Gönderen Konu: 2009 1.4 Auris Çekiş Sorunu  (Okunma sayısı 1947 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 108000
  • Model Yılı: '09
  • 10 kere teşekkür etti
2009 1.4 Auris Çekiş Sorunu
« : Ocak 12, 2016, 22:22:35 »
Merhaba arkadaşlar sizlere danışmak istediğim konu yokuşlarda çıkarken bir çukurda veyahut önümdeki aracın yavaşlamasıyla birlikde benim hızımı kesmem sonucunda çekişi kaybetmem bu bir sorunmudur yoksa bu araçlara özgü bir şeymidir bilemedim.. Hızını aldıkdan sonra sıkıntı yok bastıkca gidiyor ama ayağınızı gazdan çektiniz veya ani hızlanma ihtiyacı duydunuz birden bastınız ya sanki sizin gaza basışınızı 10 sn içinde algılıyor da sonradan tepki veriyor gibi hele hele yokuşlarda bir okadar berbat bir hal alıyor bu durum sorun aracımda mı yoksa Aurisler böylemi?? Auris kullanıcılarının yardımlarını bekliyorum..

Toyota Club Türkiye

2009 1.4 Auris Çekiş Sorunu
« : Ocak 12, 2016, 22:22:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 1.4 Auris Çekiş Sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2016, 10:13:47 »
Rampada hız ve devir düşünce çekiş kaybı normal, manuelde vites küçülterek hızlanmanız gerekir. Bu her araç için geçerli.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2016, 10:49:06 »
Benim araçta da aynı sorun vardı, 2009 Auris D4D Düz vites..
Özellikle 1-2 viteslerde ve rampa sararken çok zorlanıyordu gaz yemiyordu.. Arkadaşlarla konuyu tartıştık Ahmet Güve arkadaşım, EGR valfi
sorunu olabilir dedi.. İyi ki söktürmüşüm, içi komple kurum bağlamış, yaklaşık 2 saat civarı sök-temizle-tak sürdü fakat değdi..
Kesin olmamakla beraber hiç yapılmadı ise, km'de 100000 civarında  baktırmanızda fayda var derim..
Ben yaptırdım rahatladım..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2016, 13:36:05 »
Benim araçta da aynı sorun vardı, 2009 Auris D4D Düz vites..
Özellikle 1-2 viteslerde ve rampa sararken çok zorlanıyordu gaz yemiyordu.. Arkadaşlarla konuyu tartıştık Ahmet Güve arkadaşım, EGR valfi
sorunu olabilir dedi.. İyi ki söktürmüşüm, içi komple kurum bağlamış, yaklaşık 2 saat civarı sök-temizle-tak sürdü fakat değdi..
Kesin olmamakla beraber hiç yapılmadı ise, km'de 100000 civarında  baktırmanızda fayda var derim..
Ben yaptırdım rahatladım..

110.000 bakımında konuyu usa ile görüşücem bakalım ne olacak dediğinizi de dikkate alıcam inş çözümü vardır.. Diğer kullandığım dizeller de bu olayı yaşamıyordum çünkü..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2016, 17:47:17 »
Merhaba arkadaşlar sizlere danışmak istediğim konu yokuşlarda çıkarken bir çukurda veyahut önümdeki aracın yavaşlamasıyla birlikde benim hızımı kesmem sonucunda çekişi kaybetmem bu bir sorunmudur yoksa bu araçlara özgü bir şeymidir bilemedim.. Hızını aldıkdan sonra sıkıntı yok bastıkca gidiyor ama ayağınızı gazdan çektiniz veya ani hızlanma ihtiyacı duydunuz birden bastınız ya sanki sizin gaza basışınızı 10 sn içinde algılıyor da sonradan tepki veriyor gibi hele hele yokuşlarda bir okadar berbat bir hal alıyor bu durum sorun aracımda mı yoksa Aurisler böylemi?? Auris kullanıcılarının yardımlarını bekliyorum..
Maf sensörünü temizleyin kendiniz yapabilirsiniz 2 vida ve soket döküyorsunuz denemekte fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2016, 23:49:35 »
Maf sensörünü temizleyin kendiniz yapabilirsiniz 2 vida ve soket döküyorsunuz denemekte fayda var

Olay nasıl biliyormusunuz 2000 devirin altında iken basıyorsun gaz pedalı dip ama tepki ufak ufak artarak geliyor ve birden patlıyor ve pedalın o anki konumuna göre artarak geliyor çok ilginç ya bu arabalkar böyle yada bir sorun var çözemedim..2000 devir ve üstünde bu sorun çok belli olmuyor bakalım bir usta ile görüşeceğim artık yapcak bişe yok dediğinize de bakıcam araştırıcam bakalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2016, 08:47:14 »

Olay nasıl biliyormusunuz 2000 devirin altında iken basıyorsun gaz pedalı dip ama tepki ufak ufak artarak geliyor ve birden patlıyor ve pedalın o anki konumuna göre artarak geliyor çok ilginç ya bu arabalkar böyle yada bir sorun var çözemedim..2000 devir ve üstünde bu sorun çok belli olmuyor bakalım bir usta ile görüşeceğim artık yapcak bişe yok dediğinize de bakıcam araştırıcam bakalım..

%80 Egr valfi çıkacak aynısı benim arabada oldu. Temizlettim şimdi rahatım. 1.viteste nerdeyse yokuş çıkamıyordum 2000devir üstünde hiç sorun yoktu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2016, 14:22:58 »
%80 Egr valfi çıkacak aynısı benim arabada oldu. Temizlettim şimdi rahatım. 1.viteste nerdeyse yokuş çıkamıyordum 2000devir üstünde hiç sorun yoktu..

Şu maf sensörü de ECU (elektronik kontrol ünitesine) ne kadar yakıt göndermesini felan ayarlayan bir parça olduğun dan dolayı ilk etap da kolay olduğu için onu temizleyip duruma bakacağım eğer değişme olmaz ise sizin dediğinizi de yapacağım bakalım çünkü bu durum çok komik normal değil bu  durum kasa ağır felan dedi eski sahibi ama ağırlıkla felan alakalı bir durum değil araç 2000 devirin üstünde köpek gibi gidiyor virajlara felan gazla giriyorum banamısın demiyor tek sıkıntı gaz kesme kestin mi tekrar toparlarken bu sorunu yapıyor işte..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2016, 11:47:13 »
Maf sensörü temizledim fakat bir değişiklik olmadı götürüp bilgisayara bağlatmam lazım..  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2016, 11:59:03 »
EGR çıkacak :)  Gör bak..
Hayırlısı olsun, gelişmeleri paylaşırsan seviniriz..