0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1500-2000 devirde dip gaz yapınca gelen homurtu normal Mehmet abi. Her araçta öyle. Amortisör terlemesi demek gitmiş demek geçmiş olsun. Yolda bırakmaz ama yaylanma yapar yolda. Çift olarak değiştirilmeli fakat binmeyi planlıyorsan o km yi düşünerekten 4 amortisörün de değişmesi iyi olacaktır.
V kayış gergi amortisörü bir tane değil mi Mutlu.?Yukarıdaki ekteki parça.
abi istersen sen aracını değiştir baya masraf açıyo sana tebrik ediyorum çok sabırlısın
Mehmet bey V kayışını elinizle boşluğunu kontrol edin çok esneme varsa gerdirici arızalı olabilir pahalı bir parça. https://www.aloparca.com/yedek-parca/INA/534001610/29631
Eğer amortisör mevcutsa sökülmeden anlaşılmaz. Onun kontrolü yapılırken gergi ve kayışın kontrolüde edilmiş olur.
mehmet hocam v kayışı gergisi arizali ise yokuş yukari zorladigiznida viyakliyor kayış siyirma sesi geliyor.Vkayisinizin sertliğini o sekilde anlayamazsiniz.Üzerinde catlak var ise kayış 70 bin km veya 5 yil olmuş ise değişim yapin
Mehmet abi benim aracının da arizalanmisti geri amartisoru serviste değişmiştim. Fiyatı 450 tl o da sadece parçanın fiyati. Değiştireli 3 buçuk ay oldu.
Değişmesi gerektiğini nasıl anlamıştın Okan,ne oluyu mesela?
merhaba. aracınızdaki homurtu sesi muhtemelen V kayışı gergi kasnağının amortisöründen gelmektedir. gergi kasnağı amortisörü alüminyum parça üzerinde avare rulman ve gergi amortisörü beraber satılmaktadır. yanlış hatırlamıyorsam 150 tl civarındadır. sizi yolda bırakmaz fakat yüklü durumda yada rampalarda zorlamada kayış kaçırma sıyırma yapabilir. buda kayışın kopması demektir. kayışı elinizle kontrol edemezsiniz. esneme yapmaz. üzerinde çatlak var ise zaten değişiniz. 35 tl. aracınız otomatik ise fren ve gaz yaparak sesi duyabilirsiniz veya araç soğukken ilk çalıştırmada frene basarak D konumuna alarakta test edebilirsiniz.