0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Karabükte misin?Sana kalmış bir durum. Mutlu olmayacağın bir işte huzurlu da olmazsın.işkence gibi gelir işe gitmek.
Tahsil önemlidir.Her zaman işine yarayacaktır. Tamirciliği daha küçük yaşlarda tecrübe etmeliydin baban yanlış yol izliyor ve seni oraya yönlendirmeye çalışıyor,tercih senin ...
Tamircisi eskidendi güzel kardeşim. Şimdiki arabalar bilgisayarı beyinli özel servis dışında sanayide pek dikiş tutturamazsin. Bence okuluna devam et
Usta olmak için geç kalmış sayılmazsın. Sonuçta okulunu okumuşsun. Teknik bilgi olarak belli bir birikimin var. Sayide de uygulamasını ve pratiğini öğrenirsen ilerde güzel işler yapabilirsin. Eğer ki baban maddi desteği sağlayacağım diyorsa 5 - 6 sene kendini nu işe ada. En kötü sanayiyi tanırsın. Müşteri kitlen oluşur. İyi bir ustayla da birlikte bir dükkan açtın mı iyi bir başlangıç yapmış olursun. Evet doğru araçlar bişgisayarlı ama şuan için çok lüks araçlar için böyle bir durum var. Benim lise çağlarında çalıştığım ustam şuan porche audi özel servisinde. Aracı Bilgisayara bağlasan bile yetkili birinin kullanıcı adı şifresiyle giriş yapması gerektiğini söyledi.Ustaların davranışları genelde aynıdır. İlk sene senden daha çömezi gelene kadar bütün ayak işlerini sen yaparsın. Bende zamanın da karar vermek zorunda kaldım ben memurluğu seçtim. O zamanlar benden 1 üst dönem stajerlerin şimdi Maslak oto sanayide kendi dükkanları var.
On lisans okurken hem calisiyordum hemde okuyordum. Yaptigim is gemi elektronigi idi. Okudugum bolum ise biyomedikal idi. Iste çalışırken rutbe farkini cok gördüm. Sadece teorik bilgisi olup pratigi olmayan muhendislerin gelip basimda durmasindan acayip rahatsiz oluyordum. Adam biliyor teoride ama pratik sifir. Hersey teorideki gibi olmuyor. Sirf onlara inat pratik bilgisi olan biri olarak muhendisligi kazandim ve suan okuyorum. Iside biraktim. Yerinde olsam okurum. Ailen veya kendin cok rahat gecinebilirsin.
raylı sistemler kötü bir meslek değil. ders çalışmanı engellemiyorsa zevk için ya da harçlık çıkarmak adına işini yapabilirsin ancak 10 yıl sonra kurcalamaya çalışacağın araçların sayısında düşüş yaşanacaktır çünkü piyasanın çoğu otonom sürüşe sahip elektrikli/hibrit araçlardan oluşacaktır. kamu personeli sınavından ümitliysen hiç tereddüt etme. raylı sistemlere kapağı attın mı fiziksel olarak fazla yorulmadan emekli olursun. orada öğreneceğin elektrikli motor sistemleri ile daha sonra yukarıda bahsettiğim araçların tamirinde avantaj yakalayabilirsin.
Bak kardeşim tahsil önemlidir. Ama elinde altın bilezikli bir iş olması günümzde çok çok önemlidir. Şuan kolay iş yok, her iş zor. Kimisi vardır çok ağır işte çalışır mutludur, bazısı gider gelir ne iş yaptığı belli değildir(az çalışır) mutsuzdur. Bence mutlu olduğun bir iş bulabiliyorsan (zaten işin ağırlığını yoğunluğunu göze almışsındır) ya da zevkle yapıyorsan senden mutlusu yok demektir. Haa birde helalse o para değme keyfine