Gönderen Konu: corolla 14d4 otomatik şanzıman sorunu  (Okunma sayısı 23871 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 14d4 otomatik şanzıman sorunu
« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2016, 00:50:32 »
Ümit bey geçmiş olsun umarım en kısa zamanda ucuz atlatırsınız. Bende şuan dizel dualogic punto kullanıyorum sadece bazen 2 den 1 e ve boşa düşerken birazcık fazla hissettiriyor vites geçişini, onun dışında bir sıkıntı yok ancak biraz üstüne para koyup otomatik corolla almayı düşünüyorum.
Bu mmt vites araç sahiplerinin hepsi buna benzer sıkıntılar yaşıyor mu acaba? Yoksa tam otomatik mi almak lazım ve onda sorun var mı?
Fatih bey merhaba:Toyota kullanmak bence bir ayrıcalık.mmt şanzumana gelince bence büyük keyif.Aracı sıfır alırsanız hiç sıkıntı yok,ikinci el alırsanız aracın baskı-balatasını serviste mutlaka kontrol ettirin,ikinci el aracın km.önemli tabi ama mutlaka kontrol ettirin derim,yoksa benim gibi 2-3 gün sonra servise gider baskı-balata-bilyayı değiştirirsiniz.Bir de mmt şanzumanla ilgili forum içinde bulunan yazıları bulup okuyabilirsen sizin için daha faydalı olacağı kanaatindeyim bilgilenmek ve karar vermek adına.
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2016, 00:50:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #21 : Ocak 15, 2016, 07:52:52 »
aynı sorun arada bir bende de oluyor. ancak hiç trafiğin ortasında olmadı. evin önüne arabayı park edip, sabah çalıştırdığımda vites geçmiyor. ikaz yanıyor. sadece bir kere denk geldim. hareket ettikten 3 metre sonra araba kendisini boşa almıştı. servise gittiğimde baskı balata değişecek dediler. 3,5 - 4 bin tl masrafı var dediler. ben biraz araştırdım. sıklıkla görülüyormuş. ben de öyle kullanmaya devam ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 15, 2016, 08:27:14 »
arkadaşlar bugün yine trafikte belki 10 kez rezil oldum araba kaldı gitmiyo o bahsettiğim çark işareti yandı önceden yol boyu 1 kez yapardı az önce 50 metrede bir yapmaya başladı kendimi eve zor attım valla internette bişey buldum debriyaj balatası ısınması diyo 10-15 dakka bekleyin falan ama bekleyemezdim trafiğin ortasında bir de bulunduğum yer şu an -10 derece nasıl balata ısınıyo ya daha 3-5 km yol gitmişken fotoyu da atıyorum http://hizliresim.com/5MLk45
Geçen gün kalibrasyon için toyota kar servise gittim  aracım 2008 mmt auris servis vites geçişlsrinde problem yaşıyanlar için toyotanın şanzıman ecusunu ücretsiz değiştirdiğini belirtti aracın garantili olmasına gerek yok dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 15, 2016, 08:28:00 »
arkadaşlar bugün yine trafikte belki 10 kez rezil oldum araba kaldı gitmiyo o bahsettiğim çark işareti yandı önceden yol boyu 1 kez yapardı az önce 50 metrede bir yapmaya başladı kendimi eve zor attım valla internette bişey buldum debriyaj balatası ısınması diyo 10-15 dakka bekleyin falan ama bekleyemezdim trafiğin ortasında bir de bulunduğum yer şu an -10 derece nasıl balata ısınıyo ya daha 3-5 km yol gitmişken fotoyu da atıyorum http://hizliresim.com/5MLk45
Geçen gün kalibrasyon için toyota kar servise gittim  aracım 2008 mmt auris servis vites geçişlsrinde problem yaşıyanlar için toyotanın şanzıman ecusunu ücretsiz değiştirdiğini belirtti aracın garantili olmasına gerek yok dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 15, 2016, 08:53:15 »
Arabayı aldım 250 km sonra baskı balata değiştirdim. mmt şanzumanlı toyota alınacağı zaman baskı balata kontrolü şart. 4-5 bin liraları da bulmaz. DSG şanzıman değil ki :D 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 17, 2016, 23:28:41 »
aynı sorun arada bir bende de oluyor. ancak hiç trafiğin ortasında olmadı. evin önüne arabayı park edip, sabah çalıştırdığımda vites geçmiyor. ikaz yanıyor. sadece bir kere denk geldim. hareket ettikten 3 metre sonra araba kendisini boşa almıştı. servise gittiğimde baskı balata değişecek dediler. 3,5 - 4 bin tl masrafı var dediler. ben biraz araştırdım. sıklıkla görülüyormuş. ben de öyle kullanmaya devam ediyorum.
ihsan bey merhaba:sıklıkla görülüyormuş diye bir şey yok.aracınız durduğu yerde,hareket halinde,rampa tırmanırken vitese geçmiyor veya vitesi 'N'e atıyorsa baskı-balata-bilya değişecek demektir,ne kadar fazla zorlarsanız o kadar masrafınız artacak demektir,zorladıkça volant yüzeyi bozulacaktır,zorlamadan giderseniz tornada ince bir paso ile,zorlarsanız volantı değiştirmek gerekebilir işte o zaman 3.5-4 bini bulur.hemen giderseniz 1.5-2 arası her şey biter ve keyifle kullanırsınız.iyi günler kolay gelsin,tabii karar sizin
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 26, 2016, 21:01:03 »
Selam arkadaslar sorunun ne oldugunu buldum sizinle paylasmak istedim. Arac dedigim gibi beni trafikte bir sure daha rezil etmeye devam etti. Hatta sorun daha da buyudu ve uzun yolda gostergede ariza lambalari flash gibi yanip sonmeye basladi. Daha sonrasinda da tum aydinlatma kesilip abs lambasi yanmaya. Tamire giderken de defalarca o durumu yasadim ve frende sertlestigi icin kaza yapmaktan zor kurtuldum. Sarj dinamosunun kasnagi kirilmis yani kayis dinamoyu ceviriyo fakat orta göbekten kaynak kirildigi icin 3 tur donecekken 1 donuyo 2 donuyo iyi bi kaynak attirdim 50 tl ye cok sukur araba 2 aydir mermi gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 26, 2016, 23:13:47 »
Selam arkadaslar sorunun ne oldugunu buldum sizinle paylasmak istedim. Arac dedigim gibi beni trafikte bir sure daha rezil etmeye devam etti. Hatta sorun daha da buyudu ve uzun yolda gostergede ariza lambalari flash gibi yanip sonmeye basladi. Daha sonrasinda da tum aydinlatma kesilip abs lambasi yanmaya. Tamire giderken de defalarca o durumu yasadim ve frende sertlestigi icin kaza yapmaktan zor kurtuldum. Sarj dinamosunun kasnagi kirilmis yani kayis dinamoyu ceviriyo fakat orta göbekten kaynak kirildigi icin 3 tur donecekken 1 donuyo 2 donuyo iyi bi kaynak attirdim 50 tl ye cok sukur araba 2 aydir mermi gibi
İlk arıza sinyallerine verdiğinde servise gitseydiniz belkide bu sorunların hiçbirini yaşamayacaktınız.Size sorunun şarzdan kaynaklandığını söylerdiler.Toyotalar kolay kolay arıza yapmaz yeterki  başından beri aracının bakımlarını aksatmayan ,servise götüren ,sahibleri olsun.Yetkili servis ilk tercihiniz olsun  ya da  işinin ustası USTALAR...