Gönderen Konu: Auris 1.6 1.6 Comfort Extra Lpg li araçla ilgili sorularım?  (Okunma sayısı 3559 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşta 2011 model Otomatik  Auris    1.6 Comfort Extra  Lpg li var.
Bu araç hakkında hiç bilgim yok. Bazı sorularım olacak yanıtlarsanız sevinirim.
1- Sahibinden.com da teknik özelliklerde    Otomatik 4 Vites Önden Çekiş yazıyor. Daha önce manuel kullandığım için hiç bilgim yok.
Vites geçişleri sarsıntılı mı?
2-Bu araba yokuşta geri kaçırma yapar mı?
3- Lpg bu araçta sorun çıkarır mı?
4- Aracın kmsi 20 000 de 48-49 000 civarı para istiyor. Fiyatı normal mi?

Sizin eklemek istedikleriniz nelerdir? + sı - si. İçtenlikle cevaplayacağınızı düşünüyorum. Kendi aracımı sattım üzerine kredi çekip alacağım. En az 3 sene binmem gerekiyor. Zar zor para biriktiriyoruz. Pişman olmak istemiyorum. Şimdiden ilgi gösteren herkese teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 1.6 1.6 Comfort Extra Lpg li araçla ilgili sorularım?
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2016, 01:07:32 »
ne kadar temiz olursa olsun 48 49 etmez hocam imkani yok
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2016, 03:50:59 »
Yaklaşık 1 ay araba aradım ben de kız kardeşime... 50000 Tl civarında otomatik bir araç bakıyorduk. En önemli kriterimiz hatasız olması ve değer kaybetmeden hızlıca satılabilecek bir araç olmasıydı. Sattıkları 2006 otomatik corolla hb öyleydi çünkü. Hatasızdı ve ilana koyduktan 1 saat sonra satıldı.Damat hassas biraz bu konuda. Kız kardeşim Auris istiyordu ama ben Corolla ya da Civic almalarını istiyordum kriterleri doğrultusunda. Aurislerin 2011-2012 model az kilometrede ve hatasız olanları 48-50 civarında gidiyor temizliğine göre. 48000e daha 17000 kmdeki aurisi 10 dakikayla kaçırmıştık. Nitekim benim istediğim oldu ve geçen hafta 2011 Civic Premium otomatik ilk sahibinden 27000 kmde tamponunda bile boya olmayan aracı 52000'e aldık. Bir gercek var ki pahalı... Ama temiz araba durmuyor. Bahsettiginiz Auris ise temizse fiyat bu piyasada normal. Tam ilanlardaki fiyatı istemiş.
     Sonraki sorularınıza gelirsek, yokuşta geri kaçırmaz. Vites geçisleri sarsıntısızdır, belli belirsiz hissedersiniz. Lpg kolay kolay sorun çıkarmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 60
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2016, 17:13:25 »
Aralık ayında 2012 Auris Elegant Benzinli otomatik aldım. Ondan önce 7 yıl 1999 model Civic otomatik kullandım.
Otomatiği hondadan güzel. Vites geçişlerini hissetmiyosunuz.
Otomatikler arada bir geri kaçırabilir. Çok sorun etmeyin. Bir arıza göstergesi değildir. Eğer stres yapıyorsanız el freni ile kalkın.
LPG konusunu araştırıyorum. BRC MY 11 model LPG seti en ideali gibi duruyor. LPG'de herhangi bir sorun çıkarmıyor. Motor atmosferik ve direct enjeksiyonlu olmadığından takılması kolay ve sorunsuzmuş. İlk depoda dikkatli kullanım ile 36 krş yaktım. İkinci depomda rahat kullanıyorum. Yani LPG varmış gibi. tüketimi ölçüp ona göre LPG taktırıp taktırmamaya karar vereceğim. Taktırırsam da BRC taktıracağım.
Ben Aralık 2015 te 48.500'e aldım. Aynı arabayı 48.000'e sattılar. Yetişemedim. Benim için donanım ve görünüş önemli olduğundan bu arabayı seçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2016, 18:02:56 »
İstenilen fiyatlarda şişme var bence de ederi en fazla 46 olmalı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2016, 18:18:26 »
2011 premium eski kasaya 52 bin lira yerine yeni kasa 2013 56 civari orjinal ve güzel araçlar var.Neyse hayirli olsun.
Bu rakamlar isteniyor temiz diye veriliyorsa  o zaman satici kadar alicida sorunlu.
1 ay hafta önce cok sevdiğim bir abimin 2010 da hatasiz 60 bindeki verso premiumu nu satti.
Geçen gün tesadüfen yolda istediği arabayi gördü,inanirmisiniz adami durdurduk satiyormusun dedik ve o araci aldi.Nasip meselesi.
Araç 2012 Kia sportage gls cam tavan eco plus moodeli daha 24 binde sahibi almanciymis aldik.57 bin tl ye aldik.
Fiyatlari birazda satıcı kadar alicida yükseltiyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 22, 2016, 18:34:20 »
2011 premium eski kasaya 52 bin lira yerine yeni kasa 2013 56 civari orjinal ve güzel araçlar var.Neyse hayirli olsun.
Bu rakamlar isteniyor temiz diye veriliyorsa  o zaman satici kadar alicida sorunlu.
1 ay hafta önce cok sevdiğim bir abimin 2010 da hatasiz 60 bindeki verso premiumu nu satti.
Geçen gün tesadüfen yolda istediği arabayi gördü,inanirmisiniz adami durdurduk satiyormusun dedik ve o araci aldi.Nasip meselesi.
Araç 2012 Kia sportage gls cam tavan eco plus moodeli daha 24 binde sahibi almanciymis aldik.57 bin tl ye aldik.
Fiyatlari birazda satıcı kadar alicida yükseltiyor
Bu fiyatlar çok yüksek katılıyorum. Ama bazı arabalar pahalı alınıyor pahalı satılıyor. Geçen sene 32000e 2006 corolla hb otomatigi aldıgımızda yine burda pahalı diyenler olmuştu. Ama o aracı gecen ay 37250ye sattık. 2006 otomatik corolla düsünebiliyor musunuz ? Ayrıca kimse arabasını verdigi ilanın 5000 tl altına vermiyor. Piyasadan biraz uzak kalmışşınız sanırım. Malum siteyi açıp fiyatları inceleyin bence. Temiz bir araba almak icin 2-3 fazla veriyorsunuz bu normal. Ayrıca yeni kasa Civicler eskileri kadar revaçta değil. Siz aracınızı satacaģınız zaman emsalleri 50000e gidiyorken 40000e falan verin de birinin duasını alırsınız belki ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 22, 2016, 23:00:25 »
Faruk bey  hayir işlemek için araç alip satmaya gerek yok.Polemiğe de gerek yok.Temiz diye fiyati abartanlar ve bunuda alanlar mevcut.Bunu anlatmak istedim.malum site de düşürmek için bekleyenler çok fazla.
Neyse alanda satanda hayrini görsün
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2016, 19:10:46 »
Bende de 2011 Auris otomatik auris var. 20.000 km.de. Tek sıkıntı fazla benzin yakması.  Onun dışında oldukça keyifli bir araç ve satmaya kıyamıyorum.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA TUTKUNU
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2016, 15:55:28 »

Aurislerde otomotiklerde geçişlerde sorun olmaz.. LPG ye en uyumlu araç toyotadır.. Geriye kaçırma yapmıyor.. Km si çok dusuk. Ancak 2015 modelını de 52 bine 1,33 life nı alabılırsınız..
TOYOTA BİR TUTKUDUR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 60
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2016, 15:40:28 »
Yaklaşık 2015 yılında ara ara yaklaşık üç ay araba baktım. Önce marka ve modele karar verme işi, sonra donanım seçeneği sonra da boyasız- düşük km. li  ve uygun fiyatlı araç arama işi.
Benim tecrübem gösteriyor ki her arabanın her fiyattan alıcısı var. Malum sitede verilen fiyatlara bakın. Çok satılan marka ve modellerde 1.000 TL indirim yaptırma şansınız genelde olur. Satıcı sıkışıktır vb. ise 2.000 TL daha fazla değil. Eğer araba az satılan (tutulmayan) bir marka ya da modelse satıcının ihtiyacının şiddetine göre 1.000 TL'den başlar, 5.000 6.000 TL indirime kadar gider.
Bu açıdan bakıldığında malum sitedeki fiyatlar ortalama bir piyasa fiyatını veriyor.
Satıcı olup da arabasının değerini bilmeyene rastlamadım. Herkes arabasının piyasadaki diğer arabalar karşısında ederini biliyor.
Ben 48.000'e 2012 full auris aldım. Aynı fiyatlara bir iki çizik boyalı 2010 golfler vardı. Şimdi golf alana neden aldın mı diyeceğiz. Ya da golf alan bize aurisi neden aldın mı diyecek. Her arabanın alıcısı var. Zevk ve beğeniler çok farklı.
Genelleme yapmamak lazım.