sh 180
160 km altı hızlarda kullanılacak hava basınç değerleri verilmiş.
160 km/s altındaki hızlar için 30 psi, hemen sağındaki sütunda 160km/s ve üstündeki hızlar için 36 psi demiş.. tablonun hemen altındaki metinde de kar lastiği basıncı yüksek hızlar için verilen basınçla aynıdır demiş.
Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2016, 22:06:13
Kapı eşiğindeki etikette, kullanıcı kitapçığında yazar. Ben yazın 33-34 kışın 36 kullanıyorum. Öyleki 30-32 de konfor çok fazla ama salınım çok olduğundan rahat edemiyorum.
3 hafta önceki kardan da 30 psi lastiklerle evin önünden çıkamadım, ama 4 gündür 36 psi ile daha fazla kardan rahatlıkla çıkabildim.
bende torpido gözündeki etikette yazıyor. linkini verdiğim kitapçıktakiyle aynı değerler yani normal hız 30 psi, yüksek hız 36 psi, kar lastiği 36 psi...
lastikleri taktırdığım continental bayi kafasına göre hava bastı. benzinliğe havalara bakmak için girdiğimde biri 36, ikisi 33, biri de 32 çıktı... bende hepsini 30'a düşürdüm. şimdi kitapçığı okuyunca da çok düşürmüşüm gibi geldi. internetten biraz araştırdım herkes 30-32 arası hava basıyor..
kitapçıktaki değerlere hakkında kişisel kanaatim şu yönde; kar lastiklerinin yanakları yumuşak olduğundan lastiğin aşınması/yarılması vb. durumları önlemek için yüksek hava basıncı öneriliyor..