Gönderen Konu: Debriyaj seti değişimi  (Okunma sayısı 4373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bilgi güçtür
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 63 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Debriyaj seti değişimi
« : Ocak 09, 2016, 16:23:51 »
Selamlar..Aısın orijinal debriyaj setinin servisteki fiyatı 830 kisur.Bu seti yani serviste satılansetin aynısını nereden alabiliriz Aısın kendi sitesinden perakende satış yapıyor mu,Bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Debriyaj seti değişimi
« : Ocak 09, 2016, 16:23:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj seti değişimi
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2016, 16:50:52 »
Selamlar..Aısın orijinal debriyaj setinin servisteki fiyatı 830 kisur.Bu seti yani serviste satılansetin aynısını nereden alabiliriz Aısın kendi sitesinden perakende satış yapıyor mu,Bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler...
Aksarayda bugün sordum beşyüz küsür triptonik -dörtyüz küsürde düz baskı balata seti istersen adres veririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2016, 18:04:55 »
Forumda ufuk sönmez beyden alabilirsiniz
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2016, 19:18:01 »
Adres belli. Ufuk Sönmez.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '98
  • 9 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2016, 20:33:55 »
Aısın orijinal set piyasada var ben aldım 300 TL
flying white legend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2016, 21:28:38 »
Aısın orijinal set piyasada var ben aldım 300 TL

Mustafa Bey, E12 için mi yoksa sizin profildeki aracınız için mi aldınız?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2016, 22:32:23 »
Benim aracım AE 101 kasa 98 model efsane Corolla Aısın markanın emitasyonu yok evet kendi aracım için 300 TL ye aldım ve kendim takacağım yani piyasada belli parçaların orjinalini bulmak mümkün ben araştırdım buldum zaten Toyota markasının belli parçalarını Aisin, NGK, KYB, markalar üretiyor ve bu parçaları türkiyeye ithal eden firma var.
flying white legend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bilgi güçtür
  • 63 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2016, 10:04:59 »
Cevaplar için teşekkürler ancak benim araştırmalarıma göre aısın debriyaj setinin servis dışında orijinali yok.Zaten fiyat farkları da bunu gösteriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2016, 12:48:14 »
Yanılıyorsunuz üstadım toyota yetkili servis yedek parçayı benim kadar arşınlayan yoktur üstelik ben elimde parça kataloğunla gidiyorum artık beni tanıdılar ilk gittiğimde bu resimleri nerden buldun diye şaşırmıştı japonyadaki sitesinden indirdim ne aradığını parça numarası ve resim ile bilirsen bulmak zor değil dediğim gibi bazı parçaların orjinalini bulmak mümkün üstelik bazı parçalar servisinde elinde yok yurt dışından gelmesini bekliyosun mesela orjinal amortisör KYB ve piyasada orjinal olarak servis dışında var çünki ithal eden disdürübütör var peki neden servis ile arasında uçurum var birkaç nedeni var bana göre servis her parçayı elinde bulundurmaz bu yüksek maliyet demek bulundurduğu parçayı alıp stok yapar ve buda maliyeti artırır artı birde marka olmanın maliyeti fiyatlar bu nedenlerden yüksek aldığım orjinal parçaların resimlerini paylaşabilirim. Ayrıca ben yan sanayi parçaya şiddetle karşıyım orjinal olsun gerekirse çıkma olsun...
flying white legend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bilgi güçtür
  • 63 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2016, 13:26:46 »
Peki teşekkürler Mustafa Bey.Yaşadığımız olaylardan dolayı zor güvenen biri olduk veya olmak zorundayız.Ben bu aısın marka debriyaj setini nerden bulabilirim.sipariş verebileceğim bir site var mı yurt içi veya yur dışı.Veya aısının yetkili dağıtıcısı var mı?Perakende satış yapıyor mu?Son olarak aldığımız ürünün orijinal olduğunu nasıl anlayacağız.Her şeyin sahtesi var ne yazık ki.Piyasa pek masum değil.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 13:28:46
Unuttmuşum sormayı siz nereden aldınız.nasıl bir araştırma yaptınız.bu ürünü ithal eden firmanın isiminedir.şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2016, 16:29:48 »
Evet haklısınız sahte olma ihtimali var ancak bir kyb markasının bir aisin in aynı isimde sahtesi yok şöyle anlayabilirsiniz bu bahsettiğim iki markanın servis dışında ithalatçısı ışık ticarettir arayıp buradan sorgulatabilirsiniz ben zaten onların yönlendirdiği firmadan aldım parçaları İstanbul da iseniz direk firma adı verebilirim ayrıca resimleri buraya yükleyecektim ama foruma resim yüklenmiyor sanırım nasıl yükleyeceğim konusunda yardımcı olursanız resimleri paylaşabilirim. Birde şöyle anlatayım kendi aracımın A dan Z ye tüm parçalarının bende resimleri var ve resimlerde orijinal parça numaraları var ben parçayı alırken bu numaraları karşılayıp karşılamadığına da bakıyorum yani ben biraz abarttım olayı :))

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 16:39:34
http://isikticaret.com/     bu firma Toyota orijinal belirli parçaların ithalatçısı ancak parakende satışı yok burayı arayıp bana yakın parakendeci firma sordum oradan aldım.
flying white legend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bilgi güçtür
  • 63 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2016, 16:41:15 »
Ben de abartıyorum aslında.:)İstanbuldayım.Aldığınızfirmanın ismini söylerseniz sevinirim.Bir de benim araç 2005 corolla 1.6 manuel .bu araca uygununu nasıl bulabilirim.bahsettiğiniz numaralara falan nerden bakabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 180000
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 10, 2016, 16:47:29 »
Bilgi için teşekkürler. Denso'nun da ithalatçısını biliyor musunuz?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 10, 2016, 16:52:03 »
Abartmak iyidir Fikri bey ben bu sayede çok bilgi sahibi oldum tabi birde ben birçok parçayı alıp kendim takıyorum en sonunda bana bir servis açtıracak bu ustalar. endogruparça.com   akparca.com fakat ben bu sitelerin internet satışından almadım direk satış dükkanlarına gittim daha uygun oluyor.
flying white legend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bilgi güçtür
  • 63 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 10, 2016, 16:57:18 »
Ben de öyle yapayım o zaman.Verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı.Beni büyük bir yükyen kurtardınız.İnsan gğveneceği bir yer arıyor ve çoğu zaman bulamıyor.Maalesef bazı sahtekar kişiler bizi bu duruma düşürdü.Ben de şimdi internetten endoğruparça.com a bakıyorum.Adres olarak altıyol kadıköy yazıyır.Doğru mudur ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 10, 2016, 17:03:01 »
Doğrudur bana bu siteyi ithalatçı ışık ticaret söyledi online olarak burdan bulabilirsiniz dedi ancak ben burdan almadım burda sokta yoktu ne zaman geleceği konusundada bilgi veremedi belirsiz dedi bende araştırmayı genişlettim ve pendikte Akpar ı buldum ordan aldım arkadaş denso sormuş denso klima üreticisi bir marka birde elektrik buji kabloları filan sanırım kocaelide fabrikası var denso nun ancak bana lazım olmadığı için araçtırmadım ama bulunabilir.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 17:06:17
Sizi çok iyi anlıyorum orijinal parça olayında ben işi çözdüm rahatım benim sorunum usta sorunu birçok kişinin önerdiği usta buluyorum arıyor elimde parçam var diyorum dışardan parça takmıyorum diyor kardeşim ben nereden bileceğim ne taktığını araca yani azizim usta diye kasap dolmuş ortalık geçen yaz devirdaim pompasını kendim değiştim şimdi sırada arka amortisör helezon kule bilyası vs takım var.
flying white legend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bilgi güçtür
  • 63 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 10, 2016, 17:12:36 »
Kendinizi geliştirmişsiniz Mustafa Bey tebrikler.Dediğiniz gibi hakiki usta bulmak zor.Akparça da ışık ticarete mi bağlı.Bunu da sordunuz mu ?Ben avrupa yakasındayım ama orijinalini bulmuşsam giderim :) Endoğru parça Kadıköyde akparça Pendikte .Siz hangisini önerirsiniz.Yani fiyat, ürün, stok bakımından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2016, 17:18:35 »
Şartlar geliştirmeye zorluyor birde işim gereği zaten bakım yapıyorum yani bana bir aracın parçasını değiştirmek zor gelmiyor tek sorun türkiye de parça sıkıntısı servise mahkum ediliyorsunuz ancak ben bunu aşmaya çalışıyorum bu arada servisten de aldığım parçalar oluyor makul fiyatlarda  akpar ın telefonu var sitesinde ben saten direk telefonla irtibat kurdum elimde yok gelecek dedi ve getirtti ayrıca sitedeki fiyatan daha uyguna verdi malum kargo bedeli fatura kesmesi vs ben parçayı hangisinde buluyorsanız onu öneririm ellerinde olmayabiliyor bunlardan sonuç alamazsanız pendik te yine bir parçacı var onun direk telini verebilirim
flying white legend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bilgi güçtür
  • 63 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 10, 2016, 17:34:48 »
Çok yararlı oldu teşekkür ederim.O parçacınn da numarasını alabilirim.O hangi şirkeye bağlı peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2016, 17:42:08 »
0536 877 06 54 aksel bey bu da ışık ticaretten mal alıyor internet satışı yok sadece pendikte parça satıyor
flying white legend