Gönderen Konu: 93 model 1.3 aracım çok yakıyor görüş ve önerileriniz  (Okunma sayısı 2596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 167000
  • Model Yılı: '93
  • 2 kere teşekkür edildi
toyota ailesine selamlar... değerli abilerim ve kardeşlerim yaklaşık bir ay kadar önce aldıgım 1993 model 167000 de ki 1.3 aracım( 3.sahibiyim) ilk aldıgım günden bu yana çok yakıyor depoyu fulleme fırsatım olmadı ama 150 tl benzin ile yaklaşık 170 km şehir içi gidiyorum. şunlarıda belirtmek isterim aracı genelde eşim kullanıyor devrinde kullandıgını söyleyemem ardahandayım şuan eksi 20 dereceleri görür olduk ve çok kısa mesafede kullanıyoruz yani sabah motor soğukken mesefe 500 metre:) evet çok yakın bir mesafe ama soğuktan inanın yürümek zor.araçta sera marka sırasız tüp takılı ama şehir içinde kullanmıyorum aldıgım kişi 60 tl tüp ile şehir içi 250 km gittiğini söylemişti ama ben sanki tüpte de çok yakıyor gibi.aracı ilk aldıgımda yagını değiştirdim buji değişti ama bosh marka ayrıyeten karbüratör temizliğini yaptırdım rolenti ayarı iyi  ve sibap ayarı çok sıkı demişti ustam onları da ayarlattım ama hala aynı yakmaya devam ediyor. burda tavsiyeler üzerine tem otomotivden orjinal denso buji ve seiwa buji kablosu ve distribütör kapağı siparişi verecem.biraz uzun oldu ama sorum şu yakıt normal mi daha aza yakması için yaptıklarım ve yapacaklarım yaterli mi ve ya başka neye bakmalıyım şimdiden hepinize saygılar
vatan uzaklardan bakıpta benim diyenlerin değil...yar koynuna baş koymadan şehit düşenlerindir

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 model 1.3 aracım çok yakıyor görüş ve önerileriniz
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2016, 15:01:32 »
Ben de yeni aldım 95 model 1.6 xei 247000 de, isimsiz sırasız lpg takılı.
Gittiğim mesafe sizinki gibi çok kısa, 1 km var yok. Devir sollamalar hariç 2000 2500 gibi kullanıyorum aldığımda beri ölçüyorum havalar soğudukça (-12) yakıt yükseliyor, lpg de şehir içi 28 kuruş tan 37 kuruşa kadar çıktı ama sizin dediğiniz neredeyse 90 kuruş, sattığımız transit 75 kuruş yakıyordu !!!
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2016, 15:09:21 »
aynen dediğiniz gibi hesaplama işini tam olarak bilmiyorum ama gecenlerde yine 50 tl benzinle 50 km yol aldım benzin litre 4.38 ve 11.41 litre verdi yaklaşık 1 tl yakıyor bence deli yakıyor -_-

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2016, 15:18:27
netten baktıgımda hesaplama işi aldıgın litre / yaptıgın km *100    ise yani ben 100 tl lik benzinle şehir içi 100 km gittiğimi var sayarsak 100 tl ye 4.38 den yakşalık 22.83 litre benzin alıyorum ve 100 km gidiyorum...22.83/100  0.2283 yapar   bunuda 100 ile çarparsak  22.83 çıkıyor...çıkan bu hesap doğrumu yoksa hesabımmı yanlış 22.83 kuruş mu yani:)))))))

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2016, 15:34:36
şaka bir yana 1 tl ye yakın yakıyor yani 100 km de 22.83 litre bence deli bir rakam bu söyledğim soğuk hava ve 500 metre gitme bu kadar etkilermi sanmıyorum çünkü burda sadece benım arabam yok yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum
vatan uzaklardan bakıpta benim diyenlerin değil...yar koynuna baş koymadan şehit düşenlerindir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2016, 18:36:34 »
bende kışa girdikten sonra 350 kr yakıt gördüm. ki yaz ortalaması bile 200 kr du. bende kısa sayılacak bir mesafeye gidiyorum. hiç motor ısınmıyor. gitmesen olmuyor.

kısa mesafe için sizin arabadan daha az yakacak bir araba yok bence. yeni alırsanız belki daha az olabilir ama imkanlar meselesi. benzin yakıyorsanız bence km ye 1 tl bile normal.

bende şüphede kaldım. acaba arabada bir sorun mu var diye. uzun yola çıkınca normal yakıt değerlerine geri düştü araba. isterseniz sizde denersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2016, 19:48:32 »
peki yağ yakmanın önüne nasıl ğeçerim,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2016, 20:19:59 »
peki yağ yakmanın önüne nasıl ğeçerim,
Mobil 10w60 öneriyorlar yağ yakmaya katkı falan fayda etmez. Kaç km'de ne kadar eksiltiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2016, 22:47:22 »
1.6 kullandığım için; 1.3 hakkında birebir bilgi veremeyeceğim. Benim aracıma lpg taktırma sebebim de zaruri olan kısa mesafe sürüşler oldu. 0,3 km ile 1,2 km arası kullanımda arabam 0,40 ₺ ye yaklaşması üzerine sıralı lpg kitine geçmek durumunda kaldım.
Bu yaşadığıma göre; siz sürekli ve SADECE çok kısa kullandığınız için yüksek yakıt normal. Yalnız teknik olarak; depoda delik veya herhangi bir yerlerde kaçak yoksa -bana göre- bu yazdığınız değer çok çok yüksek. En doğru çözüm yakın zamanda biraz uzunca yol/km yaparak ölçüm yapın. Burada onu da paylaşırsanız muhakkak daha tecrübeli arkadaşlar net bilgi vereceklerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2016, 22:50:14 »
Bana göre fazla yağ eksiltmenin sebebi de bu çok kısa mesafeli motor çalışmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2016, 21:58:25 »
1.6 kullandığım için; 1.3 hakkında birebir bilgi veremeyeceğim. Benim aracıma lpg taktırma sebebim de zaruri olan kısa mesafe sürüşler oldu. 0,3 km ile 1,2 km arası kullanımda arabam 0,40 ₺ ye yaklaşması üzerine sıralı lpg kitine geçmek durumunda kaldım.
Bu yaşadığıma göre; siz sürekli ve SADECE çok kısa kullandığınız için yüksek yakıt normal. Yalnız teknik olarak; depoda delik veya herhangi bir yerlerde kaçak yoksa -bana göre- bu yazdığınız değer çok çok yüksek. En doğru çözüm yakın zamanda biraz uzunca yol/km yaparak ölçüm yapın. Burada onu da paylaşırsanız muhakkak daha tecrübeli arkadaşlar net bilgi vereceklerdir.
öncelikle cevaplarınıziçin teşekkürler yağ eksiltmiyor aracım kontrol ediyorum ama cok yakıyor 50 tl benzin alıyorum denemek için 50 km belki 60 km sonra benzin ışıgı yanıyorburası çok soğuk oldugu için tüpte deneme fırsatım olmadı

Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2016, 22:11:44
daha önce benzer konuları inceledim yakıt ile ilgili buji ve buji kablosu (denso buji ve seiwa buji kablosu) gaz ayarı karbüratör temizliği sibop ayarı enjöktör temizliği distribütör kapağı... bunlara ulaşabildim yarumlardan ve ben karbüratör temizliği sibop ayarı ve motor yagını değiştirdim buji ve buji kablosu siparişi verdim sırayla hepsini yapacam en son depoya baktıracaram kışın soğuklarda kime sorsamçok yakıyor diyor ama 90 kuruşa yakın bir benzin insanı üzmüyor değil arabam yağ yakmıyor en azından eksiltmiyor hatta ilk aldıgımda yagını yenilerken usta yağa benzin karıştıgını söylemişti pek anlam verememiştim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2016, 11:53:25 »
  Yağa benzin karışması hakkında hiç bir bilgim yok. Unutmazsam sorar öğrenirim. Yalnız çok yakıyor. Bence ayarlamalar yapılmadıysa iyi bir bakım/kontrol yapılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2016, 17:43:52 »
ardahandayım  burda usta gibi usta bulmak inanın çok zor ama bir ara trabzona veya memleketim adanaya gidersem detaylı baktırırım fakat dikkatimi çeken lpg de de çok yakması oluyor sadece benzinde değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 210000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2016, 18:09:32 »
Abilerim bende de 1.3 93 model var yazın 16 krş du şu an 20 22 yakıyor ama 1 tl yaktırmak baya bir arıza gibi duruyor,İstanbul trafiği dahil 24 ü geçmedi daha (Maşallah) kesinlikle sağlam bir ustaya baktır kesene yazık
93 Efsane Ae101...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2016, 14:38:32 »
aynen öyle yapacam bu arada istanbul trafiğinde benzinde 24 kuruş harbiden maşallah