik bi sistemse hemen sistemi komple degistirelim derler. Tum samimiyetimle soyluyorum adam gibi olan ustalari tenzih ediyorum. 10 tane servise gittim bi taneside sorunumu anlattiktan sonra kaputu kaldirip goz kontrolu bile yapmadi. Ayiptir. Sorunumu kendim arastirip kendim kontrollerini yapip oyle tespit ettim. Birde bu emekci ustalarimiz biraz bilmis arastirmaci eli anahtar tutan Arac kullanicilarindan hic hazetmiyorlar. Bu surecte bir lpg li arac kullanicisi olarak  nefret ettim bu isten. İnsallah birdahaki aracim kesinlikle dizel olacak. Elbette ondada sorunlar cikacak fakat en azinda bana motor yaptiramayacagini anlayinca basindan savacak bi lpg ci  olmayacak. Sistemi degistitdiremeyecegini anlayinca motorcuya git diyemeyecek.lutfen servise giden vatandaslari ''enayiye bak yag degismine 600 lira para veriyor'' diye soylenmeyin. Bir insan nadil tiksinir bu islerden gordum ve yasadim. Ama benden hakki neyse sadece onu aldilar. Bir kurus parami yedirmedim hamd olsun. Verdigim parada helal hos olsun.
2007 mod. 1.4 g.punto 2007-2013
2005 mod 1.6 vtec AT euro civic 2013-2014
2001 mod 1.6 vvti AT corolla 2014-2015
2015 mod 1.6 cvt megane3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sabretki zamanı geldiğinde çok şükür diyesin
  • Kilometre: 7100
  • 1 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 03, 2016, 15:14:09 »
Düzgün usta gerçekten az kaldı. İnsanoğlu simsarlık peşinde sistemi komple değiştirdim deyip iki üç hortum, boru, dirsekle takmadığı bir dünya parçanın fiyatını senden alacak. Sonrada onu götürüp evde çoluğuna çocuğuna yedirecek. Dürüst olanları tenzi tutuyorum ama esnaf bulmak iyice zorlaştı. O yüzden sağlam bir usta bulup onunla devam etmek lazım.

Okan Bey; bununla geçmiş olsun ağız tadıyla aracınızı kullanmanız dileklerimle.
Lamekan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2016, 08:41:47 »
Lpg için şimdi artık Ustalara gitmiyorum.kendim hallederim. Filtre enjektör hortum değişimi  hepsi. Agzimiz yanınca öğrenmek zorundayız. Her filtre değişimine de ayar yapıyoruz diyorlar ya yapmıyorlar gerek yok çünkü. Ben 3 filtre değiştirdim hiç ayar yapmadım. Ve aynı performans aynı yakıt.
toyota corolla vvti 1.4 Terra