Gönderen Konu: Lokal boya mi rutus mi?  (Okunma sayısı 4757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Lokal boya mi rutus mi?
« : Ocak 14, 2016, 19:49:11 »
Arkadaşlar meraba geçen gün otoparkta çıkarken arka tampona surtmusler 1 parmak kalınlığında boya kalkmış burayı lokal boya mi olur yoksa rutusla kurtarabilirmiim?bide rengi inci beyazı olduğu için boya yaptirsam falan renk tutmaz dediler kararsız kaldım bu konuda daa önce ben gibi yaşayan olduysa benle paylasabililir mi tskrler...

Toyota Club Türkiye

Lokal boya mi rutus mi?
« : Ocak 14, 2016, 19:49:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Lokal boya mi rutus mi?
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2016, 20:36:57 »
Arkadaşlar meraba geçen gün otoparkta çıkarken arka tampona surtmusler 1 parmak kalınlığında boya kalkmış burayı lokal boya mi olur yoksa rutusla kurtarabilirmiim?bide rengi inci beyazı olduğu için boya yaptirsam falan renk tutmaz dediler kararsız kaldım bu konuda daa önce ben gibi yaşayan olduysa benle paylasabililir mi tskrler...
Kaskonuz varsa mini onarımdan poliçenizi bozmadan gönükl rahatlığı ile yaptırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2016, 21:13:56 »

Tampon plastik parça , çürüme - pas yapmaz. Macun vs . gerekmez.
Lokal işine hiç girmeyin bence. Usta birinin yapacağı ufak rötuş iş görür. 1-2 ay sonra da sadece o bölgeye pasta-cila attırın.  Çok belirsiz olur. Lokal da vernik tutmadı vs. derken işi abartıyorlar. Sonra da o vernik atıyor. Parçayı komple boyatmış gibi yapıyorlar genelde.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2016, 21:16:41 »
Bende rutus yaptırmayı düşünüyorum aslinda fakat bu kez de bu inci beyazinin rutus boyası yok bildiğim kadarıyla bu konuda ne yapacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2016, 22:54:44 »
fotograf koysanız daha net cevaplar verılır
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2016, 23:19:18 »
Serviste inci beyazi hazır rutuş boyası var ben aldım kendim uyguladim kaputa,taş gelmişti renk çok tuttu sayılmaz ama en azından siyahlık gitti ve ise yarıyor yaninda cilasida,mevcutt içindeki kullanma klavuzuna göre uygulayın boya fiyatı da 25.tl
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 23450
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2016, 01:05:46 »
Takıntılı biri iseniz rütuş boya yapmanızı önermem. Çünkü her yanından geçtiğinizde orası gözünüze batacaktır renk tutmazsa, kendimden biliyorum. Zaten kaskonuz varsa mini onarımdan yaptırabilirsiniz. Hem cebinizden para çıkmaz hem de içiniz rahat eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2016, 01:23:53 »
Sanayide bir pet bardak  ya da kesilmiş bir pet şişe içine boya kodu ile bilgisayarda hazırlıyorlar.  En kaliteli ve pahalısı olan hangisiyse ondan hazırlatın. Orijinal boya olsun yani. Toros boyasından çakma olmasın. Yanınızda cam , temiz , kuru ve ağzı kapaklı bir şurup vb. şişesi de götürün. İşiniz bitince boyayı ona koyun. Ağzı kapalı en az 5-6 ay daha iş görür vaziyette kalır. Belki  daha da uzun süre. Benim boya bozulmadı mesela. Sonra sulu boya fırçası ile taş eziklerine nokta koyarsınız. Saklayacağınız cam şişenin içine çabuk donmasını sağlayan ilacı kattırmayın. İlacı pet bardakta kalanın içine koysunlar.

Bence takınıtılıysanız kesinlikle rötuş yaptırın. zira lokal boya tutmazsa daha tuhaf olur. Ama rötüs da boyanan alan az olduğu için renkteki ton farkı çok belirli olmaz. Lokal boya da kesinlikle dediklerinden çok alanı boyuyorlar ve devasa bir alana vernik atıyorlar. O vernik de ileri de başa bela oluyor.

Bir bardak boya 20 Tl civarında tutar. Kalanını da uzun süre kullanırsınız. Taş eziklerine vs. işe yarıyor. Benim epey önceden bir şişe katılmış boyam var. Bozulmadı da. Bel ki de 3-4 yıldır kullanıyorum.  Arada bir sanayiye götürürüm. Usta , bir şişe kapağı katar böler. İçine donmasını sağlayan ilecı katar. Taş eziklerini kapattırırım. Tanıdık olduğu için para almaz. Çoğu zaman ben de gitmeye utanıyorum.   
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2016, 14:38:41 »