Gönderen Konu: İş , ders kararsızlığı  (Okunma sayısı 1818 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
İş , ders kararsızlığı
« : Ocak 09, 2016, 00:58:04 »
Sa abilerim ve arkadaşlarım , haftada 2 gün dershaneye gidiyorum KPSS için , aynı zaman da 1 haftadır sanayide çalışıyorum , çok ders çalışan birisi değilim ama yinede çalışmak için çok fırsat bulamiyorum , babamda taktı tamirciliğe , isi ogren sana dükkân acayim diyor. Ben çocukluğumdan beri severim bu isi  , ama ustanın davranışı olsun  temizlik yapmak olsun benim zoruma gidiyor , yaşım 21 , 30 yaşına kadar ogrenirsin diyor babam , sizce ne yapsam , UNI. Bölümüm rayli sistemler , sizce derse bakıp metroya , izbana felan girmeye mi calissam , yoksa bu işe gidip hemde calissam mi ?

Toyota Club Türkiye

İş , ders kararsızlığı
« : Ocak 09, 2016, 00:58:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: İş , ders kararsızlığı
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2016, 02:20:37 »
Karabükte misin?

Sana kalmış bir durum. Mutlu olmayacağın bir işte huzurlu da olmazsın.işkence gibi gelir işe gitmek.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2016, 03:08:22 »
 Tahsil önemlidir.Her zaman işine yarayacaktır. Tamirciliği daha küçük yaşlarda tecrübe etmeliydin baban yanlış yol izliyor ve seni oraya yönlendirmeye çalışıyor,tercih senin ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2016, 09:58:53 »
Tamircisi eskidendi güzel kardeşim.  Şimdiki arabalar bilgisayarı beyinli özel servis dışında sanayide pek dikiş tutturamazsin.
Bence okuluna devam et
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2016, 10:11:38 »
Usta olmak için geç kalmış sayılmazsın. Sonuçta okulunu okumuşsun. Teknik bilgi olarak belli bir birikimin var. Sayide de uygulamasını ve pratiğini öğrenirsen ilerde güzel işler yapabilirsin. Eğer ki baban maddi desteği sağlayacağım diyorsa 5 - 6 sene kendini nu işe ada. En kötü sanayiyi tanırsın. Müşteri kitlen oluşur. İyi bir ustayla da birlikte bir dükkan açtın mı iyi bir başlangıç yapmış olursun. Evet doğru araçlar bişgisayarlı ama şuan için çok lüks araçlar için böyle bir durum var. Benim lise çağlarında çalıştığım ustam şuan porche audi özel servisinde. Aracı Bilgisayara bağlasan bile yetkili birinin kullanıcı adı şifresiyle giriş yapması gerektiğini söyledi.
Ustaların davranışları genelde aynıdır. İlk sene senden daha çömezi gelene kadar bütün ayak işlerini sen yaparsın. Bende zamanın da karar vermek zorunda kaldım ben memurluğu seçtim. O zamanlar benden 1 üst dönem stajerlerin şimdi Maslak oto sanayide kendi dükkanları var.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2016, 10:27:27 »
Senin aklındaki düşünce birçok üniversite mezunu işsiz var ben iş bulabğlirmiyim? Sen okulunu oku kazancın nerden geleceği belli olmaz. Bende küçüklükten elektrik elektroniğe meraklıydım. Askerden geldim elektronik cihaz tamircisinin yanında çalıştım. Ama mekaniğe ilgim fazla boş zamanlarımda sanayide takılırım. Elektronik sıkıyor beni. Şu andaki işim ağır vasıta şöförlüğü işsiz kalmıyorum. Ama biktım keşke beyaz eşya servisliği alsaydım. Ben liseden bıraktım meslek lisesi elektrik bölümüne göndereceklerdi gitmedim ve diploma olmadığı için Tedaş.a giremedim. Sen gene boş zamanlarında sanayide uğraşırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2016, 10:54:11 »
On lisans okurken hem calisiyordum hemde okuyordum. Yaptigim is gemi elektronigi idi. Okudugum bolum ise biyomedikal idi. Iste çalışırken rutbe farkini cok gördüm. Sadece teorik bilgisi olup pratigi olmayan muhendislerin gelip basimda durmasindan acayip rahatsiz oluyordum. Adam biliyor teoride ama pratik sifir. Hersey teorideki gibi olmuyor. Sirf onlara inat pratik bilgisi olan biri olarak muhendisligi kazandim ve suan okuyorum. Iside biraktim. Yerinde olsam okurum. Ailen veya kendin cok rahat gecinebilirsin.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2016, 11:09:43 »
raylı sistemler kötü bir meslek değil. ders çalışmanı engellemiyorsa zevk için ya da harçlık çıkarmak adına işini yapabilirsin ancak 10 yıl sonra kurcalamaya çalışacağın araçların sayısında düşüş yaşanacaktır çünkü piyasanın çoğu otonom sürüşe sahip elektrikli/hibrit araçlardan oluşacaktır.

kamu personeli sınavından ümitliysen hiç tereddüt etme. raylı sistemlere kapağı attın mı fiziksel olarak fazla yorulmadan emekli olursun. orada öğreneceğin elektrikli motor sistemleri ile daha sonra yukarıda bahsettiğim araçların tamirinde avantaj yakalayabilirsin. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2016, 00:06:41 »
Karabükte misin?

Sana kalmış bir durum. Mutlu olmayacağın bir işte huzurlu da olmazsın.işkence gibi gelir işe gitmek.
hayır abi İzmirde'yim , bu işi seviyorum , severekde gidiyorum ama sırf patronla ve ustaya Alışamadım yani, çok kıllar

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 00:10:55
Tahsil önemlidir.Her zaman işine yarayacaktır. Tamirciliği daha küçük yaşlarda tecrübe etmeliydin baban yanlış yol izliyor ve seni oraya yönlendirmeye çalışıyor,tercih senin ...
Abi babam yönlendiriyor , araba merakım olduğu için liseyede motor yazdırdı , ablamda kuaförlük okumuştu , onada dükkân acayim işi öğren diyodu ama o evlendi :) bende onu kırmak istemiyorum , suanlik devam ediyorum bakalım ..

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 00:13:39
Tamircisi eskidendi güzel kardeşim.  Şimdiki arabalar bilgisayarı beyinli özel servis dışında sanayide pek dikiş tutturamazsin.
Bence okuluna devam et
usta da öyle diyor abi , benimde kafa karışıyor , bi ara patronla konuscam bu konuyu

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 00:23:08
Usta olmak için geç kalmış sayılmazsın. Sonuçta okulunu okumuşsun. Teknik bilgi olarak belli bir birikimin var. Sayide de uygulamasını ve pratiğini öğrenirsen ilerde güzel işler yapabilirsin. Eğer ki baban maddi desteği sağlayacağım diyorsa 5 - 6 sene kendini nu işe ada. En kötü sanayiyi tanırsın. Müşteri kitlen oluşur. İyi bir ustayla da birlikte bir dükkan açtın mı iyi bir başlangıç yapmış olursun. Evet doğru araçlar bişgisayarlı ama şuan için çok lüks araçlar için böyle bir durum var. Benim lise çağlarında çalıştığım ustam şuan porche audi özel servisinde. Aracı Bilgisayara bağlasan bile yetkili birinin kullanıcı adı şifresiyle giriş yapması gerektiğini söyledi.
Ustaların davranışları genelde aynıdır. İlk sene senden daha çömezi gelene kadar bütün ayak işlerini sen yaparsın. Bende zamanın da karar vermek zorunda kaldım ben memurluğu seçtim. O zamanlar benden 1 üst dönem stajerlerin şimdi Maslak oto sanayide kendi dükkanları var.
aynen abi teknik bilgi var , zaten herşeyi okulda bir kere yaptık , diagnostik cihazını bile kullanmıştık , sadece deneyim yok işte 7 ay çalıştım sadece , şimdi sora sora öğreniyorum işte , KPSS'ye kadar devam edicem , hiç olmassa cebime para girmiş oluyor.Sizin yazdıklarınız gibi konuşan tanıdıklarım oluyor çok gaza geliyorum  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2016, 00:23:49 »
Bak kardeşim tahsil önemlidir. Ama elinde altın bilezikli bir iş olması günümzde çok çok önemlidir. Şuan kolay iş yok, her iş zor. Kimisi vardır çok ağır işte çalışır mutludur, bazısı gider gelir ne iş yaptığı belli değildir(az çalışır) mutsuzdur. Bence mutlu olduğun bir iş bulabiliyorsan (zaten işin ağırlığını yoğunluğunu göze almışsındır) ya da zevkle yapıyorsan senden mutlusu yok demektir. Haa birde helalse o para değme keyfine :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2016, 00:31:17 »
On lisans okurken hem calisiyordum hemde okuyordum. Yaptigim is gemi elektronigi idi. Okudugum bolum ise biyomedikal idi. Iste çalışırken rutbe farkini cok gördüm. Sadece teorik bilgisi olup pratigi olmayan muhendislerin gelip basimda durmasindan acayip rahatsiz oluyordum. Adam biliyor teoride ama pratik sifir. Hersey teorideki gibi olmuyor. Sirf onlara inat pratik bilgisi olan biri olarak muhendisligi kazandim ve suan okuyorum. Iside biraktim. Yerinde olsam okurum. Ailen veya kendin cok rahat gecinebilirsin.
Tebrik ediyorum kazasız belası biter inş. okulunuz , boş zamanlarımda ders çalışıyorum , deneme sınavlarında bi artış görmezsem işi bırakıcam zaten 2-3 ay sonra belli olur

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 00:41:24
raylı sistemler kötü bir meslek değil. ders çalışmanı engellemiyorsa zevk için ya da harçlık çıkarmak adına işini yapabilirsin ancak 10 yıl sonra kurcalamaya çalışacağın araçların sayısında düşüş yaşanacaktır çünkü piyasanın çoğu otonom sürüşe sahip elektrikli/hibrit araçlardan oluşacaktır.

kamu personeli sınavından ümitliysen hiç tereddüt etme. raylı sistemlere kapağı attın mı fiziksel olarak fazla yorulmadan emekli olursun. orada öğreneceğin elektrikli motor sistemleri ile daha sonra yukarıda bahsettiğim araçların tamirinde avantaj yakalayabilirsin.
Abi ben elektrikli arabaların Türkiye'ye geleceğini daha sanmıyorum , çünkü daha seri üretime geçeceklerde , istasyonlar yapacaklarda , sonra bu araçları herkes alacakta , ben ozamana yaşlanmış olurum :) daha istasyon projesi bile duymadım ben :) 10 yıl sonra demeseydin keşke abi içim sıkılıyor  :D kpss ye inanıyorum , konulara sıfırdan başladığımız için sarıyor dersler , 85 aldım diyelim , tercihler tutmaz ise işte ben o Zaman biterim , sırf bu yüzden işe devam etmeyi düşünüyorum.Son dediklerine katılıyorum teşekkürler abi :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 00:49:52
Bak kardeşim tahsil önemlidir. Ama elinde altın bilezikli bir iş olması günümzde çok çok önemlidir. Şuan kolay iş yok, her iş zor. Kimisi vardır çok ağır işte çalışır mutludur, bazısı gider gelir ne iş yaptığı belli değildir(az çalışır) mutsuzdur. Bence mutlu olduğun bir iş bulabiliyorsan (zaten işin ağırlığını yoğunluğunu göze almışsındır) ya da zevkle yapıyorsan senden mutlusu yok demektir. Haa birde helalse o para değme keyfine :)
Kasım ayında bir forklift tamircisine girmiştim , 3 hafta da sıfır iş , oturuyorum hep bedava para alıyodum , çıktım hemen ,sırf Zaman kaybı diye düşündüğüm için.Şimdiki tamircide iş on numara  :D 1 haftada 17 araba geldi yay ve amortisör değiştirmeyi ögrendim valla  :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 01:03:57
Mesela çevremde de bu işi yapıyorum 2 arabaya bakım 4 araba far temizleme 5 araba cila(makinam ile) yaptım , paralı yaptığı söylediğim halde kime para vermedi ama hiç kafama takmadım severek yaptıgım için.İş yerinde de usta bana yaptırmıyor buda zoruma gidiyor , usta 5 dk.da yapıyorsa ben 10 dk da yapıyorum , ustaya da ısınamadığım için diyemiyorum ben yapayım diye , tav oluyorum.Belki biraz Zaman geçtikten sonra bana yaptırır inş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2016, 01:10:32 »
Araba tamir edeceksende Raylı sistemleri oku. Bugünün arabaları  mekanik sistemlerden mekatronik sistemlere  evrilmiş vaziyette. Bir süre sonra zaten mekanik kalkıp elektrik ve elektronik temelli olacaklar.Bizim sanayi zihniyeti ile yeni nesil arabalara mudahale etme şansı zaten kalmayacak. Zaten şu anda bile  deneme yanılma ve parça değiştirerek arıza teşhisi  yoluna gidiliyor. Sen işi öğreneyim deyinceye kadar zaten ustalık kalmayacak.Arıza teşhis programları ustanın yerini tutacak zaten.

Ayrıca mekatronik sistemlere aşina olursan önündeki iş seçeneği çok sayıda olacaktır.Tamir bakım sökme takma işlerini seviyorsan illa sanayide bir dükkanda bunu yapman bile gerekmeyecek.Daha iyi şartlarda daha iyi yerlerde daha iyi kazançla çalışma imkanın doğacaktır.

Dükkan açarım falan diye düşünüyorsanda o işte ölmek üzere 50 metrekare dükkanda iş yapma devri kapanıyor.Artık sermayeyi bulan yetkili servis donananımına sahip  büyük  nerdeyse kurumsal özel servisler açıyor.işler böyle giderse zaten bir araba üzerinde ustalaşmak mümkün olmayacak.Mekanik elektronik elektrik  gibi disiplinlerde ayrı ayrı uzmanlaşmış insanlar gerekecek bir dükkan işletmek için.

Özetle oku kardeşim.Ne yap ne et oku.