Gönderen Konu: 2012 avensis sorularım  (Okunma sayısı 3433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2012 avensis sorularım
« : Ocak 07, 2016, 11:48:29 »
Herkese selamlar kazasız konforlu sürüşler dilerim 2 aydır 2012 avensis elegant extra kullanıyorum aldığımdan beri frene bastığımda bi uğultu oluyo özellikle düşük hızda ve duracağım zaman frene tam bastığımda duyuyorum (belki de yüksek hızda yol sesinden dolayı duymuyorum) frenciye baktırdım balataların iyi dedi servise gittim balatalar iyi temizledim artık ses yapmaz dedi ama yapıyo..
Bir de arabayı çalıştırdım hareket ettim 20yi geçince tak! sesi geliyo önden bu her dur kalkta değil sadece çalıştırıp hareket ettiğimde oluyor motor sıcak soğuk fark etmiyor olağan birşey midir yani çalıştırıp hareket edince 20yi de geçince kapının kilitlenmesi emniyet kemeri alarmı gibi bu tak sesi de bi sistemin devreye girmesi ya da devre dışı kalması sesi mi acaba şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için
Sağlıkcı

Toyota Club Türkiye

2012 avensis sorularım
« : Ocak 07, 2016, 11:48:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 avensis sorularım
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2016, 12:03:17 »
Selamın aleyküm
ilk kalkınca tak sesi kapıların kilitlenme sesi kapı içindeki mandallara bi bak kilitler dönecek sanırsam bu ses bizim janımda şikayetçiydi ondan oldunu anladık sonunda fren sesi pek yok bizimkinde ama genede bilenler yazar herhalde iyi dileklerin için allah razı olsun.
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2016, 12:18:07 »
Yok ahmet bey kapı sesi 30da oluyo benimkinde bi de onun haricinde 20de başka bi ses.. yani çalıştırdım, hareket ettim, 20 km hıza geldiğimde sebebini anlayamadığım bi tak ve 30a çıktığımda bi tak daha (kapı kilit sesi) ilk duyduğum tak biraz farklı kapı kilit sesine göre böyle sanki motor kısmından ya da alt takımdan bişeyi serbest bırakıyo araba
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2016, 12:25:11 »
Aynı araç bendede var 20 km.yi geçince kapıların kitlenme sesi haricinde bende ses gelmiyor.Balatalara gelirsek aracınızın km.si nedir bilmiyorum.Eger orjinal balataları hala üzerinde  (BOSCH) ise durmaya yakın bendede yapıyordu.Daha sonra yarı seramik nibk balata taktırdım artık bu sesi duymuyorum. :islik:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2016, 13:16:44 »
ibrahim bey balatalarinizda kanal yoksa kanal actirin.Taşlama makinesi ile kenar sivriliklerini oval yapiyorlar o zaman ses kesiliyor.
Ayrica Bende verso var oda ilk calistirmada dediginiz gibi bir tak sesine benzer ses geliyor yillardir var bu vsc trc devreye girdigini söylüyorlardı.Elektronik sistemin kontrol sesi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2016, 14:06:24 »
Frenlerden ses gelmesi balata ile il ilgili. Benim önler Bosch arkalara nibk hiç ses yok
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2016, 14:07:00 »
Cevaplar için teşekkür ederim araç 50 binde fabrika balataları olduğunu söylediler aldığımda seyir halindeyken de camı açıp dinlediğimde arkadan tekerleğin her tur dönüşünde gırç gırç ses geliyodu bariz sürtme sesi ustaya götürdüğümde arka balatalar bitmiş dedi değiştirdi ses kesildi ön balatalar fabrika balatası ama daha yarıda dedi açtı baktı sildi falan bi söylediklerinizi deniym bakalım

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2016, 14:12:04
Yani ya kanal açtırma ya da nibk balata çözüm görünüyo  :saygi: tak da vsc trc sesi ise sorunsuz yolculuklara devam :) geçen ay servise gittim bikaç bişey vardı çözdüler ama bu sesi sormayı unutmuştum  :argh:
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2016, 18:28:17 »
araç ilk kalktığında  derinden trak diye gelen  ses abs nin devreye girme sesidir.normaldir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2016, 10:26:31 »
araç ilk kalktığında  derinden trak diye gelen  ses abs nin devreye girme sesidir.normaldir
teşekkürler ben de bi yere yorum yapın diye bekliyodum valla emre bey :D candanda lovato taktırmışsınız sizin başlığa yorum yaptım ama görmediniz galiba 1 yıldan fazla olmuş taktıralı kaç km yaptınız herhangi bir sorun yaşadınız mı memnun musunuz
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2016, 16:22:25 »
bu ses normal bende de oldu serviste ustayla denem yaptık özellikle Duvar kenarından düşük süratle geçerken camı açarsanız aynı şekilde bir ses duyuyorsanız orijinal balatalar içinde bulunan malzemeden kaynaklı bir ses duyarsınız bu çok normal yan sanayi balatalarda bu sesi duymazsınız dendi bana usta tarafından kalkıştan sonraki seste elektronik el freninin devreden çıktığı anda geliyor olabilir.
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2016, 17:00:32 »
ibrahim bey uzun zamandır uğrayamadım siteye.doğrudur.lovato obd ll taktırdım 13000 deydi araç.şimdi 33 binde tık yok.çok memnunum.şidddetle tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2016, 19:21:33 »
ibrahim bey uzun zamandır uğrayamadım siteye.doğrudur.lovato obd ll taktırdım 13000 deydi araç.şimdi 33 binde tık yok.çok memnunum.şidddetle tavsiye ederim
Kaç litre lpg yakıyo abi şehir içi 100 kmde
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2016, 20:20:08 »
Kaç litre lpg yakıyo abi şehir içi 100 kmde
Çok yoğun istanbul trafiğinde yakıp yakcağı 9 litredir agrasif falan kullanırsan maximum 10 bendede 2015 var aynı motor bu şekilde yakıtım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2016, 21:44:55 »
Çok yoğun istanbul trafiğinde yakıp yakcağı 9 litredir agrasif falan kullanırsan maximum 10 bendede 2015 var aynı motor bu şekilde yakıtım
Ben de benzinde 9-10 litre arasında dolaşıyo ama lpg benzine oranla %10-20 fazla yakıyo diyenler var bu durumda 10 litre benzin yakan avensis 11-12 litre gaz yakıyo demek oluyo  :olmamış:
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 12, 2016, 22:12:24 »
Ben de benzinde 9-10 litre arasında dolaşıyo ama lpg benzine oranla %10-20 fazla yakıyo diyenler var bu durumda 10 litre benzin yakan avensis 11-12 litre gaz yakıyo demek oluyo  :olmamış:

Doğru %10 20 fazla yakması lazım ama ben lpg de 10 un üstüne çıkmadım istanbulda demekki siz aracı benden  daha agrasif falan kullanıyosunuz ama dediğiniz doğru olması lazım hiç benzinde kullanmadığım için bilemiyorum ama teorik olarak 10 lt benzin yakıyosanız 11 12 lt lpg yakarsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 12, 2016, 23:22:54 »
Doğru %10 20 fazla yakması lazım ama ben lpg de 10 un üstüne çıkmadım istanbulda demekki siz aracı benden  daha agrasif falan kullanıyosunuz ama dediğiniz doğru olması lazım hiç benzinde kullanmadığım için bilemiyorum ama teorik olarak 10 lt benzin yakıyosanız 11 12 lt lpg yakarsınız
Valla abi full sabah - akşam trafiği maltepe - koşuyolu arası kullanıyorum sabah e5 dur kalk akşam da sahilyoluna vurmaya başladım son zamanlarda biraz daha iyi akıyo e5 e oranla :) belki farklı güzergahlarda kullanıyosak yakıt sizde farklıdır ben de sahili kullanalı devede kulak kadar küçük de olsa bi fark oldu yakıtta agresifliğe gelince 2500-3000 arasında vites atmaya özen gösteriyorum ama İstanbul trafiğinde agresif olmamak (kendi adıma konuşayım) mümkün değil  :olu: ama bu siniri arabacığıma en az düzeyde yansıtmaya extra özen gösteriyorum geçen sene olsa gerçekten evet agresif kullanıyorum derdim ama biraz duruldum artık :D ha tabi ki ayak farkı diye bi olay var bence tüm koşullar eşit olsa bile şöförden şöföre yakıt kesinlikle değişir  :saygi:
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 54 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 19, 2016, 13:34:45 »
Selamlar lovato obd 2 kullanıyorum ortalama yakıt tüketimim şehir içi şehir dışı karışık 7.5 acaba lpg de bu değer doğru mu sağlıklı çalışıyor mudur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 19, 2016, 13:55:47 »
Selamlar lovato obd 2 kullanıyorum ortalama yakıt tüketimim şehir içi şehir dışı karışık 7.5 acaba lpg de bu değer doğru mu sağlıklı çalışıyor mudur
karışık 7.5 için imkansız denebilir. benzin takviyesi varsa (ki bu azımsanıcak bir miktar da olmamalı) olabilir tabi. ölçümü kendiniz yapın depoyu full yapıp trip a yada b sıfırlayın. 300-400 km sonra tekrar fulleyip trip'e göre yakıtınızı ölçebilirsiniz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maze.android.fuelcosts&hl=trl
bu uygulama da kayıt için yardımcı olur.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 19, 2016, 14:06:39 »
Selamlar öncelikle. 2011 makyajsız kasa kullanıyorum bende. Genelde istanbulun ortalama trafiğinde köprü geçişlerim bolca var. Çamlıca - yenibosna arası git gel yapıyorum ekseriyeti. Araç bilgisayarındaki ortalama tüketimim 8.4 litre gösteriyodu en son baktığımda. Ancak aldığım tüm yakıtları tuttuğum bir program var onun ortalaması ekran görüntülerini paylaşayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 19, 2016, 15:53:04 »
Selamlar öncelikle. 2011 makyajsız kasa kullanıyorum bende. Genelde istanbulun ortalama trafiğinde köprü geçişlerim bolca var. Çamlıca - yenibosna arası git gel yapıyorum ekseriyeti. Araç bilgisayarındaki ortalama tüketimim 8.4 litre gösteriyodu en son baktığımda. Ancak aldığım tüm yakıtları tuttuğum bir program var onun ortalaması ekran görüntülerini paylaşayım.

mustafa bey programın adını öğrenebilirmiyim.