Gönderen Konu: 2009 Toyota Corolla 1.4 D-4D Comfort Dışardan Bagaj Açma Kolu Yok mu?  (Okunma sayısı 3801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '09
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhabalar

2009 Toyota Corolla 1.4 D-4D Comfort sahibiyim. Bagajı içeriden koltuk altındaki mandalla, dışarıdan ise anahtarla açıyorum. Dışarıdan anahtarsız nasıl açabilirim?
2009 Toyota Corolla Comfort 1.4 d4d

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
ben yaptım baya zor oldu kilit değişti röle taktım v.s...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
Anahtardan kumandayla açmanın yolu var mı acaba ben de merak ettim.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
içerideki bagaj açma teline paralel olarak motor/valf konulur. bunu tetiklemek için de bagaj kapağına bir anahtar ya da dokunmatik anahtar konulabilir. bu istenmezse bagaj açma tuşu olan bir anahtar ile de bu tetiklenebilir. yapan var mıdır araştırmak lazım. ama bagajı elektrikli motora döndüren kitler de var.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
benzinli 1.6 corolla elgantın çıkma bagaj kilidini+bagaj açma anahtarını çıkmacıdan alarak tesisatta biraz değişiklikle hallettim ama zor oldu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi

benzinli 1.6 corolla elgantın çıkma bagaj kilidini+bagaj açma anahtarını çıkmacıdan alarak tesisatta biraz değişiklikle hallettim ama zor oldu...
Yani artık uzaktan kumandayla mı açılıyor kilit saffet bey ? Rica etsem detaylı anlatabilir misiniz biz de yapmaya çalışsak ya da parçaları temin etsek de bir elektrikçide vs. monte ettirsek :)
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 83000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Durumu çözen arkadaşlar nasıl yaptıklarını ayrıntılı anlatabilirler mi?Bagajımın dışardan anahtarsız açılmaması çok gereksiz ve zahmetli geliyor bana.Benzinli modellerde bu durum yok.Güvenlik için mi yapılmış ne için yapılmış bilmiyorum ama toyota mühendisleri bu konuda bence saçmalamış.
2009 Toyota Corolla Comfort 1.4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Durumu çözen arkadaşlar nasıl yaptıklarını ayrıntılı anlatabilirler mi?Bagajımın dışardan anahtarsız açılmaması çok gereksiz ve zahmetli geliyor bana.Benzinli modellerde bu durum yok.Güvenlik için mi yapılmış ne için yapılmış bilmiyorum ama toyota mühendisleri bu konuda bence saçmalamış.
Bagajın içerden kilit ve anahtar şifresi arasındaki tel fotoğrafını çekip yükleyebilirmisiniz. Bir kaç kişi 101 kasaya kumandalı bagaj yaptık. Bu araçda olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
toyota çıkmacısından bagajdaki kildin motorlu olanı(benzinli corollada var)birebir aynısı içinde motor var.alınır
yine çıkmacıdan benzinli corolla auris rav4 fark etmez hepsi aynı çünkü el butonu bagaj plastiği el turma yerinde park lambalarının arasında kalıyor ölçüye göre kesilerek monte edilir ve içeriye bagaj kapağının içine monte edilir.
zaten bagajda var olan bir tesisat var ve bu tesisat benzinli ile aynı fakat kabloda 12 yok.kablonun ucu önsol tafata debriyajın kapı tafındaki kablodemetinde oradan röle ile bagaya 12 verince tetikle bagaj el ile dışardan açılıyor.tesisat için püf şu.araba kapalı iken buton çalışmamalı yani arabayı kapatınca röle çalışmamalı.onuda elektrikçi bulsun ben buldm bayaa uaştım....