Arkadaşlar gene bir sorunla karşınızdayım.

Selamlar.
Yaşadıgım yer köy ve hergün eve çıkmak için yaklaşık bir 100 metre dik yokuşu günde 2-3 defa çıkıp iniyorum.
Geçen gün tam o yokuştan çıkarken el freni lambası yanıp sönmeye başladı. İçimden olamaz dedim. Hidrolik yağı eksiliyor. Başka bir araçta görmüştüm. O yüzden şıp diye sorunu teşhis ettim veya ettiğimi zannediyorum.
Neyse eve varınca torpidoda hidrolik yagı vardı önceki sahibinden kalma. Torpidoya hidrolik yagı konulmasından açıkçası şüphelenmiştim acaba dedim...Dediğim gibide çıktı.
Ama bir 2 ay falan sorun yoktu. Demek adam ara ara takviye ediyordu.
Geçen gün ekledim. Işık söndü bu akşam (1 gün sonra) gene yandı başka bir yokuşta. Keza eve giderken de yandı o yokuşta. Sabah gene ekledim. Frenin hidrolik eksiltince biraz daha yumuşadığını söyleyebilirim. Ekleyince veya ben psikolojik olarak biraz sertleştiğini hissettim. Arabayı yerinden biraz uzaklaştırdım ama yerler hala ıslak ve karlı olduğu için damlama izini göremedim durduğu yerde damlattıysa.
Şimdi sorum şu: Bu eksiltme cok sık kullanmamakla beraber yokuş kalkış desteğini kullandım ona bağlı olabilir mi?
İkincisi: Ben bu yokuştan inerken frene ara ara mı basmalıyım yoksa inene kadarmı hafif frende inmeliyim?
Üçüncüsü: Bu eksiltme frenin boşalmasına neden olurmu acaba?
Son olarak ustalar bakarken gözden kaçırmasınlar diye nerelere bakılması gerekiyor.