Gönderen Konu: Sahte para yedik kontrol cihazi sart oldu cunku turk akli 😂  (Okunma sayısı 2997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 model comfort extra 1.4 Dizel
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '11
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
 Arkadaslar dun itibariyle sahte 200 tl ile kandirildik 15 tl lik alisveris yapan insan sandigimiz iki bayan 200 tl verdi parayi elime aldigimda bi degisiklik oldugunu farkettim fakat ilk olarak sahte para kontrol kalemi ile her tarafini cizdim bi sikinti yoktu daha sonra beyaz bir kagida surdum boyasida cikti heralde dedim tamam sikinti yok paraya kaldirip bakiyorum ondada bisey yok ama icimize kurt dustu ya musteriye pra ustunu verdikten sonra bu guzel 200 tlyi goturdum esnaf arkadaslara onlarda yikanmis heralde dedi kalemle cizdiler bisey yok gibi dediler ve kutsal mekan bime gittim su paraya bakarmisiniz dedim ve makinaya soktu sahte cikti para simdi ben bimdeki o kontrol cihazlarindan alcaktim ama pahali diye almamistim simdi almaliyim neden diye sorcak olursaniz turkum kanimin son damlasina kadar bu yuzden bu makinadan temin edebilcegim kullanan arkadaslar vardir elbet marka onerisi memnun olup olmayan varsa yardimci olabilir mi tesekkurler simdide.  :argh:
Toyota corolla 2011 1.4 d-4d comfort extra 85.000 km

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: Sahte para yedik kontrol cihazi sart oldu cunku turk akli 😂
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2016, 08:39:52 »
Hocam geçmiş olsun. Kalpazan çok iyi iş çıkartmış bu kadar denemeye rağmen belli etmediyse. Benimde elimize tutuştursalar bende anlamam. Zaten 200lük bankonutu görmeyeli bayağı zaman oldu.:-)
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2016, 09:03:31 »
Hocam zaten yakın zamana kadar atm lere 200 tl bankonat yatırılama sebebide bu. Çok kaliteli 200 lük bankonatlar var sahte. Atm anlamıyor. Banada 2000 yılında sahte 10 tl kitelemişlerdi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2016, 09:13:31 »
Geçmiş olsun. ATM'lerden bile sahte para çıkabiliyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2016, 09:45:01 »
kime güveneceğiz. banka bile anlamıyorsa biz nasıl anlayacağız. günahı boynuma deyip bizde başkasına mı verelim. yazık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2016, 09:50:33 »
Mümkün olduğunca 200 tl kabul etmemek lazım . Ben de bir ara duymuştum sahte 200 lük dolaşıyor piyasada diye .İş yerinden bir arkadaşımın eşi kıyafet mağazası çalıştırıyor .Dünyana bir genç gelip birkaç parça bir şey alıp 200 tl uzatmış gencin hareketlerin den huylanan yenge kalemle çizmiş kalem parayı boyayınca gence yol vermiş pislik çıkaracakmış ki polis lafını duyunca kaybolmuş parayı kesip delip kullanım dışına çıkarmışlar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2016, 11:01:46 »
cihaz almakta yarar var ama tabi dışarıda yediriler o başka :)bazı avrupa ülkelerinde mesela 100 euro geçmiyor kasada
zara ya gitmiştim hollanda da en büyük 50 euro kabul edilir yazıyordu kasada :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2016, 11:15:39 »
bizler gibi küçük esnafın en zoru bu olsa gerek ama o an insanın içine bişey düşüyor arkalarından baktım nereye gittiklerine baktım ama gel gelelim sahte olduguna kendinizi inandıramadıgınız için böyle oluyor şimdi 275 tl verip makınalardan alıcam aksam arkadas getirecek eğer sizinde böyle işletmeniz filan varsa mutlaka alın sonra uyku uyuyamıyorsunuz arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2016, 11:29:22 »
kemal kardeş geçmiş olsun. bende esnafım. bende de kendime ibret olsun diye camım da asılı çok güzel sahte 200 tl var. zamanında yemiştim. mor ışık makinelerinden alman kafi gelir. bim de satılan makinelere gerek yok. çok pahalı olanlar. mor ışık para kontrol makineleri 50 tl civarında. al her türlü işini görür. ben öyle yapıyorum şahsen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2016, 19:26:55 »
Arkadaslar dun itibariyle sahte 200 tl ile kandirildik 15 tl lik alisveris yapan insan sandigimiz iki bayan 200 tl verdi parayi elime aldigimda bi degisiklik oldugunu farkettim fakat ilk olarak sahte para kontrol kalemi ile her tarafini cizdim bi sikinti yoktu daha sonra beyaz bir kagida surdum boyasida cikti heralde dedim tamam sikinti yok paraya kaldirip bakiyorum ondada bisey yok ama icimize kurt dustu ya musteriye pra ustunu verdikten sonra bu guzel 200 tlyi goturdum esnaf arkadaslara onlarda yikanmis heralde dedi kalemle cizdiler bisey yok gibi dediler ve kutsal mekan bime gittim su paraya bakarmisiniz dedim ve makinaya soktu sahte cikti para simdi ben bimdeki o kontrol cihazlarindan alcaktim ama pahali diye almamistim simdi almaliyim neden diye sorcak olursaniz turkum kanimin son damlasina kadar bu yuzden bu makinadan temin edebilcegim kullanan arkadaslar vardir elbet marka onerisi memnun olup olmayan varsa yardimci olabilir mi tesekkurler simdide.  :argh:

cok gecmıs olsun kemal bey keske en basından alsaydınız o makınadan.  benım hala oglu da esnaf onda mor ısık veren makına var fıyatı da ucuz bence o kadar para vermeyın. artık ınsanlar helal haram nedır derdınde degıl kıme ne kadar kıtlerım onun pesınde esnaflara sart bu tarz makınalar.
yorumunuzda anlamadıgım kısımlar var ısaretledım  ne demek ıstedınız tam olarak acıklarmısınız.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2016, 20:54:56 »
bugun şikayetimi yaptım sahte para ile birlikte kamera kayıtlarını ve dükkanımda elinde gezdirdiği bir kumbarayı parmak izi için polise teslim ettim inşallah bunca kanıta karşı bi sonuç alırım ve ceza almalarını sağlayabilirim ki daha fazla insanın canı yanmasın önlemime gelince  yarim saat once makinayi yetkili arkadas getirdi kaliteli ve kesin cozum bikere alicaksan en iyisi olsun artik adamlar asmis ama bu makinadan sahte para gecmesi imkansiz firma calisani eger sahte paraya gercek derse size bu makinanin parasini ve o gecirdigi sahte paranin gercegini veriyoruz diye guven verdiler bulundugum bolgede tum dukkanlara veren bir firima @Eyüp  ORMAN (32583)  demek istedigim turkler olarak basimiza birsey gelmeden onlem almayi ogrenemedik tedbirimizi onden alsak boyle seyler olmaz demek istedim . Aldigim makinanin resmi budur allah kimseyi böyle kişilerle karşılaştırmasın arkadaslar ilginize tesekkur ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 20, 2016, 22:25:15 »
Anladım kemal bey geçmiş olsun tekrar
Sağlık olsun boyle çıkacağı varmis diyelim sizi fakir etmez 200 tl onuda zengin etmez ama insallah yanına kalmaz bu yaptiklari
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 20, 2016, 22:53:51 »
Geçmiş olsun Kemal Bey, güvenlik için verilen tek seferlik masraflar gelecekte bizi daha yüksek maliyetlerden kurtarıyor aslında ama o an için sıcak paramızın cebimizde durması bize daha avantajlı gözüküyor ne yazık ki. Üzülmeyin o paranın sizden çıkacağı varmış Allah cana zeval vermesin. İnşaallah parmak izi ve görüntüler sonuç verir, şu sıralar küçük esnafa acayip şekilde dadandı bu haysiyetsizler.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 22, 2016, 13:58:40 »
teşekkür ederim eyüp bey

Mesaj Birleştirildi: Ocak 22, 2016, 13:59:54
@Yasir ÇELİK (35330) haklısınız cıkcagı varmıs diyorum zaten üstüne düşmüyorum ama yakalanmaları için elimden geleni yapıcam ve sonuna kadar uğraşıcam tekrar teşekkür ediyorum ilginize  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 22, 2016, 21:05:22 »
sene 94 lerde İstanbul,dayken bende yemişdim sahte para ticari aracıma müşteri almışdım tokapı kaleiçinde indiler akşam vaktiydi o zaman iyi paraydı üstünü verdim inip gittiler bi kontrol ettim para sahte aşa indim ama nerde bulacan o kalabalıkda kayboldu adamlar,
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 73000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 22, 2016, 21:24:04 »
Verdiğim parayı esnaf ne zaman makineye soksa kendimi baskı altında hissediyorum ağzım dilim kuruyor. Bi gün biri bu para sahte derse kalpten giderim heralde :)
1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 23, 2016, 13:47:20 »
genelde dolmuşları taksileri seçiyorlar ama bu sefer kurban ben oldum , @Vahit Kıran (36884) bende heycanlanmıyo değilim özellikle büyük alışveriş merkezlerinde yapılıyor insani bi korku sarıyor  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 23, 2016, 14:16:21 »
Bende alış veriş yapınca adam parayı kontrol ettiğinde ayar oluyorum ama bi şeyde diyemiyorsun oda kendince hakli etraf kalpazan dolu.
Ama şöyle bi durum var gercek parayı eline aldığında hafiften karıştırınca bile kendini belli ediyor kağıdın kalınlığından.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 23, 2016, 14:27:01 »
Gecmis olsun kemal bey bunun icin mavi isik lambali para kontrol icin satilan cihaz var. Ondan sahte olup olmadigini anlasiliyor
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 25, 2016, 00:11:55 »
Hakan bey tesekkur ederim . Makinayi aldim ama mor isik degil daha garanti bisey bundan sonra boyle bir sorunla karsilasmamak icin 👍🏻