Gönderen Konu: lpg sonrası hararet sorunu:( yardım  (Okunma sayısı 7201 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
lpg sonrası hararet sorunu:( yardım
« : Ocak 09, 2009, 20:32:15 »
arkadaşlar aracıma lpg taktırdıktan sonra hararet çizgimde hafif oynama var gibi, ayrıca belirli bi süre 100 ün üstünde gidince bu çizgi yükseliyor hafif hafif, sorun ne olabailir sizce lpg ile ilgisi var mı?
...toyota corolla 98 model gli...

Toyota Club Türkiye

lpg sonrası hararet sorunu:( yardım
« : Ocak 09, 2009, 20:32:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg sonrası hararet sorunu:( yardım
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2009, 21:07:22 »
biraz daha konuyu açarsanız yardım edebilecek arkadaşlar daha rahat cevap verebilirler mesela araç kaç model kaç motor hangi marka lpg taktırdınız sorun taktırır taktırmaz mı başladı gibi...
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2009, 21:16:31 »
Benimde aracım lpg'li hiçbir değişim olmadı. Lpg takılırken suyunu boşaltıyorlar. Boşaltılan bu suyun yerine aynı kalitede antifirizli su dolduruldumu? Antifirizli suyun doldurulmamış olması harereti etkiler. Ben 1981 model ford granada ghia aracımda bizzat yaşadım. Termostat arızasına dikkat ve LPG montajında kullanılan bağlanı elemanlarının su kaçağına sebep olma ihtimali harareti oynatabilir. Ama yeni takılmış lpg kitlerinin motora tam uyumu için 1-2 depo lpg tüketmek ve tüketime göre yazılımı güncelletmek iyi olabilir.
 Umarım ciddi bir sorun yoktur.
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2009, 21:18:21 »
araç 98 model toyota gli, taktırdığım zaman hemen sorun oldu hararet yaptı, radyatör deki delikler tıkalı dedi usta sonra söküp tek tek açtı, ama hararet çizgisinde bi anormallik var eskisi gibi değil sanırım 1 dilim üsstee duruyor gibi, bugünde otobanda 120 civarıdna gidiyorum yaklaışk bi 10 dkk falan bi baktım yükselmeye başlamış ywş ywş, ne olabir sebebi?
...toyota corolla 98 model gli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2009, 21:33:23 »
lpg sıralı sistem mi?
Sıralı sistemde yüksek devirlerde yazılım ve ya selenoid hatasıda olabilir.
Lpg'nin yanası esnasıdaki ısı enerjisi benzinden fazla , ama lpg'yi regüratörde basıncını düşürürken lpg ısınırken  suyuda soğutuyor ve bu düzenli bir hava yakıt karışımında ve iyi bir yanmada çok dengeli kalır. Yani etkilenmemelidir.
Aracınızın termostat ve devirdaim pompası sorunu soğutma suyu boşaltılıp doldurulduğunda havası iyi alınmazsa karşınıza çıkabilir. Aracınızı mümkünse benzinde çaltşırarak ,termostat açıncaya kadar yani radyatör fanı devreyegirinceye kadar rölantide çaıştırın harart aynı ise soğutma sisteminde ,müşilde de bir sorun çıkmış olabilir. Eğer benzinde düşük kalırsa lpg ayarları gözden geçirilmeli derim...
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2009, 22:54:23 »
Sizin aracınızda bir soğutma sistemi var ve termostat ile ısı müşürü bu dengede en etken elemanlar.

LPG de motorun daha fazla ısı ürettiği doğrudur, ama bu termostat ve ısı müşürü ikilisi her zaman aynı derecelerde açar aynı derecelerde kapama yaparlar.

Bu ne demektir : Benzinde 30 dk da bir açan fanınız (X bir zamanda)
Gazda 25 dk.da bir açacak demektir :)

Yani motorunuz normalden fazla ısınmayacaktır. 

Yani motor soğutma suyunuz daha fazla ısınıp buharlaşmaz,
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ