0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün yine bosch car service e gittim. Yine p0301 arızası verdi. Bosch Car Service arıza bobinden değilmiş dedi. Siz arsayı servise götürün tesisat arızası var dedi. Ben de kızdım çıktım. Olan bizim orjinal bobine olmuş. Lpg ciye gittim. Durumu anlattım. Bilgisayara bağlamadan, gözle kontrol etti. Ariza lpg den değil dedi. Bende başka ustaya gittim. Ariza koduna baktı. P0301 yine. Araba yi çalıştırdı baktı. Sıkıntı yok dedi. Lpg enjektorunde felan anlık bir tıkanıklık , donma olur. Bu arızayı verir dedi. Arabada tekleme , vuruntu olmadığı sürece korkma devam dedi. İçim rahatladı. Degisen bobini sordum. Orjinalini at bagaja dursun dedi. Arızayı sildi. Bende 2,3 gün benzinde kullanıp deneyecegim bakalım. Bp 95 oktan ultimate aldım. Temizesin diye. Sizin tavsiye edeceğiniz baska marka benzin var mı?
Yanlış, lpg ayarsızlığından. Yolda ayar yapan birini bulun. Akü resetleyin, bir süre arıza vermeden idare eder.
LPG ayarını yaptıracağım da 2 hafta sonra Ankara'ya gitmeyi planlıyorum. Aracı Özel Dörtnal servise götüreyim diyorum . Bir de LandiRenzo için Olgun LPG dışında tavsiye edeceğiniz LPG 'ci yer var mı?
Ankara'da lpgci bilmiyorum ama Ankara'daki lpgciler daha iyidir. Yol testi isteyin. Lpg sorunu dışında probleminiz yoksa boşuna da toyota servisine gitmeyin. Bu arada o bosch servisinden de söktükleri bobini isteseydiniz keşke.
Bildiğiniz üzere P0301 arıza kodu ile başım beladaydı. Sorun: LPG Enjektörü göçmüş. Bu sebeple ışık yakıyormuş. LPG enjektörlerinden 1. si bozuk, 2-3-4. yavaş çalışıyor dediler. Araçta sorun yokmuş. Çözüm: Kayseri Olgun LPG'de ellerinde enjektör olmadığı için , ücretli olarak ikinci el bir enjektör taktılar. Sonuç:1500 km yol yaptım. Şimdilik arıza ışığı yakmadan kullanıyorum. Orijinal ateşleme bobinini de taktım, Tayvan malı olanı da Bosch Car Service 'e iade ettim. LPG Kiti: LandiRenzo Omegas Plus Yaklaşık 30.000 km kullandım. Araç : 2007 Toyota Corolla Comfort M/M 1,6 lt 124 ps. Dual vvt-i (E140 kasa)Motor Kodu: 1zr-fe