Gönderen Konu: 98 exi lpg sorunu var lütfen yardım  (Okunma sayısı 1491 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
98 exi lpg sorunu var lütfen yardım
« : Ocak 11, 2009, 11:36:14 »
Arkadaşlar landi renzo sıralı olmayan LPG kiti takılı. Arabayı kış aylarında haftada  bir iki sefer kullanıyorum arabada sıkııntım araba ilk çalışıp yürümeye başladığım anda lpg de sorunsuz gidiyor biraz motor ısınınca arabanın gazı bitmiş gibi tekliyor ve araba irkile irkile gidiyor bu sorunnla  4-5 km gidiyor. Daha sonra araba tamammen normal hale geliyor . O problem verdigi zaman durup  lpg kitinin beynini kontrol ettim beyin ısınıyor bu arzayı taktırdıgım yer soruyorum getirin bakalım diyor ama taktırdığım yere gidene kadar bu arzadan eser kalmıyor neden kaynaklandığı hususunda ban yardımcı olacak varmı ? şimdiden ilginize teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

98 exi lpg sorunu var lütfen yardım
« : Ocak 11, 2009, 11:36:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 98 exi lpg sorunu var lütfen yardım
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2009, 18:09:56 »
Dostum aynı markadan bende taktırdım.1,5 yıl oldu.Sorunum yok.
Elektrik sisteminde olabilir.
Saygılar...
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2009, 09:29:55 »
Eray bey bende de 98 gli spesial var. buna benzer bi sorunla bende karşılaştım yaklaşık 2 ay önce. baktırmadığım yer kalmadı. bujilerden dediler. rolanti ayarından dediler gaz ayarndan dediler ama hiç bi şekilde sorun çözülmedi. kışlık bakım için antifirizi kontrol ettirmeye gittiğimde aracın suyunun çok az kaldığını neredeyse bitmek üzere olduğunu söylediler. antifirizi doldurduktan sonra bu sorun kalmadı. benim aracta sadece lpg de sorun veriyodu benzinde pek hissettirmiyordu. Benim anladığım aracın suyu azaldığı için böle bi sorun verdi. şimdi hiç bi sorun yok. (bir de, bu sorun birkaç kez tekrarladı. su devirdaim motoru arızalıymış araç ısınınca fazla suyu tahliye ediyor ihtiyaç duyduğu anda geri alamıyor sorun başlıoyordu. bende bi şişe su doldurup devam ediyordum.tanıdığım bir usta anladı bunu da.o parça değişti şimdi sorun yok)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2009, 18:18:53 »
murat bey  arabanın suyunu kotrol ettim herhangi bir eksilme yok acaba bu eksilme olmasa dahi devirdaim denen parça gerektiği gibi çalışmıyor olabilir mi ? Bu sorunu cözen usta ile görüşme imkanımız varmı telefon vs.Bundan 2. yıl önce devirdaim denen parçayı yeniletmiştim ama orjina parça takılmamıştı acaba onun etkisi olabilir mi?  Ayrıca ilginize çok teşekkür ederim saygılar