0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Facebooktaki hesaplarına baktim abi.arkadaş fotograf sayfasinda yayinlamis ta sonradan senin mesajin ile olay yardima gelmis.Abi bir baslasinlar ne olacak ne yapilacak hesap numarasi falan ortaya cikarsa ilgide artar.
Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Nasıl ve ne gerekli nakit mi erzak mı kıyafet mi onu da söylerseniz.
Özcan abi bir liste yapsak, mont, kazak, bere, eldiven gibi adetli.Tanıdığımız bir kaç tekstilciden toplu olarak fiyat ister kampanyaya katılmak isteyenler arasında pay edebiliriz.Örneğin bir çift eldiven piyasada 5 TL gibi bir rakam ise bunu toplu alımda 2 TL gibi bir rakama halledebiliriz.
Kadir, o şekilde de olur bir de evimizde, küçülen üzerimize olmayan,çocuklarımıza hediye gelip gerçekten giyilmemiş eşyalar da bulunuyor..Veya giyilmiş fakat yırtık vs olmayan eşyalarda, bere,mont,bot,ayakkabı gibi..Ben bu şekilde olunca belediyelerin koyduğu büyük yardım kutularının içine atıyorum,en azından biri nasiplensin,hayrını görsün..
Her şeyi bir tarafa bıraktım! 2 günlük harçlıklarımızı bile ortaya koysak 200 öğrencinin tüm ihtiyacı karşılanır!2 gün işe arabasız gitsek, koyacağın benzinin parasını hediye etsek,2 gün sigara içmesek en az 20 TL,2 gün dışarıda yemek yemesek en az 50 TL,Bu hafta sinemaya gitmesek de olur, 40 TL,Toplamda 50+40+20+30= 140 TL.Yeter ki isteyelim, yapılmayacak hiç bir şey yok. Bu tutardan da vazgeçtim. 50 TL koysak 100 kişi çıksak tüm ihtiyaç karşılanır.
Şu an bulunduğum konum küçük bi yer imkanlar sınırlı. Memlekette bulunsam sıkıntı olmazdı.Nakit olarak yardım yapabilirim kim işleri takip edecekse ona göre hesap/havale uyar bana. Tişört organizasyonu gibi bi el atalım arkadaşlar.
Ne demek abi her zaman yanındayım
bir arkadaşım eldiven imalatçısı toplu olarak fiyat alınabilir
Elimizden daha çok gelsede bir şeyler yapabilseksizlere bir hatıra yazacağım yıllar önce babamın durumu iyiyken çok kişiyede iyiliği vardırkısa keseceğim gel zaman git zaman iflas ettik bir yerde bir mekan açtık çalıştırıyoruzbu kişilerden biri babamın araya araya telefonunu bulmuş abi nerelere kayboldun parayı buldum sana çufalla göndercemdiye teklifte bulunuyordu babamda kabul etmedi Allaha şükür geçinip gidiyoruz demişdi oysa çok bozukdu işler yeni yeni toparlanıyorduDedim bu adama ne yaptın da sana bunu yapıyor babam adamın okuması için öğrencilik yıllarında para verirmiş, sonradanmimar olmuşdu unutmamış yapılan iyiliği sonradan öğrendikki beyin kanaması sonucu vefat etmiş çok üzülmüşdü babamDiyeceğim şey iyilikden zarar gelmez azıda çoğuda bir elimizden geleni az çok demeden her yerde her zaman yapalım , karşılığı biz istemesekde ummadığın bir yerden geri gelir.
işe gitmeden gozatarken okudum.adres ve liste bellimi? Katılmak isterim. vesile olanlara teşekkür ederiz.saygılar
Özcan abi listeye göre bir kaç üreticiden fiyat alalım. Hatta büyük firmaların da kapısını çalalım. Çorbada onlarında tuzu bulunsun.Bugün bir kaç yer arayacağım, bakalım ne fiyatlar verecekler. Ayakkabı ile ilgili uygun fiyata satan bir yer biliyorum ama kaliteleri tam olarak nedir bilemem, su alabilirler ama en azından koruma görevini yerine getirir diye düşünüyorum.Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2016, 09:26:23@Özcan Musaoğlu (4716) Çalıştığım bir kırtasiyecim var, kar amacı gütmeksizin maliyetine bazı şeyleri alabiliriz diye düşünüyorum.
Herkese selamlarKadir bunu hemen bugün sonuçlandırmamız lazım ona göre hareket etmeliyiz. Sanırım Cuma günü karne alacaklar güzel sürpriz olur onlar içinHesap/İban numarası isteyen arkadaşlara gerekli mesajı atacağım birazdan.
Dediklerin güzel ama şurada 3-5 kişiyiz sadece. İndirimli fiyatla bile maliyet yüksek olur diye düşünüyorum.
Okulumuzdaki öğrenci yaş aralığı 5-12 yaş (1'den 8. sınıfa kadar) öğrenci sayımız fazla sadece ilkokul 200 öğrenci. ama hepsine dağıtmak mümkün değil tabi, hepsi aynı okulda abi kardeş olduğu için öncelik ihtiyaç sahibi olandan (babası olmayan evde çalışanı olmayandan babası gurbette olana doğru bi sıralama), önce her aileden bir kişi olacak şekilde adil bi sıralama yaparız. Yani gönderdiğiniz tüm yardımlar kız erkek ve yaş aralığı olarak çocukların ihtiyacını görür fazla kalma yada artma olayı olmaz.. yardımlar genelde kışlık olursa daha makbule geçer.... Mont, Kazak,Pantolon,Eldiven,Bere,Bot,Atkı, Okul Çantası... Tekrar ediyorum sayı sıkıntısı yok sizin bütçeniz neye uygunsa 10,15 öğrenci vs gibi...[/color] Bu liste doğrultusunda herkes kendi bütçesini zora sokmayacak şekilde ne alabilirse onu göndereceğizİstanbul'dan alacak arkadaşlar alınan hediyeleri bir araya getirip tek koli yapıp Özkan öğretmenin söyleyeceği otobüs firmasına teslim ederek göndereceğiz. Anadolu yakasından arkadaşlar olursa onlarda aynı otobüse o tarafta ki duraktan teslim ederler.Diğer şehirlerde bulunan arkadaşlarda varsa aynı otobüs firmasına yoksa da PTT kargo ile yardım gönderiyoruz dediğinde çok uygun fiyata götürüyorlar.Ben özellikle fotoğrafta ortada bulunan kardeşimizin ihtiyaçlarını ve karma bir şeyler alacağım. Özkan öğretmeninde belirttiği gibi ne alınırsa sahibini bulacak. Bu nedenle kim imkanı doğrultusunda ne alabilirse onu alsın. Hediyenin azı çoğu olmaz biliyorsunuz.
Özkan bey ile görüştüm az önce. İlk öncelikli ihtiyaç bot ve mont. Sonra da diğerleri. Bir tane de olsa bot çok önemli dedi.İlk otobüs yarın Esenler otogarında saat 13'te kalkacak. Metro Turizm'de ki kaptan bilgi sahibi. Ücretsiz götürecek.İsminin açıklanmasını istemeyen bir arkadaşımız, kardeşim, tekstilci bir müşterim'de yardıma hazır. 2-3 saate gidip ödemeleri alıp alışverişe çıkacağız.Yarına yetişemeyen yardımlar olursa eğer onları da sonra ya otobüsle ücretsiz göndeririz ya da PTT kargo ile "yardım" ibaresi ile uygun fiyata gönderebiliriz.Kadir sen nasıl ulaştırabilirsin paketini?
Özcan bana adresi yazabilirsen, benim çevreme de yolladım, cevaplar gelir birazdan.. Adres isteyeceklerdir mutlaka çoğu PTT kargo veya normal kargo ile yollayacak.Ben de kargo ile yollayacağım..
Abi mesajlarına bakarmısın?
Baktım kadir'cim.. Sana cevap yazdım, gelmiş olması lazım..