Gönderen Konu: Koltuk yatırma kızağı ile ilgili  (Okunma sayısı 6242 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Erhan
    • Dogumgununkutluolsun.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '98
  • 2 kere teşekkür edildi
Koltuk yatırma kızağı ile ilgili
« : Ocak 20, 2016, 03:38:58 »
Merhabalar değerli arkadaşlar ;
Daha önce http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70185 adresinde bahsettiğim gibi babamın 1998 model bir Toyota Corolla aracı var.

Babamın söylediğine göre şöför koltuğunu yatırma işlevini gören parçanın dişlileri yalama olmuş. Dolayısıyla biraz baskı yapınca koltuk kendi kendine yatıyormuş. Babamda tamirci bir tanıdığımıza danışmış, kaynak yaparız sabitleriz veya parçayı bulman gerekir demiş. Geçici olarak kaynak yapmışlar.

Şu anda herhangi bir problem yok. Babam zaten kendine göre ayarlamış koltuğu ve ondan başkası da kullanmıyor arabayı. Ancak kısa bir süre sonra arabanın muayenesi var. Babam, bu nedenle aracın muayenede kalma olasılığından bahsetti. Bir kaç gün önce bu parçayı Kartal, Sultanbeyli ve Kurtköy civarlarında bir çok çıkmacıya sormamıza rağmen bulamadık.

Sonuç olarak bilgi sahibi olan arkadaşlara 2 sorum olacak :
1 - Bu parçayı nerede bulabiliriz?
2 - Araç muayenesinde bu durum muayene tekrarına neden olur mu? Ağır kusur olarak mı geçer?

Parçayı bulursak muayenenin bir önemi olmaksızın zaten değiştirmek istiyoruz.

Teşekkürler.
Benim babam TOYOTA gibi adam :)

Toyota Club Türkiye

Koltuk yatırma kızağı ile ilgili
« : Ocak 20, 2016, 03:38:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Koltuk yatırma kızağı ile ilgili
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2016, 04:48:38 »
Koltuk oynamıyorsa problem olmaz. O parça koltuk üstünde kimse onu söküp satmaz tüm koltuk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2016, 05:09:38 »
Maslakta Tem otomotiv var, Ufuk Sönmez. Kendisi forumumuda üye. Uygun fiyatlı ise sıfır alın parçayı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2016, 16:04:39 »
Acaba diş genişiletme veya mandaldaki baskıyı sağlayan yay ile dişlere uyguladığı basınç arttırılabilir miydi? O parçayı şöyle kafamda canlandırınca bu dediğim iş yapılabilir gibi geldi. Kaynak yapılacak diyen usta araç/koltuk döşemecisi mi?

Zaten kaynak yapılmış. Yani parça olması gereken şekilde kullanılamıyor şu an. Bence söküp baksanız yada iyi iş yapan bir tornacıya sorsanız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2016, 17:35:17 »
Acaba diş genişiletme veya mandaldaki baskıyı sağlayan yay ile dişlere uyguladığı basınç arttırılabilir miydi? O parçayı şöyle kafamda canlandırınca bu dediğim iş yapılabilir gibi geldi. Kaynak yapılacak diyen usta araç/koltuk döşemecisi mi?

Zaten kaynak yapılmış. Yani parça olması gereken şekilde kullanılamıyor şu an. Bence söküp baksanız yada iyi iş yapan bir tornacıya sorsanız?
İşini bilen bir usta halleder. Benimkide oynuyordu kaportacıya götürdüm kızaktaki rulman dağılmış bıraktım almaya gittim. Kızağımn içine rastgele rulman koymuş ve arka taraftan geri düşmesin diyerek kızağın ucuna sac kaynatmış. >:( Koltuk geriye gelmiyordu. Kendim daha sonqa komple koltuğu söküp tamir ettim sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2016, 18:07:38 »
Sorun dislide mi, disliyi kilitleyen yayli mekanizmada mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2016, 11:33:12 »

İşini bilen bir usta halleder. Benimkide oynuyordu kaportacıya götürdüm kızaktaki rulman dağılmış bıraktım almaya gittim. Kızağımn içine rastgele rulman koymuş ve arka taraftan geri düşmesin diyerek kızağın ucuna sac kaynatmış. >:( Koltuk geriye gelmiyordu. Kendim daha sonqa komple koltuğu söküp tamir ettim sorun yok.

Bu devirde hangi usta işi bilmiyor ki?

'İki ayaklı' birisi rot ayarı yaptı. Direksiyon yamuk oldu dedim, senin şase eğri ondan dedi.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2016, 12:50:23
Yahu daha içler acısı olanı; ae101 lerden (b)çok iyi anlayan usta diye gönderdikleri iki ayaklı da bunlarda benzin filtresi olmaz dedi.

Sonra Mahmut küfür edince suçlu olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 23, 2016, 12:18:08 »
Yahu daha içler acısı olanı; ae101 lerden (b)çok iyi anlayan usta diye gönderdikleri iki ayaklı da bunlarda benzin filtresi olmaz dedi.

Sonra Mahmut küfür edince suçlu olur mu?
Ben geçen yıl kaç ustayla takıştım. Biri tormavidayı taktı p valfini kırdı sinirlendiğimi anladı hallederiz diye yapıştırdı. Biride alternatör kasnağını sökemedi akşama kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 23, 2016, 21:40:31 »
  Yağ filtresi sökme aparatı sahibi yaptı beni ustalar. Kendim değiştiriyorum yağ ve filtrelerimi. LPG ye geçince benzin filtresini artık kim bilir ne zaman değiştireceğiz... Zaten çok zahmetli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 23, 2016, 22:58:11 »
  Yağ filtresi sökme aparatı sahibi yaptı beni ustalar. Kendim değiştiriyorum yağ ve filtrelerimi. LPG ye geçince benzin filtresini artık kim bilir ne zaman değiştireceğiz... Zaten çok zahmetli.
3 yıl önce değiştirmiştim. Daha bi daha da değiştirmem. Bu benzin filtresi ne zahmetli öyle.  Sövülecek  bir ustam değil ama gülünecek bir ustam vardı.
Ustamın boyu hallice kısaydı. Götürdüm benzin filtresini değiştirmeye. Bizim usta daldı. Uzanamıyor, köpürdü:-)
-Lan bu Japonlar yok mu ? Benzin filtresi buraya mı konur dedi:-))))
Ustam onlarda senin kadar deyince başladık gülmeye:-))))) Söktü taktı epey zorlandı.
Hakkını yemiyim adam Toyotadan anlamıyordu. Ama Ford'da ihtisası vardı.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2016, 10:00:56 »
3 yıl önce değiştirmiştim. Daha bi daha da değiştirmem. Bu benzin filtresi ne zahmetli öyle.  Sövülecek  bir ustam değil ama gülünecek bir ustam vardı.
Ustamın boyu hallice kısaydı. Götürdüm benzin filtresini değiştirmeye. Bizim usta daldı. Uzanamıyor, köpürdü:-)
-Lan bu Japonlar yok mu ? Benzin filtresi buraya mı konur dedi:-))))
Ustam onlarda senin kadar deyince başladık gülmeye:-))))) Söktü taktı epey zorlandı.
Hakkını yemiyim adam Toyotadan anlamıyordu. Ama Ford'da ihtisası vardı.
1.6 olanlarınki bu değil galiba. Ben hiç değiştirmedim basit benimki sökmesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2016, 11:38:16 »
1.6 olanlarınki bu değil galiba. Ben hiç değiştirmedim basit benimki sökmesi

Yaşar bey bizimki de basit ama... Öncelikle: Çamurluktan uzanmayı da, üstten birkaç parça sökmeyi de gerektiriyor gibi. Aslında ben de mafsallı lokma vardı  !!!  :argh: acaba hiç bir şey sökmeden becerebilir mi bu alet??? Makina işler usta övünür durumu olur mu? Bu soğuklarda deneyemem şimdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2016, 13:23:31 »
  Yaşar bey bizimki de basit ama... Öncelikle: Çamurluktan uzanmayı da, üstten birkaç parça sökmeyi de gerektiriyor gibi. Aslında ben de mafsallı lokma vardı  !!!  :argh: acaba hiç bir şey sökmeden becerebilir mi bu alet??? Makina işler usta övünür durumu olur mu? Bu soğuklarda deneyemem şimdi.
İşi aletten ziyade mantık yapar alet edavat olmadan işte yapılmaz  :) Profesyonel lokma seti bende aldım yıllar önce. Benim aracın motor kısmına müdahale yapmak basit küçük olduğu için,nerdeyse bende yanına sığacam. Bendeki filtre üst fotoğraftaki sökmek için pense yeterli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2016, 20:02:10 »
Erhan kardesim ben belki sayisini unuttum musaneye cok araba goturdum ve hic bir calisan personel koltugun ileri geri yapip kontrol ettigini gormedim ki sanmiyorum agir kusur olacagini.
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2016, 08:38:42 »
İşi aletten ziyade mantık yapar alet edavat olmadan işte yapılmaz  :) Profesyonel lokma seti bende aldım yıllar önce. Benim aracın motor kısmına müdahale yapmak basit küçük olduğu için,nerdeyse bende yanına sığacam. Bendeki filtre üst fotoğraftaki sökmek için pense yeterli

Ne güzel o zaman. Bizde penseyi geç mafsallı lokma anahtarı bile yapabilecek gibi değil. İnternette çamurluk davlumbazını sökerek değiştiriyor vatandaş. Havalar ısınınca deneyecektim vazgeçtim. Çünkü LPG var artık. Zaten 30.000 km anca olmuştur.