Gönderen Konu: İnternet Vergi Dairesi Araç Bilgilerinde Yanlışlık Var  (Okunma sayısı 4604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar,

30.12.2015 de satışını aldığım aracın vergisini ödemek için İnternet Vergi Dairesi sitesinde sorgulama yaptığımda kişisel bilgilerim doğru fakat Corolla 1.4 D-4D SOL diye bildiğim aracım TİP kısmında; COROLLA 1.4 TERRA HB olarak görünmekte.

Noterde yazarken mi farklı yazdılar?
Ruhsatta neden bu konu hakkında bilgi yok?
Şase numarasından aracın tam olarak ne olduğunu sorgulatacağım bir yer var mıdır?
Bu bilgilerin farklı olması ileriye dönük bir yanlışlık ve sorun teşkil eder mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
İnternet Vergi Dairesi Araç Bilgilerinde Yanlışlık Var
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2016, 11:37:16 »
trafik tescil belgesi d3 bölümünde ticari adı yazar, burda modelini yazar, buraya bakın.bende "S/D 1.4 D-4D COMFORT MMT" yazıyor.
sizinde tescilde doğru ise vergi dairesi kaydını ruhsatla değiştirebilirsiniz sanırım.
vergi dairesi kaydı noter satış belgesine yanlış model yazıldıysa ordan alınmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: İnternet Vergi Dairesi Araç Bilgilerinde Yanlışlık Var
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2016, 11:43:56 »
Arkadaşlar,

30.12.2015 de satışını aldığım aracın vergisini ödemek için İnternet Vergi Dairesi sitesinde sorgulama yaptığımda kişisel bilgilerim doğru fakat Corolla 1.4 D-4D SOL diye bildiğim aracım TİP kısmında; COROLLA 1.4 TERRA HB olarak görünmekte.

Şase numarasından aracın tam olarak ne olduğunu sorgulatacağım bir yer var mıdır?
Bu bilgilerin farklı olması ileriye dönük bir yanlışlık ve sorun teşkil eder mi?
trafik tescile gidin ruhsatta yazan bilgileri kontrol ettirin, sistemde ki bilgiler dogruysa ruhsatta değişikliğe gerek yok ...sistem de ki bilgiler le ruhsatta ki ni karşılıyor ise yanlıs girilen bilgileri sistemden düzeltsinler ruhsatı degişmenize gerek yok .....bu hali ile yaşayacağınız sıkıntı tüv türk muayne istasyonlarıdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2016, 13:09:58 »
Arkadaşlar,

Vergi dairesindeki model ile ilgili ayrıntılı bilgiler doğru vergi diliminde olduğu sürece sorun teşkil etmez. Önemli olan trafik tescildeki bilgiler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2016, 13:45:02 »
Satışını yeni aldım.
Henüz yeni ruhsat gelmedi.
Eski ruhsat üzerinde TİP kısmında Corolla 1.4 yazıyor.
Korkum o ki, yeni ruhsatta TİP kısmında Terra yazacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2016, 14:57:17 »
ekteki trafik belgesi satışta değişmiyor (muayene sayfası olan)  tescil belgesi değişiyor.bu belge elinizde olması lazım.bunda mı sadece corolla 1.4 yazıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2016, 15:31:06 »
Başıma bu temmuzda ramazan bayramından hemen önce gelen bir meseleyi anlatayım, ruhsatı değiştirmek isterseniz size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
1.4 D4D corollamı aldım tescil belgesine baktığımda herhangi bir sorun yok gibiydi. Aldım emniyete gittim ruhsatımı alayım diye, plaka da değiştireceğim için fazla vakit kaybetmeden gideyim dedim bir baktım adam ruhsatın notere verilmeyen yapraklarını cebinde götürmüş aradım 30 km yol gittim adam aldım geri 30 km geldim ilçe emniyete. Eski plakamı verdim yeni plakayı seçtik daha önce başka konularda bahsetmiştim plakayı seçerken bin bir türlü takla attırdı bana memur. Sonunda ruhsatı aldım elime. Temmuz vergisini yatırayım diyorum bir giriyorum plakayı falan internet vergi dairesine 105 lira çıkıyor üstüne bir de eski dönemlere ait borç çıkıyor. Notere gittim borçlu arabayı nasıl satarsın diyorum adam ben öyle bir şey görmedim diyor falan vergi dairesine gittim aracın silindir hacmi 1264 yazıyor. Vergi dairesindeki adam diyor ki bu araç ilk kayıttan sonra bir yerde değişmiş o günden beri 1264 olarak vergi ödemiş ama senin araba 1.4 olduğu için 1300 lü bir rakam olması gerekir bu hatayı düzeltiyorum ben dedi 1364 yaptı sisteminde fabrika verileri gözüküyormuş arabanın. Vergi kısmını çözdük normal 205 lira gibi bir vergisi çıkmıştı ödedim şimdi 217 olmuş 2009 model. Ruhsatta hala 1264 yazdığı için sorun olur dediler muayenede olmazmış araştırdım ama TÜV olsun emniyet olsun geri satarken sıkıntı olabilir falan dedi ben de gittim emniyete değiştirin bunu dedim para istedi. Önce aracın ilk alındığı yere mail attılar emniyet sisteminden onlar düzelt demezse de yapamam para da versen falan diyor. Bir de diyor ki orda 1364 yazmadığını görünce senin anlaman lazımdı sen suçlusun diyor. Ben aldığım arabanın silindir hacminin doğru yazıldığını kontrol etmem gerektiğini de orda öğrenmiş oldum. İnternetten araştırdım kazıyıp bile yapan emniyet personeli varmış siz niye yapmıyorsunuz dedim yok yeni yaprak lazım falan dediler bir hafta araştırdım en son bir forumda emniyetin iç yazışması gibi bir belge elime geçti belgede öz olarak iç işleri bakanlığı emniyet genel müdürlüğüne diyor ki " Ruhsat bilgilerinde hatadan dolayı değişikliklerde para alındığını öğrendik, eğer bu hata personel veya sistem kaynaklı ise vatandaştan para alınmaması gerekmektedir." Gittim memura ben anlamam diyor gittim amire biraz kem küm etti sonra verdi komsere yap işlemi dedi memurlar bana surat asa asa işimi 1 saat sonra hallettiler. Çıkarken hepsi bana tip tip baktı falan ama sonunda hallolmuş oldu ama toplamda 2-3 haftama mal oldu gideceğim tatile geciktim ramazan bana zehir oldu vs. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama umarım yardımcı olur.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2016, 08:48:11 »
ekteki trafik belgesi satışta değişmiyor (muayene sayfası olan)  tescil belgesi değişiyor.bu belge elinizde olması lazım.bunda mı sadece corolla 1.4 yazıyor

Evet o belgede Corolla 1.4 yazıyor sadece.

Dün Trafik şubeye gidip durumu izah ettim. Klasik zihniyet "ver gardaşım terra merra, sol mol değil, sisteme ne girilmişse onu basar sistem" dedi. aldı ruhsatı verdi.
Sol yazmasada, en azından vergi dairesi sitesinde görünün Terra da yazmıyor. : )

Yasir kardeşim, büyük geçmiş olsun. Kapalı bürokraside imtihan vermişsiniz. Allah kimseye yaşatmasın. : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2016, 14:50:43 »

Yasir kardeşim, büyük geçmiş olsun. Kapalı bürokraside imtihan vermişsiniz. Allah kimseye yaşatmasın. : )
Amin abi, çok teşekkür ederim. Bürokrasi ne yazık ki böyle işliyor ülkemde ve bir çok dünya ülkesinde. Size de geçmiş olsun umarım gelecekte de başınız ağrımaz bu konuda hiç  :)
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2016, 15:11:03 »
Konu ile çok alakalı değil ama benimde başımdan geçen olay; Bir önceki aracım peugeot bipper idi. Aracı sıfır almıştım o zaman araç 5 kişilik diye yazılmış ruhsata, bir sene sonra muayenede ağır kusurlu diye kaldı araç. Bu araçlar 4 kişilik ruhsatta 5 kişilik yazıyor, ruhsatı değiştir gel dediler, gittim paşa paşa ruhsatı değiştirdim. Yanlış olmasın (geçmiş gün) 75tl miydi neydi ruhsata para verdim. Sanki 5 kişiliği ben yazmışım gibi.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2016, 10:49:17 »
En garantilisi bağlı bulunduğu trafik tescil şube müdürlüğünden bilgi almak .Örneğin benim ruhsattada şase numarası IND ile başlıyordu ama aslı 1ND olması lazımmış gittim tescilden aracın faturası ile düzeltme işlemi yaptılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2016, 21:57:30 »
Benim eski aracım Corolla Sol Sedan Manuel olmasına rağmen internet vergi dairesinde HB Otomatik olarak görünüyordu. Fakat ruhsatta ve trafikte bir sıkıntı yoktu. Görevli memura sorduğumda önemli olanın ruhsat ve tescil bilgileri olduğunu, diğerlerine itibar etmememi söylemişti. Yıllarca öyle kullandım ve geçenlerde sattım. Hiçbir sıkıntı olmadı.

Ruhsat doğruysa sıkıntı olmaz.
2013 Auris Premium Multidrive S