Gönderen Konu: tavan karbon kaplama  (Okunma sayısı 2711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '10
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
tavan karbon kaplama
« : Ocak 11, 2016, 02:28:04 »
arkadaşlar aracımın tavanını siyah yada penbe carbon ile kaplatmayı düşünüyorum acaba muayeneden geçermi yada cezası varmı konu hakkında kesin bilgisi olanlar yorum yapabilirmiacaba  :saygi:

Toyota Club Türkiye

tavan karbon kaplama
« : Ocak 11, 2016, 02:28:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: tavan karbon kaplama
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2016, 03:05:24 »
Ruhsata çift renk olarak işletirseniz sıkıntı olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2016, 03:21:18 »
illa ruhsata işletmemiz gerekiyor mu peki işletmezsek cezası olurmu yada muayeneden geçer mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2016, 08:26:12 »
Daha önce 2006 megane2 aracıma dediğiniz uygulamayı yaptım.Camlarında da 3 numara film vardı.Muayeneden geçti ama hafif kusurlar içerisinde film ve tavan folyosu da yazıldı.Defalarca çevirmeye denk geldim.Ama kimse tavanda siyah folyo var diye ceza yazmadı.
Ancak şunu çok iyi biliyorum.Aracın renginde değişikliğe neden olan bir uygulama.Bunun içinde yasal olarak ruhsata işlenmeli.Eğer aksi bir trafikçiye denk gelirsen ve adam illa ki ceza kesmek istiyorsa,tavan folyosunu bahane gösterip cezayı yazabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2016, 09:21:09 »
Sadece tavanda sorun olacağını sanmam ama belli orandaki renk değişikliklerinin ruhsata işletilmesi gerekir. Daha sonra sökme durumu da göz önünde bulundurulmalı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
tavan karbon kaplama
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2016, 20:04:19 »
illa ruhsata işletmemiz gerekiyor mu peki işletmezsek cezası olurmu yada muayeneden geçer mi
Trafik bağlar aracınızı işletmezseniz. Ayrıca boyaya zarar verebilir tavsiye etmem ben açıkçası. %20 den fazla olan renk değişikliği ruhsata işlenmeli, internette forumlarda çok var arabası bağlanan. Hatta cam tavanlar yaygın değilken bu araba niye ruhsatta çift renk değil denilip bağlamaya kalkan bile olmuş. Burası Türkiye ve malesef ceza kesmeyi seven trafikçiler az da olsa var bir denk gelmeye bakar. C180ler fazla trafikte yokken oto kiralama şirketinde çalışan bir arkadaşıma sürekli sis farı cezası yazıyorlardı trafikçiler, çocuk arabayı yıkamaya götürürken bir gün dayanamayıp inmiş geç abi kapatabilirsen araba senin olsun razıyım istediğin cezayı yaz demiş adam binip bakmış bulamayınca düğmeyi saklamışsınız demiş sen düşün artık folyoya mı yazmayacak yazmak isteyen trafikçi en temizi işlet ruhsata kafan rahat olsun. Cam filmi işletilebilse hemen işletcem o kadar muayenesiz sigortasız gezen araç dururken herşeyimiz tam ama tedirgin geziyoruz böyle bir uygulama olamaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2016, 20:57:25 »
ben o yüzdelik kısını %30 die biliyorum ve bnm aracında tavan küçük zaten %30 u yoktur heralde :-)