Gönderen Konu: Ae101 Buji Yağlama  (Okunma sayısı 2626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae101 Buji Yağlama
« : Ocak 03, 2016, 23:26:52 »
Arkadaşlar merhaba
3 haftadır rolanti sorunu ile uğraşırken buji kablosunu cikarttigimizda tamamen yağ vardı baya fazla idi 4 adet keçe aldık değiştik sorun kalmadı sorun tam çözülmusken boğulma durumu vardı ilk çalıştırmada ateşleme elemanlarını tamamen değişmistim
Bugün buji lere bir bakayım dedim en baştaki buji kablosunu söktum gram yağ yok sevindim keçe ise yaramış dedim buji yi söktum bir de ne göreyim buji nin ucu yağ içinde yukarı tırtıklı yer de aynen şaşırdım kaldım
Şimdi bu durum keçeden mi yine öyle olsa kabloda yağ olur diğer buji lerde böyle bir durum yok arabada yağ eksiltme bir. Miktar vardı ama buji yaglanmamisti hiç.
Şimdi Sebep sekman mı
Yine keçe mi
Yoksa 3.5 litre yağ koymuştuk fazla olduda ordan mı attı ama biz hep 3.5 litre koyuyoruz filtre ile birlikte
Ayrıca doğal olarak boğulma sorunu kalmadı buji yi kuruyunca
Sizce ne yapmalıyım
Önce emniyet,sonra hareket...

Toyota Club Türkiye

Ae101 Buji Yağlama
« : Ocak 03, 2016, 23:26:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101 Buji Yağlama
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2016, 00:03:37 »
Subap lastikleri ne durumda aceb?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2016, 08:52:45 »
Mustafa abi, 4 adet keçeyi değiştirmişsin sorun oradandır büyük ihtimal, şimdi gördüğün yağda eskiden kalan yağdır. içlerini güzelce temizle hatta şırınga ile yağları çek sonra mis gibi çalışsınlar :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2016, 09:13:17 »
İçinde kalan yağın yanması gerekmiyor mu yanma odasında
İnşallah dediğin gibidir kardeşim bugün bir uzun denir ve temiz bir bezle temizlemeye çalışayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2016, 09:56:11 »
İmkan varsa aracın bujilerini yenileyin 1 hafta 10 gün sonra tekrar kontrol edin. Eğer bujileri yeni aldıysanız balata spreyi ile temizleyin üzerinde yağ kalmasın bujilerin takıldığı kanalı da bez yardımı ile temizlemeye çalışın aynı durumu tekrar yaşamamak adına takip edin geçen süreden sonra durum aynı yağlama devam ediyorsa motoru açtırmak zorunda kalabilirsiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2016, 10:05:29 »
bu durumun en büyük nedeni segmanların yağ kaçırması, kompresyon testi yaptırmanızı öneririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2016, 10:06:16 »
Balata spreyi dün aklıma geldi ama hiç bilmediğim için sikmamistim buji lerim yeni daha 2000 km oldu
Yağ sadece 1.silindirde var kablonun yağ içinde kaldığı yerde diğerlerinde bir şey yok
Bugün araba saba-15 derecede maşallah tık dedi çalıştı boğulmadida demekki buji arabanın kalbiymis hakketten

Mesaj Birleştirildi: Ocak 04, 2016, 10:07:38
Kompresyon da sıkıntı varsa diyelim belirtileri nedir benim arabada çekiş silkeleme tekleme bayılma v. S hiçbir sorun yok

Mesaj Birleştirildi: Ocak 04, 2016, 10:36:06
Birde şunu belirteyim buji ilk soktugumde buji çok rahat döndü hemen gevşedi
Acaba usta tam sıkmadı ya da bu yağdan dolayı gevşedimi buji nin gevşek olması (ki ben diğer buji leri söylerken belirli bir güç uyguladım
Yağ kaçağı sebebi midir

Mesaj Birleştirildi: Ocak 04, 2016, 13:15:38
Şimdi ustanın yanından çıktım usta baktı zaten dunkune göre az leke vardı bu yağ değil benzin dedi enfektrlerin bir tanesi kaçırmış benzinde kullanıyordum dedim temizleyici attın mı dedi attım dedim pisliğini atıyordur sorun olmaz devam dedi eyvallah dedim çıktım bu arada benzinle yağı ayırt edemem garibime gitti sizleri meşgul ettiğim için kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2016, 22:08:27 »
Arkadaşlar merhaba
3 haftadır rolanti sorunu ile uğraşırken buji kablosunu cikarttigimizda tamamen yağ vardı baya fazla idi 4 adet keçe aldık değiştik sorun kalmadı sorun tam çözülmusken boğulma durumu vardı ilk çalıştırmada ateşleme elemanlarını tamamen değişmistim
Bugün buji lere bir bakayım dedim en baştaki buji kablosunu söktum gram yağ yok sevindim keçe ise yaramış dedim buji yi söktum bir de ne göreyim buji nin ucu yağ içinde yukarı tırtıklı yer de aynen şaşırdım kaldım
Şimdi bu durum keçeden mi yine öyle olsa kabloda yağ olur diğer buji lerde böyle bir durum yok arabada yağ eksiltme bir. Miktar vardı ama buji yaglanmamisti hiç.
Şimdi Sebep sekman mı
Yine keçe mi
Yoksa 3.5 litre yağ koymuştuk fazla olduda ordan mı attı ama biz hep 3.5 litre koyuyoruz filtre ile birlikte
Ayrıca doğal olarak boğulma sorunu kalmadı buji yi kuruyunca
Sizce ne yapmalıyım
Yağı fazla koyuyorsunuz 3 litre koymalısınız.