0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
110 km ile gittiğimde devir saati 3'de oluyo benim ama bağırma yok birde 240 falan yapamaz bizim araç bu haliyle
ufuk abi murat arkadasimizin yazdigi 3000 devir 110 la gitme hususunda bnm araba 3000 devir 100 yapiorum fark ne acaba yada bir sikinti mi var abi.saygı ve sevgiler
1.3 karbürütörlü 3000devirde 110km yapar. 1.6 enjeksiyonlu 3000devirde 100km yapar. Bu şamzuman aralarından kaynaklanıyor diye biliyorum.1.6 enjeksiyonlu şamzuman aralıkları kısa ve atik. 1.3 karbüratörlü şamzumanlı aralıkları uzun 3bindevirde 110u görüyor. Hızlanma ise yavaş.Bağırma mevzusuna gelirsek. Ben bu olayla 1 yıl uğraştım şaş kaza buldum. Arabanın baskı balatasını değiştirdim. Zamanı gelmişti. oda olabilir.Arabanın manifold contası ve boğaz contasında yanmış. Manifoldda eğrilik vardı. Arabayla 90 la gidiyordum millet arkadan yavaş diye bağırıyordu:-))) egsoz borusunda kaçak varmış ayrıca. Ama en büyük ses boğaz contasından geliyordu böğürüyordu. Başlıca sebep manifold eğriliği çıktı. Manifold eğriliği hem boğaz contası hemde manifold contasını yakıyordu. En son plane (torna gibi) manifoldun yüzeyini aldırdım. Ondan sonra ses kesildi arabada. 4bin de tertemiz oldu. Eşim bile sesi anlamaz oldu.Egsoz borusunu vurdukça kaçaklar oluşuyor onu da unutmayın.
Arkadaşın 1.3ünü kullandım demek ki onun ibrede yanlışlık var. şaşırdım nasıl gidiyor 110da 3000bini görüyor diye. 90-95 görüyor demek ki.
Bugün baktım; 3000 devir-100 km/h.
Benimde aynı,Ses konusu bende rahatsız edici değil kaçla gidersem gideyim içerde rahat konuşabiliyoruz teyip kısık sesde bile olsa duyuluyor bazı bizim emsal araçlarda giderken konuştuğunu duyamazsın kafa şişirir uzun yolda
Aracınızın normalden fazla bağırması arkadaşların bahsettiği gibi eksozdan kaynaklı olabilir. Yalnız bana söylenenlerde de benim araç çok normal, eksoz falan sağlam. Ama aynı şekilde bende de 4000 devirleri geçince bağırtı normal olarak oluyor. Yüksek bir devir aralığından bahsediyoruz. Bunun en büyük sebebi "İZOLASYON". Bizim araçlarımız izolasyon konusunda oldukça zayıf. Buna rağmen ortalama devir aralıklarında oldukça sessiz çalışan motor/mekanik aksamı var. Bunun sonucunda ise en ufak bir ses değişikliği arızaymış gibi gelebiliyor.
Bu arabalarla 220-230 yapan var mı o durumda devir saati kaçta oluyor merak ediyorum.toyotanın bu kasasınsa izolasyon hatası olduğunu ve diğer markalara göre daha çok asfalt sesi aldığını biliyorum ama, 140 km hız da motoru bu kadar bağırtacak kadar yüksek bir hız değil.