Gönderen Konu: Buz Çözücü Solüsyonların Kullanımı, Fayda ve Zararları  (Okunma sayısı 8924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Havaların durumu malum ülkemizi kar kış götürüyor. Çoğumuzun imdadına yetişen buz çözücülerin metal parça, plastik kaporta,silecekler vb. parçalara zararı bulunmakta mıdır bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlarımızın bizleri de aydınlatmasını istiyorum.

Ayrıca kar kazıyıcı aletlerin kaportayı çizme ihtimali var. Cam için bu durum söz konusu mudur?

Şimdiden tüm forum üyelerine teşekkür eder, güvenli sürüşler dilerim.
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: Buz Çözücü Solüsyonların Kullanımı, Fayda ve Zararları
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2016, 20:12:52 »
Kazıyıcı zaten camlarda kullanılıyor kaportayı çizer tabiki.Kaliteli solisyonlar bazı testlere tabi olunuyor ,kaporta ,plastik aksam vb. kimse ile davalık olmamak içinbazı testler yapılmadan satmasalar iyi yaparlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2016, 13:54:24 »
Migrostan buz çözücü adında bir ürün almıştım. Deodorant sipreyine benzeyen bir kutu. Camlara sıkınca buzları gayet güzel çözdü. Ama küçük küçük lekeler oluştu camlarda. (Lekeler kalıcı değil bu arada.) bir daha da kullanmadım. Kaportaya zarar vermedi. Uzun kullanımda ne olur bilmem tabi. Sanırım alkol içerikli bir ürün. En iyisi ilkel yöntemlerle camdaki buzı kazımak.
1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Buz Çözücü Solüsyonların Kullanımı, Fayda ve Zararları
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2016, 15:11:32 »
Carpex ve falken'in ürünlerini kullanıyorum,önce az spreyle buzu eritip sonra yumuşak fırçayla (eğer inatçı olanlar varsa kazıcıyla) camları temizliyorum,plastik aksama muhakkak zarar verir diye düşünüyorum ama az kullanarak bu oranı azaltıyorum,nihayetinde araçlarımızında cam fitili,silecek vs yıpranmaması için daha büyük riskleri göz önüne almak yanlış olur bence,Allah korusun bir kaza ve/veya yaralanmaya sebep olarak pişmanlığa düşmek daha ağır sonuçlar doğurur.Önceden başıma geldiği için biliyorum.Bu tür kötü hava koşullarında ne kadar çok görüş açısı o kadar güvenli sürüş.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2016, 08:57:17 »
Ben birçok cam buz çözücü denedim,  en fazla sonax cam buz çözücü spreyinden memnun kaldım.  Cama sıkıp biraz beklediğinizde sadece silecek ile camı temizleyebiliyorum. Tavsiye ederim.