Gönderen Konu: Arkadaşlar yardım edermisiniz  (Okunma sayısı 1803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '15
  • 62 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar yardım edermisiniz
« : Ocak 12, 2016, 11:45:40 »
Merhabalar arkadaşlar 1 haftalık aracıma nazarım değdi otoparkta sürtmüşler sanırım bu çizikler için ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz 1000 km için servise gittiğimde serviste yaptırırsam hasar kaydı diye işlem yapılır mı rutüş mü yaptırmalıyım ?

Toyota Club Türkiye

Arkadaşlar yardım edermisiniz
« : Ocak 12, 2016, 11:45:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar yardım edermisiniz
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2016, 11:47:43 »
Geçmiş olsun, yetkili servise söyleyin genelde bedelsiz rötuş atıyorlar tamponlarda oluyor bunlar sorun değil. Hasar kaydı ile ilgisi yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2016, 12:26:19 »
Geçmiş olsun var böyle kanı bozuk adiler. Sürtüp Kaçarlar Ağustos şoförleri. Resimlerden pek bi şey anlaşılmıyor ama.galiba tampon bölgesi servise bakim için gittiğinizde söylersiniz ücretsiz rötuş yaparlar. Hasar kaydı falan da olmaz sıkmayın canınızı oluyo böyle.  Sağlık olsun.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2016, 12:30:12 »
Aslında çok küçük bir çizik fazla belli bile olmuyor serviste yapıldığı zaman plakaya hasar kaydı olarak işleneceği söylendi o yüzden sormak istedim teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2016, 12:35:05 »
Aynısı benim tamponda da oldu. Bende 5 tl ye sanayiden rütuş boyası alıp kendim rütuş yaptım.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2016, 13:15:21 »
Geçmiş olsun, malesef oluyor.Ama serviste yaptırırsanız hasar kaydı olur, araba yeni yazık olur.Şunu bilmenizi isterim tamponun hiç bir önemi yoktur. Dışardaki arabalara bakın çoğunun tamponu vuruk çiziktir. Tabiri caizse tampon arabayı korumak içindir. Satarken de kimse size arabanın tamponu boyalı mı diye sormaz.Benim bir önceki arabamda  bir damla boya yoktu ama tamponlarındaki vurukları çizikleri sırf  zevkine boyatmıştım. Ama kafanıza çok takılıyorsa sanayide bir araştırma yapın çizik olan yerleri lokal boyatın hiç bir şey belli olmaz içiniz rahat olsun. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2016, 13:21:24 »
Sanayi değilde oto kuaför gibi bir tanıdığım var o kadar takıntılı biri değilim orada sadece rutüş işlemi yaptırmayı düşünüyorum biliyorum belli olucak boya gibi olmayacak ama en azından bu kadar belli olmaz diye düşünüyorum teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2016, 15:23:42 »
Aslında çok küçük bir çizik fazla belli bile olmuyor serviste yapıldığı zaman plakaya hasar kaydı olarak işleneceği söylendi o yüzden sormak istedim teşekkür ederim
Kaskonuz varmı?varsa mini onarımdan ücretsiz ve poliçenize dukunmadan yaptırabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2016, 15:27:31 »
Kaskom var 1 hafta önce bayii çıkışı yaptırdım ne yapacağımı bilemedim iyice kafam karıştı  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2016, 19:10:09 »
Kaskom var 1 hafta önce bayii çıkışı yaptırdım ne yapacağımı bilemedim iyice kafam karıştı  :huh:
Hangi kasko bilmiyorum ama poliçenizde mini onarım varsa herhangi bir autoking e gidin randevunuzu alıp gönül rahatlığı ile yaptırın .
Bu sürtmeler için poliçenizi bozdurmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 23, 2016, 19:25:50 »
Bence de ufak bir rötüş isteyiniz servisinizden. Eğer Oto Kinge giderseniz tam parça boyanma ihtimali var, bu gereksiz olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 23, 2016, 20:18:58 »
Geçmiş olsun.
Tampon plastik aksamdır, paslanmaz. Bu sebeple acelesi yok.
Hususi bu iş için servise giderseniz, para almak için işlem kaydı açarlar.

Ama başka bir iş için gittiğinizde, iş emrine yazdırmayın, aracı teslim ederek sözlü olarak, bölge göstermeden genelleme bir şekilde  "Bir iki çizik, taş eziği var. Rötuş atar mısınız?"  derseniz hallederler. Para falan vermeden halledersiniz. Para vermediğiniz için kayıt olmaz. Çok aklınıza takılırsa , sorun kayıt açmasınlar.

Onlara ekstradan , önce para kazandıracak bir iki iş sorun. Örnek jant fiyatı alın, olmadı bagaj havuzu, boya koruma, cam filmi gibi ıvır zıvır şeylerin fiyatını alın. Sanki alacakmış gibi. Sonra da önümüzdeki aya, eşime danışayım, bir düşünelim  ya da kart kesilince gibi sebeplerle alma işini erteleyin. Oradan para kazanacakları umuduyla sizin işinizi bedava yapalar.

Aman kesinlikle Autoking'e falan bulaşmayın. Hasar kaydı o zaman açılır işte. Ve sizi pişman ederler. Ben Kayseri Autoking şubesine gittim. Adamlar çizik için araca baktı. 15 gün sonra falan gelirim diye konuştuk.Bana hemen iş yaptırmadan, imza attırmaya kalktılar. Bende çıktım. İlkelerini ve çalışma şekillerini bağenmedim.

Arkadaşımın Hyundai Accent 1.3 GLS  gri renkli arabasını da Çorum şubesinde 2009 yılında 2 parçasını boyamışlardı. Renk farkı çok fazlaydı. İşi hiç anlamayan biri bile boyandığını anlayabilirdi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2016, 15:33:18 »
Teşekkür ederim yusuf bey aracım 950 km oldu 50 km sonra 1000 bakımı için servise gidicem gittiğimde söyleyeceğim bakalım ne olacak kayıt açarlarsa kesinlikle yaptırmayacağım.Frenlerimden çok az ses gelmeye başladı bunlarda normalmidir acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2016, 15:53:15 »
Teşekkür ederim yusuf bey aracım 950 km oldu 50 km sonra 1000 bakımı için servise gidicem gittiğimde söyleyeceğim bakalım ne olacak kayıt açarlarsa kesinlikle yaptırmayacağım.Frenlerimden çok az ses gelmeye başladı bunlarda normalmidir acaba ?

Benim araçta da vardı kayıt falan açmadan rötuşlamışlardı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2016, 19:49:57 »
Adil bey gcmis olsun servisde hasar kaydi gorurse aracaniz bunu ilerki zamanda aracinizi satmak isterseniz aliciya derdinizi anlatamazsiniz ve bukadar kucuk cizikden rutus yaparak kurtulabilirsiniz yada usta bi boyaciya veripde halledebilirsiniz.
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.