0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Acaba diş genişiletme veya mandaldaki baskıyı sağlayan yay ile dişlere uyguladığı basınç arttırılabilir miydi? O parçayı şöyle kafamda canlandırınca bu dediğim iş yapılabilir gibi geldi. Kaynak yapılacak diyen usta araç/koltuk döşemecisi mi? Zaten kaynak yapılmış. Yani parça olması gereken şekilde kullanılamıyor şu an. Bence söküp baksanız yada iyi iş yapan bir tornacıya sorsanız?
İşini bilen bir usta halleder. Benimkide oynuyordu kaportacıya götürdüm kızaktaki rulman dağılmış bıraktım almaya gittim. Kızağımn içine rastgele rulman koymuş ve arka taraftan geri düşmesin diyerek kızağın ucuna sac kaynatmış. Koltuk geriye gelmiyordu. Kendim daha sonqa komple koltuğu söküp tamir ettim sorun yok.
Yahu daha içler acısı olanı; ae101 lerden (b)çok iyi anlayan usta diye gönderdikleri iki ayaklı da bunlarda benzin filtresi olmaz dedi. Sonra Mahmut küfür edince suçlu olur mu?
Yağ filtresi sökme aparatı sahibi yaptı beni ustalar. Kendim değiştiriyorum yağ ve filtrelerimi. LPG ye geçince benzin filtresini artık kim bilir ne zaman değiştireceğiz... Zaten çok zahmetli.
3 yıl önce değiştirmiştim. Daha bi daha da değiştirmem. Bu benzin filtresi ne zahmetli öyle. Sövülecek bir ustam değil ama gülünecek bir ustam vardı.Ustamın boyu hallice kısaydı. Götürdüm benzin filtresini değiştirmeye. Bizim usta daldı. Uzanamıyor, köpürdü:-) -Lan bu Japonlar yok mu ? Benzin filtresi buraya mı konur dedi:-))))Ustam onlarda senin kadar deyince başladık gülmeye:-))))) Söktü taktı epey zorlandı. Hakkını yemiyim adam Toyotadan anlamıyordu. Ama Ford'da ihtisası vardı.
1.6 olanlarınki bu değil galiba. Ben hiç değiştirmedim basit benimki sökmesi
Yaşar bey bizimki de basit ama... Öncelikle: Çamurluktan uzanmayı da, üstten birkaç parça sökmeyi de gerektiriyor gibi. Aslında ben de mafsallı lokma vardı acaba hiç bir şey sökmeden becerebilir mi bu alet??? Makina işler usta övünür durumu olur mu? Bu soğuklarda deneyemem şimdi.
İşi aletten ziyade mantık yapar alet edavat olmadan işte yapılmaz Profesyonel lokma seti bende aldım yıllar önce. Benim aracın motor kısmına müdahale yapmak basit küçük olduğu için,nerdeyse bende yanına sığacam. Bendeki filtre üst fotoğraftaki sökmek için pense yeterli