0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Daha önce 2-3 sorum olmuştu bilenler bilir arabalardan pek anlamadığımı.Araba 2014 corolla, 1.6 benzin. Bugün arabayı çalıştırdıktan sonra havalar biraz soğuk olduğu için (klimayı hemen açmam gerekiyordu) klimayı açmadan önce park modunda el freni falan çekiliyken gazı sonuna kadar kökledim. Yani bağırttırdım arabayı. Devir göstergesi kırmızı bolgeye geldiğinde (son ikisi kırmızı bölge, devir sayisini hatirlamiyorum ama 7-8 olabilir) arabada durduğu yerde tekleme oldu. Hani özel egzozlar taktırırlar da egzoz tükürüyormuş gibi ses çıkarır ya, işte öyle bir ses ve arabada ivmelenme isteği oldu. Kesik kesik titremeye başladı. Sonra ise gün boyu herhangi bir problem yaşamadım. Bu doğal mıdır onu sormak istedim.Aslında bunu yapmamın bir diğer sebebi de arabayı hep çok sakin modda kullanmam. 120yi geçmem pek. Hele şehir içi zaten 80 i geçemiyorum yoğunluktan. Araba bir değişik hareket görsün de atıl kalmasın diye düşündüm.Teşekkürler.
Motor benzinli olduğundan partikül birikme sorunu oluşmaz.Düzenli enjektör temizleyici kullanın.Her 10.000km'de MAF sensörünü temizleyin.Motorunuz fabrika çıkışındaki gibi kalacaktır.
tekin bey bu enjektör temizleyici kaç bin km bir yapılmalı araç motoru için kısa ve uzun vadede bir fayda sağlar mı acaba.
Şehir içi ağırlıklı kullanılan araçlarda her 5 bin km'de,Şehirdışı kullanılanlarda 10 binde bir.Özellikle araç yeni ise, kısa vadede hiç bir şey anlaşılmaz. Bu üründen kullanılmadığında dahi kısa vadede araçta kötü yönlü bir değişim olduğu görülmez taa ki yaşanmaya başlanacağı zamana kadar. Uzun vadede, aracın motor çalışma düzeninde herhangi bir bozulma olmadığı, hala fabrikadan yeni çıkmış kadar sağlıklı çalıştığı gözlemlenir.
tekin bey bende aracımın maf sensörü ve boğaz kelebeğini temizlemek istiyorum. her 10.000 de bir de maf temizliği önermişsiniz. aracım 45.000 km de lpg li herhangi bir sıkıntım yok yinede temizlemem ilerisi için faydalı olur mu? boğaz kelebeğini de 10.000 de bir mi temizlemek gerekir? bunun yanında temizlemede kullanılacak spreyler neler? teşekkürler.
Araç her nekadar LPG'li olsada MAF sensöründen hava geçmeye devam ediyor, sağlığını korumak için her 10 binde temizlenmesinde fayda var.Rölantide aşırı dalgalanma olmadığı sürece boğaz kelebeği temizliği yapmaya gerek yok.Kaliper, Boğaz kelebeği yada Karbüratör temizleyici denen spreylerden kullanabilirsiniz.
aşırı dalgalanma olarak devir aralığı verebilirmisiniz. hani örneğin +/- 300 olursa aşırı demektir gibi. birde map adı verilen sensörün temizleme aralığı varmıdır? sensör temizliği için kullanılacak malzeme nedir? teşekkürler.
... araba ilk çalıştığında biraz yüklenmezsem günün ilk saatleri çok atıl kalıyor. Biraz zorlayarak (abartmadan) ilk çalışmayı yaparsam, vitese takıp gaza basmadan park yerinden kolaylıkla çıkabiliyorken, önceden biraz zorlamasam illa ki gaz istiyor.