Gönderen Konu: Debriyajdan gelen VURUNTU ( takırtı ) sesi lütfen yardım.. (1.8 VVTL-i 2ZZGE )  (Okunma sayısı 37762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tiryaki..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '02
  • 12 kere teşekkür etti
Arkadaşlar merhaba,

Aracımı şu anda kalorifer peteklerini temizlemek için ustama bıraktım. Isıtma problemi vardı çünkü. Yalnız 2 - 3 gündür dikkatimi çeken vites geçişlerinde de araç dururkende gelen bir takırtı sesi var.

Araç dururken vitesi 1 e alıp ayağımı debriyajdan her çekip bastığımda tak tak tak diye bir vuruntu oluyor. Sanki aktarma organlarında bir sorun var gibi diyordum ya da motor kulaklarında mı sorun var acaba derken bu gün ustam dedi ki bunda ki diferansiyelde ki boşluk böyle yaptırır bunun içinde şanzımanın inmesi gerekir dedi. bende açıkçası ürktüm. Şanzıman bile değişim isteyebilir onarım olmazsa dedi. Başına böyle bir olay gelen var mı ? Bir arkadaşımda akis kafalarında ki boşluk ta böyle bir ses çıkarabilir dedi. ne olduğunu inanın anlayamadım.

Olayı daha canlı anlatmaya çalışayım;

Araç ışılarda rölantide çalışıyor, siz el frenini çektiniz, vitesi 1'e aldınız yaylandırmaya çalışacaksınız aracı tak tak tak tak diye vuruyor alttan yaylandırırken. hadi diyelim ki el freni mi bu sesi çıkarıyor, indirdiğinizde de aynı ses geliyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. çok teşekkürler.
Corolla 1.8 T-Sport (2ZZ-GE)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Bende de benzer bir durum var. Debriyajdan ayağımı hızlıca çekince sanki bir şey bir yerden düşer gibi tak sesi geliyor. Seyir halinde değil rölantide çalışırken ayağım debriyaja basılı iken vitese alıyorum sonra boşa alıyorum ayağımı debriyajdan kaldırınca bu ses geliyor.İnternetten biraz baktım. Ford forum sitesinde fordlarda oluyormuş normal bir durum ayağınızı yavaşça çekin ses olmayacaktır gibi paylaşımlar vardı. Denedim ayağımı yavaşca kaldırınca ses gelmiyor. Şimdilik herhangi bir ustaya baktırmadım. Gelişme olursa paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba,

Aracımı şu anda kalorifer peteklerini temizlemek için ustama bıraktım. Isıtma problemi vardı çünkü. Yalnız 2 - 3 gündür dikkatimi çeken vites geçişlerinde de araç dururkende gelen bir takırtı sesi var.

Araç dururken vitesi 1 e alıp ayağımı debriyajdan her çekip bastığımda tak tak tak diye bir vuruntu oluyor. Sanki aktarma organlarında bir sorun var gibi diyordum ya da motor kulaklarında mı sorun var acaba derken bu gün ustam dedi ki bunda ki diferansiyelde ki boşluk böyle yaptırır bunun içinde şanzımanın inmesi gerekir dedi. bende açıkçası ürktüm. Şanzıman bile değişim isteyebilir onarım olmazsa dedi. Başına böyle bir olay gelen var mı ? Bir arkadaşımda akis kafalarında ki boşluk ta böyle bir ses çıkarabilir dedi. ne olduğunu inanın anlayamadım.

Olayı daha canlı anlatmaya çalışayım;

Araç ışılarda rölantide çalışıyor, siz el frenini çektiniz, vitesi 1'e aldınız yaylandırmaya çalışacaksınız aracı tak tak tak tak diye vuruyor alttan yaylandırırken. hadi diyelim ki el freni mi bu sesi çıkarıyor, indirdiğinizde de aynı ses geliyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. çok teşekkürler.
Genelde butür problemler arkadan itişli araçlarda saft ile difransiyel arasındaki idtavroz dedikleri parçanın boşluk yapmasından gelirdi sizinkide böyle birşeye benziyor aktarma organındaki bir parçan boşluk yapıyor buda anlatmayla çözülmez işin ehli biri bakması gerekiyor
Geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Motor ve şanzıman kulaklarınada bakın ayrıca genel bir kontrol için rot balanscıua gidin kontrol etsin altını hemde cret ödemeden ön kontrol olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tiryaki..
  • 12 kere teşekkür etti
Bende de benzer bir durum var. Debriyajdan ayağımı hızlıca çekince sanki bir şey bir yerden düşer gibi tak sesi geliyor. Seyir halinde değil rölantide çalışırken ayağım debriyaja basılı iken vitese alıyorum sonra boşa alıyorum ayağımı debriyajdan kaldırınca bu ses geliyor.İnternetten biraz baktım. Ford forum sitesinde fordlarda oluyormuş normal bir durum ayağınızı yavaşça çekin ses olmayacaktır gibi paylaşımlar vardı. Denedim ayağımı yavaşca kaldırınca ses gelmiyor. Şimdilik herhangi bir ustaya baktırmadım. Gelişme olursa paylaşırım.

Aracı almadan yaptırmış olduğum expertiz de söylemişlerdi. Amortisör ve akis kafalarında problem olduğu. Ben buna yorumladım ama bakalım usta bugün tekrardan bilgilendirme yapacak. Ona göre bende paylaşımda bulunurum sizinle. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Egzos borularına bakın motor kendini kastığında egzos sisteminde değişiklik var ise bir yere çarpıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ne derece şiddetli vuruntu bilmiyorum ama sanırım benzeri bende de oldu, yetkili servise götürdüm pedalın bağlandığı noktalara doğru pas yağı sıkmışlardı 1 hafta içinde geçmişti. Sorun tahmin ettiğiniz kadar büyük olmayabilir bir deneyin bence dediğimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Egzos borularına bakın motor kendini kastığında egzos sisteminde değişiklik var ise bir yere çarpıyordur.

Mantıklı

Aynı sorun bende de var :), nazım arkadaşımızda da vardı aks değişti ses kesilmedi, şanzıman takozu varmış o ses yapıyor olabilirmiş, ama onu değiştirmedi daha. Bende çözüm bulan birisini bekliyorum.

Debriyajı yavaş çekince o ses olmuyor:).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tiryaki..
  • 12 kere teşekkür etti
Mantıklı

Aynı sorun bende de var :), nazım arkadaşımızda da vardı aks değişti ses kesilmedi, şanzıman takozu varmış o ses yapıyor olabilirmiş, ama onu değiştirmedi daha. Bende çözüm bulan birisini bekliyorum.

Debriyajı yavaş çekince o ses olmuyor:).

Ama zorlamadan alt devirlerde de geliyor öyle gıcık bir ses ki tarifi mümkün değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Aynısı bende de vardı, debriyaj balatasının olduğu yere, yani motor kaputunu açıp on cam tarafından motor blokunun alt tarafına hava kompresör ile hava tutulunca ( epeyce toz çıkıyor) arıza ortadan kalkıyor, kolaylıkla problem çözülüyor.
1993 brodway-  1995 corolla XLİ-  2005 corolla sol sedan  manuel  +  2011 yaris terra sporty manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ama zorlamadan alt devirlerde de geliyor öyle gıcık bir ses ki tarifi mümkün değil..

alt devirde gaza basınca mı geliyor yoksa debriyaja basınca mı ?

Aynısı bende de vardı, debriyaj balatasının olduğu yere, yani motor kaputunu açıp on cam tarafından motor blokunun alt tarafına hava kompresör ile hava tutulunca ( epeyce toz çıkıyor) arıza ortadan kalkıyor, kolaylıkla problem çözülüyor.

Bu işlem sonrası hangi ses gidiyor tam anlayamadım yerini de ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Geçen gün muayene sonrası sanayiye uğrayıp ustaya göstereyim dedim. Motor sıcaktı belki ondan mı bilmiyorum ama ustanın yanında vuruntu sesi çıkmadı. Öylece kullanıyorum.