0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim araçta da aynı sorun vardı, 2009 Auris D4D Düz vites..Özellikle 1-2 viteslerde ve rampa sararken çok zorlanıyordu gaz yemiyordu.. Arkadaşlarla konuyu tartıştık Ahmet Güve arkadaşım, EGR valfisorunu olabilir dedi.. İyi ki söktürmüşüm, içi komple kurum bağlamış, yaklaşık 2 saat civarı sök-temizle-tak sürdü fakat değdi..Kesin olmamakla beraber hiç yapılmadı ise, km'de 100000 civarında baktırmanızda fayda var derim..Ben yaptırdım rahatladım..
Merhaba arkadaşlar sizlere danışmak istediğim konu yokuşlarda çıkarken bir çukurda veyahut önümdeki aracın yavaşlamasıyla birlikde benim hızımı kesmem sonucunda çekişi kaybetmem bu bir sorunmudur yoksa bu araçlara özgü bir şeymidir bilemedim.. Hızını aldıkdan sonra sıkıntı yok bastıkca gidiyor ama ayağınızı gazdan çektiniz veya ani hızlanma ihtiyacı duydunuz birden bastınız ya sanki sizin gaza basışınızı 10 sn içinde algılıyor da sonradan tepki veriyor gibi hele hele yokuşlarda bir okadar berbat bir hal alıyor bu durum sorun aracımda mı yoksa Aurisler böylemi?? Auris kullanıcılarının yardımlarını bekliyorum..
Maf sensörünü temizleyin kendiniz yapabilirsiniz 2 vida ve soket döküyorsunuz denemekte fayda var
Olay nasıl biliyormusunuz 2000 devirin altında iken basıyorsun gaz pedalı dip ama tepki ufak ufak artarak geliyor ve birden patlıyor ve pedalın o anki konumuna göre artarak geliyor çok ilginç ya bu arabalkar böyle yada bir sorun var çözemedim..2000 devir ve üstünde bu sorun çok belli olmuyor bakalım bir usta ile görüşeceğim artık yapcak bişe yok dediğinize de bakıcam araştırıcam bakalım..
%80 Egr valfi çıkacak aynısı benim arabada oldu. Temizlettim şimdi rahatım. 1.viteste nerdeyse yokuş çıkamıyordum 2000devir üstünde hiç sorun yoktu..