Gönderen Konu: Sente Ayarı  (Okunma sayısı 8845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1,6 wwti TERRA SPECİAL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 235000
  • Model Yılı: '02
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sente Ayarı
« : Ocak 10, 2016, 23:49:55 »
merhaba  arkadaşlar

1,3 terra special kullanıcısıyım. Aracım yaklaşık 65-70 bin km'dir bende.Şuan 226 binlerde. Lpg yi ben taktırdım. Aracım lpg ye geçişte gaza basmadığımda bazen stop ediyordu, bende 2'ye alıp çalıştırıyordum. Aracım 4bin devire geldiğinde sanki motoru biri tutuyormuş gibi oldu, boşta denedim aynı şeyi 4,2 deviri geçmedi. Ustama götürdüm triger sente atmış dedi ve trigeri sökerek ayarı yaptı bujileride değiştirdi. Aracı denedim bu sefer 5 bin devirde aynı şeyi yaptı fakat diğerinden biraz daha farklı oldu. Usta sübapların birinin tam kapanmadığını üst motoru sökerek sübap ayarı yapılması gerektiğini söyledi. Açıkcası pek güvenemedim ilçedeyim, deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Sorunum tam olarak nedir. Çözümü için üst motoru söktürmelimiyim. Şimdiden teşekkürler.
Korkmayın! Trafik kurallarına uyarak hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Toyota Club Türkiye

Sente Ayarı
« : Ocak 10, 2016, 23:49:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Ynt: Sente Ayarı
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2016, 23:36:08 »
merhaba  arkadaşlar

1,3 terra special kullanıcısıyım. Aracım yaklaşık 65-70 bin km'dir bende.Şuan 226 binlerde. Lpg yi ben taktırdım. Aracım lpg ye geçişte gaza basmadığımda bazen stop ediyordu, bende 2'ye alıp çalıştırıyordum. Aracım 4bin devire geldiğinde sanki motoru biri tutuyormuş gibi oldu, boşta denedim aynı şeyi 4,2 deviri geçmedi. Ustama götürdüm triger sente atmış dedi ve trigeri sökerek ayarı yaptı bujileride değiştirdi. Aracı denedim bu sefer 5 bin devirde aynı şeyi yaptı fakat diğerinden biraz daha farklı oldu. Usta sübapların birinin tam kapanmadığını üst motoru sökerek sübap ayarı yapılması gerektiğini söyledi. Açıkcası pek güvenemedim ilçedeyim, deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Sorunum tam olarak nedir. Çözümü için üst motoru söktürmelimiyim. Şimdiden teşekkürler.

Düzgün usta şart Melih kardeşim.Sağını solunu açmak için yer arayan ustadan uzaklaş bence.Subapların tam kapanmadığını nasıl anladı.Kompresyon

testinin yapılmadığı da belli.Çorum a geçeblirsen özel+ yetkili servis imkanın olur.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2016, 00:00:16 »
Usta resmen üfürmüş:-)subab ayarını nerden anladın mübarek. Subabın boşluğu olsa görünmeyecek olay mı? Arabanın benzin performansı nasıl?
Subab sorunları benzinde de gösterir kendini.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2016, 00:25:30 »
Motorda tekleme var mı? Eğer supaplardan biri tam kapanmıyorsa o silindirin teklemesi lazım. Ayrıca Usta üst motoru sökeyim derken zan ederim silindir kapağından bahsediyor.Onu söküp duruma bakacak.Zaten topladıktan sonra supap ayarı yapmadan toplayamaz.

Yok usta ayar için silindir kapağını açmak gerek diyorsa sallıyor demek.

Birde başlıkta kullandığınız sente ayarı başka bir şeyi ifade eder. Eğer kastınız Supap ayarı ise başlık yanlış olmuş.Bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1,6 wwti TERRA SPECİAL
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 235000
  • Model Yılı: '02
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2016, 22:27:50 »
araç lpg benzin farketmiyor ikisinde de aynı kasıntıyı yapıyor ve 5 bin deviri geçmiyor, fakat çekişte herhangi bir problem yok, teklemede yok, 5 bin devire kadar sıkıntısız çıkıyor.Yarıyılda Sivasa geçeceğim orda baktırırım artık. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Korkmayın! Trafik kurallarına uyarak hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2016, 22:57:13 »
Subab ayarının performası törpüler. Ben 120yi geçemiyordum arabayla. Araba aşırı yakıyordu. Sizin yakıt olayı nasıl? Şehirdışı 27 krs.şehiriçi 45 krş yakıyordu(lpg değerleri) bu değerler varsa kesinlikle subab ayarıdır. Subab ayarı 150-200tl tutarında yaparlar. Yüksek ücretler ödemeyin.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2016, 01:44:33 »
hayır da 1.3 terra resimdeki araçsa, onlarda subap ayarı olmaz diye biliyorum. eski araçlarda olur. bunlarınki kendinden ayarlı. kendi ayarlamaktadır. bakılırsa kompresyon basıncına bakılır.