0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Süleyman Karaboğa (34915) Islak ve nemli havalarda normal, hareket edince pası gider. Sıfır aldığım araçta da oluyordu. Jant kol açıklığı fazla olan araçlarda daha fazla olur.
Hareket edince dediğiniz nasıl anlayamadım? 1 aydır bu şekilde diskler, pası temizlemek için birşey yaptınız mı siz aracınızda?
Diskler malum Çelik malzemeden yapılıyor,Çelik üretiminde 2 ana madde kullanılıyor,Demir ve KromKrom oranı yeterli ve olması gereken düzeyde olduğunda, Toyota için iki olumlu sonuç ortaya çıkıyor;1- Az paslanma2- İstenen sürede ömür Yan sanayi disklerde kullanılan Krom oranı daha az olduğu için daha ucuz oluyorlar, daha çok paslanıyorlar, olması gereken sertliğe sahip olmadıkları için de ömürleri daha kısa oluyor.Bu sebeplerle orjinal ile yan sanayi ürünleri arasında fiyat farkları vardır.Aynı şey balatalar için de geçerlidir.Durum sadece ömür ile tartılmıyor, Toyota mühendisleri bu araç için şu özellikte disk, şu özellikte balata kullanılırsa fren mesafesi şu olur diye de çalışmalar yapmışlardır diye düşünüyorum.Yani orjinal parçalar kullanmadığımız sürece, bir çok konuda ilerki km'lerde sorunlar, maliyetler yaşanmaması kaçınılmaz olacaktır.10 binlerce km yapan bir çok parça yada sıvı için fiyat farklarını gözümüzde çok büyütüyoruz galiba..!?Not: Toyota motor yağında, balatada, diskte vs vs şu markayı kullanıyor demek, o markanın sanayide satılan parçasıyla aynı ürünün yetkili serviste satılanı aynı kalitedir anlamına gelmez.Aksi halde neden şimdiye kadar özel bir servis de ben açmadım?
Değişimden önce diskleri ölçerek mi diskleriniz incelmiş denildi ?
Süleyman bey, üyelerden uygun parça önerisi alıp sanayide değiştirmenin farklı bir yolu yok, zaten uygun parça alıp değişim yapmışsınız.Otomobil bakımında sadece 2 yol vardır;Tüm bakımını Yetkili serviste yapmak,yada Tüm bakımını uygun parçalarla sanayide yapmak. 1. seçenek için parça tavsiyesini kimse yapamaz ama aracınız fabrika çıkışı gibi kalır, hiç bir zaman otomobiliniz sizi üzmez.2. seçenek kısmen ucuzdur ama aracın specleri aynı olmaz, uzun vadede sorunlar ve riskler üzer.
Benim vurgulamak istediğim şeyde bu zaten, en basitinden bir motor yağı bir çok katkıdan meydana gelmektedir, orjinal denen ürün ile yan sanayi aynı marka ürün aynı şey olmaz. Yoksa Toyota garanti veremezdi.Katı yada Sıvı, Orjinal ürünlerin içindeki katkıların oranları açıklanmaz, meslek sırrıdır.
disklerinizdeki paslanma havadaki nem , yağmur vs etkenlerden kaynaklanmaktadır. orijinal olarak yetkili servisten alacağınız disklerde astarlama boyası vardır ve bu sebepten dolayı paslanmaz ve bu kötü görüntüyü vermez. sizin sanayiden almış olduğunuz diskler ise yağlı olarak gelir. üzerindeki mumlama veya yağ kaybolduğunda bu diskler paslanmaya mahkumdur. ben sanayiden alacam ama bu kötü görüntü olmasın derseniz balata spreyi ile disklerinizi güzelce yağdan arındırın ve metal astar boyası ile spreyle boyayın . paslanmalar ortadan kalkacaktır.
Temizlik amaçlı bunlardan hangisi uygun olur diskler için?https://shop.wurth.com.tr/genel-temizleme-sprey-500mlhttps://shop.wurth.com.tr/pas-cozucu-sprey-plus-300ml
Sürekli mi paslanıyor Süleyman Bey? Yağmur yaüınca filan olurda her zaman oluyor ise diskleri geri ver bence. Şurda balata spreyi kargo ücretsiz olarak daha ucuz.http://urun.n11.com/motor-temizleyici/wurth-fren-balata-genel-temizleme-spreyi-500-ml-P62045308Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2016, 20:16:58Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ocak 18, 2016, 20:06:09Aralık başında almıştım, yağmurlu birkaç gün içinde pas tuttu. Hiç temizlemedim.